معرفی کتاب کاربردی‌ترین مطالب و نکات حسابداری و مالیاتی ویژه بازار کار (عملی و کارگاهی)

کتاب کاربردی‌ترین مطالب و نکات حسابداری و مالیاتی ویژه بازار کار (عملی و کارگاهی) نوشته‌ی سجاد امدادی، جهت شناخت هر چه بیشتر مطالب کاربردی حسابداری و قوانین مالیاتی، ارزش افزوده، کار، تأمین اجتماعی و… بر اساس آخرین بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها، برای حسابداران و فعالان در بازار کار است. (فایل کتاب در تاریخ 1398/08/21 به‌روز رسانی شده است.)

در دنیای واقعی بازار کار به فردی حسابدار یا کارشناس مالی گفته می‌شود که علاوه بر مهارت در زمینه‌ی نظریه‌های حسابداری، در زمینه‌ی قوانین مالیات‌های مستقیم، مالیات بر ارزش‌افزوده، بیمه، قانون تجارت و… مهارت و تجربه کافی داشته باشد.

از آنجایی که فارغ‌التحصیلان رشته‌ی حسابداری جهت ورود به بازار کار علاوه بر تخصص در زمینه‌ی تئوری‌های مختلف مالیاتی نظیر ارزش افزوده، گزارشات فصلی و… نیازمند به آموزش‌های عملی نیز هستند؛ کتاب حاضر شامل 7 موضوع کاربردی در این حوزه است.

این موضوعات شامل: حسابداری مالی کاربردی، حسابداری مالیاتی، ارزش افزوده، حقوق و دستمزد، تهیه اظهارنامه مالیاتی و ارزش افزوده، تحریر دفاتر قانونی و گزارش معاملات فصلی بر اساس نمونه‌های عملی و واقعی در قالب نکات کاربردی هستند که حاصل 12 سال تجربه‌ی مؤلف در حوزه‌ی حسابرسی، مدیریت مالی، اداری و سابقه‌ی برگزاری 9 دوره‌ی حسابداری و مالیاتی ویژه‌ی بازارکار است.

اصول، مبانی و روش‌های شناسایی و ثبت اسناد حسابداری به صورت تئوری در دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزش داده می‌شود ولی از آنجایی که این مبانی تئوری با واقعیت‌های موجود در بازار کار تلفیق نمی‌شود فارغ‌التحصیلان در این حوزه معمولاً خود را بیگانه با دنیای واقعی تصور می‌کنند.

همچنین اسناد و مدارک، دفاتر قانونی و سایر اطلاعات بنگاه‌های اقتصادی معمولاً هر ساله توسط دستگاه‌های نظارتی همچون سازمان امور مالیاتی، معاونت ارزش افزوده، سازمان تأمین اجتماعی، مؤسسات حسابرسی و… ممکن است مورد رسیدگی قرار گیرد؛ لذا کلیه‌ی اسناد و مدارک بنگاه‌های اقتصادی باید مطابق با استانداردهای حسابداری، حسابرسی، قوانین مالیاتی، ارزش‌افزوده و بیمه باشد تا جرائمی در این حوزه‌ها متوجه بنگاه اقتصادی نشود.

در بخشی از کتاب کاربردی‌ترین مطالب و نکات حسابداری و مالیاتی ویژه بازار کار (عملی و کارگاهی) می‌خوانیم:

مزایای شغلی: چنانچه کارمند علاوه بر حقوق پایه، دریافتی‌های نقدی یا غیر نقدی دیگری نیز داشته باشد به آن دریافتی‌ها مزایای شغلی گویند. مزایای شغلی ممکن است به صورت مستمر یا غیرمستمر باشد.

مزایای مستمر: شامل آیتم‌هایی اضافه شده به حقوق اصلی هستند که هر ماه در لیست حقوق تکرار می‌شوند (کارگر یا کارمند هر ماهه آن را دریافت می‌کند)؛ مانند حق مسکن، بن رفاهی، عائله‌مندی و…

مزایای غیر مستمر: شامل آیتم‌های اضافه شده به حقوق اصلی که هر ماه در لیست حقوق تکرار نمی‌شوند (کارگر یا کارمند هر ماهه آن را دریافت نمی‌کند)؛ مانند اضافه کاری، پاداش افزایش تولید، کارانه، حق مأموریت.

اضافه‌کاری: استفاده از نیروی انسانی مازاد بر ساعت تعیین‌ شده طبق قانون کار وبر اساس توافق طرفین که معادل 40 درصد اضافه بر نرخ مزد عادی است (140% حقوق یک ساعت عادی) (ماده 59 قانون کار) به عنوان مثال: طبق قانون کار حداقل حقوق یک ساعت کار عادی در سال 1397 مبلغ 50،535 ریال است لذا نرخ هر ساعت اضافه کاری 70،749 ریال خواهد بود.

عیدی: نوعی پاداش سالانه که کارفرما مکلف است به نسبت یک سال کارکرد معادل 60 روز (دو ماه حقوق پایه) پرداخت نماید. به عبارتی عیدی معادل دو برابر حقوق پایه به شرطی که از سه برابر حداقل حقوق کارگران در آن سال (حداقل حقوق سال 1397 مبلغ 11،112،690 ریال) بیشتر نباشد (دو برابر حقوق کارگر در مقایسه با سه برابر حداقل حقوق هر کدام کمتر باشد).





دانلود

دانلود فایل ها