ملکه ریاضی ایران اولین دختری که وارد المپیاد ریاضی جهانی شد و مدال طلا المپیاد را کسب کرد. اولین فردی که دوسال متوالی برنده طلای المپیاد بود و اولین بانو و اولین ایرانی که برنده مدال فیلدز شد.

 زندگی نامه ملکه ریاضی ایران و جهان

بانو مریم میرزاخانی متولد ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ و متولد استان تهران می باشد. وی دوران دبیرستان خود را در دبیرستان فرزانگان تهران سپری نمود؛ و بعد از آن تحصیل خود را در رشته ریاضی دانشگاه صنعتی شریف در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ادامه داد. سپس در سال ۲۰۰۴ دکترای رشته ریاضی را در دانشگاه هاروارد زیر نظر یکی از برندگان جایزه فیلدز کسب کرد. پس از آن در اول سپتامبر ۲۰۰۸ به عنوان استاد دانشگاه استنفورد به فعالیت پرداخت. البته که ایشان قبل از آن استاد دانشگاه پرینستون نیز بود. همسر ایشان نیز اقای جان وندراک یکی از پژوهشگران آی بی ام است که این دو صاحب فرزندی به نام آناهیتا بودند. بانو مریم میرزاخانی خانی، نابغه ۴۰ ساله ایرانی، در سال ۲۰۱۴ به دلیل ابتلا به سرطان در گذشت.

ملکه ریاضی ایران و جهان چه مدال ها و افتخاراتی را از آن خود کرد؟

پروفسور مریم میرزاخانی برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال‌های ۱۹۹۴ در کشور هنگ‌كنگ و  ۱۹۹۵ در كانادا و همچنین از وی در سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه پاپیولار ساینس آمریکا به عنوان یکی از ده ذهن جوان برگزیده سال تجلیل شد. علاوه بر این ها از افتخارات ایشان می توان به جایزه ستر از انجمن ریاضی آمریکا درسال ۲۰۱۳ و جایزه کلی و مدال فیلدز اشاره کرد. موضوع پروژه پروفسور مریم میرزاخانی که باعث کسب برترین مدال ریاضیات جهان، مدال فیلدز شد در رابطه با دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضای پیمان های آنها بود.

در این مقاله سعی شد در رابطه با زندگی نامه و افتخارات و عملکرد های پروفسور مریم میرزاخانی، ملکه ریاضی ایران و جهان اطلاعاتی در اختيارتان قرار داده شود.





دانلود

دانلود فایل ها