خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

وزارت تازه متولد شده است را جوان فوت می کنند ، بروکراسی اداری ما ده برابر دنیا

بروکراسی اداری ما ده برابر دنیاست بنابراین بخشی از ناکارآمدی در فضای کسب و کار مربوط به نارسایی نظام اداری کشور هست.

وزارت تازه متولد شده است را جوان فوت می کنند ، بروکراسی اداری ما ده برابر دنیا

به گزارش خبرنگار سیاسی گروه تحریریه سایت جوان؛ « تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت» عنوان گفتگوی خاص خبری امشب شبکه دو سیما بود که یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی ،سید رضا فاطمی امین معاون برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت و فریدون احمدی نایب مدیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به بحث و گفتگو اطراف آن پرداختند.

عبارات مهم : کمیسیون صنایع و معادن – برنامه ریزی
در ابتدای این بحث آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی در پاسخ به این پرسش که اگر تفکیکی بین بخش بازرگانی، وزارت صنعت معدن صورت گیرد منجر به رشد تولید خواهد شد یا خیر گفت: وزارت منزل ای که در مورد آن صحبت می کنیم در چند رابطه ماموریت و مسئولیت دارد که از جمله آن می توان به رابطه بین بازرگانی و تولید، رابطه بازرگانی و مصرف، رابطه بازرگانی و صادرات، رابطه بازرگانی و توزیع، رابطه بازرگانی و اصناف، رابطه ربازرگانی و نظام پولی و بانکی کشور و … اشاره کرد.

وی افزود : بر این اساس مقوله بازرگانی از مقوله هایی است که بر همه بخش ها تاثیر دارد و از همه آن ها هم تاثیر پذیر است ؛ لذا حیطه این مولفه حیطه خاص ای است.
وزیر اسبق بازرگانی در رابطه تاثیر گذاری تولید و بازرگانی نیز بیان داشت: ۷۰ درصد زنجیره تولید، مرتبط با امر بازرگانی است و عمده مسئله تولید کنندگان نیز به این بخش بر می گردد که چگونه بتوانند محصول تولید شده است خود را به فروش برسانند و این در حالیست که یک چهارم کار وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به امر بازرگانی تخصیص داده شده است یافته آن هم در شرایط متلاطم و بحرانی امروز.

فاطمی امین معاون برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با تائید بیانات آل اسحاق گفت: در حال حاضر فناوری و تکنولوژی دیگر مساله ای جهت بحث تولید باقی نگذاشته و جهت تولید، عالی ترین ماشین آلات با قیمت های مناسب در چندین کشور قابل دسترسی است لذا عمده مسئله تولید کنندگان بازار است.

وی افزود: علی رغم این نگاه، تنها بحثی که ادغام را توجیه می کند بحث یکپارچگی و وحدت مدیریتی است.

بروکراسی اداری ما ده برابر دنیاست

احمدی نایب مدیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: بروکراسی اداری ما ده برابر دنیاست بنابراین بخشی از ناکارآمدی در فضای کسب و کار به نارسایی نظام اداری کشور بر می گردد.

وی افزود: دنیا امروز به سمت سیستم های یکپارچه حرکت می کند ضمن آنکه فلسفه این ادغام نیز این بود که زنجیره تولید تا توزیع پیوسته باشد.

فریدون احمدی نائب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه مسئله مهم تولید دولت است عنوان کرد: امروز هنر ما در این است که یک وزارتخانه بزرگ را به دو وزارتخانه تبدیل می کنیم ، دولت در راس هرم و قاعده هرم مردم هستند و در لایه های میانی انجمن های اجتماعی قرار دارند ، اگر دولت به کار مهم خود بپردازد می تواند کار انجام دهد این در حالی است که دولت وارد کار تصدی گری شده است است.
وزارت تازه متولد شده است را جوان فوت می کنند
وی با بیان اینکه در اصل 44 آمده که اقتصاد را باید به بخش شخصی واگذار کرد تا امور تسریع شود افزود: دولت باید لایه های میانی را به بخش های اجتماعی واگذار کند، دولت نیاز به ساختار بسیار کوچک دارد تا بتواند کار مهم خود را انجام دهد.
نائب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه باید بتوانیم کسب و کار را در وقت های کوتاه انجام دهیم ادامه داد: اوضاع ما در حوزه کسب و کار بدتر از 100 کشور است ، وزارت تازه متولد شده است را جوان فوت می کنند، هیچ کس نگفته که اوضاع بدتر شده است است ، همه گفتند توسعه صادرات شتاب پیدا کرده است.
شاید در وزارت منزل های ادغامی گزینش نادرست داشته ایم
احمدی با بیان اینکه هیچ وقت نقدی از این مباحث نشده است ادامه داد: شاید در وزارت منزل های ادغامی گزینش نادرست داشته ایم و شاید آدم هایی که جهت وزارت منزل گزینش کردیم مناسب نبودند، هیچ گزارش مدونی در مجلس و دولت مشاهده نکردیم که این وزارتخانه های ادغامی در انجام وظایف ناکارآمد بودند و باید این کار را به گروه کارشناسی واگذار کرد و به دور از اهداف سیاسی تصمیم گرفت.
فاطمی امین در ادامه برنامه با اشاره به اینکه باید زیر مجموعه وزارت صنعت معدن را سبک کرد اظهار داشت: این ساختار وزارت صنعت معدن و تجارت را باید اصلاح کرد، وزارت بازرگانی سابق 4 حوزه تنظیم بازار ، صادرات ، اصناف و حمایت از مصرف کننده را داشت، عالی ترین محرک جهت صادرات استفاده از صندوق توسعه ملی است و لذا باید نگاه تولیدی داشت.

مشکل نظام اداری ما یکپارچگی است
وی با اشاره به اینکه مسئله نظام اداری ما یکپارچگی است ادامه داد: یکی از پرسشها ما یکپارچگی و هماهنگی بین بخشی است ، در حوزه تعرفه این یکپارچگی را به دست آورده ایم و نباید آن را از دست داد ، جهت ادغام باید 5 کار انجام می شود به طوری که یکپارچه سازی داده ها و فرآیندها انجام شده است است و از سوی دیگر طراحی اهداف و برنامه ها را هم انجام دادیم ، ما پارادایم و بینش یکپارچه را بین کارشناسان صنعت و معدن ایجاد کردیم .
معاون برنامه ریزی وزارت صنعت ، معدن و تجارت با اشاره به اینکه ما به طور موقت ساختار و ماموریت ها را اصلاح کردیم گفت: بعضی از کارها قبلی سالها تنش ایجاد می کرد لذا باید فرهنگ سازمانی یکسان ایجاد می شد، اگر زیر ساخت ها به خوبی شکل بگیرد به آسانی می توان وزارتخانه ها را با یک سوم نیرو اداره کرد.

ساختار موجود را باید سبک و بهنگام کرد
وی با اشاره به اینکه این عقب گرد را نباید بپذیریم خاطرنشان کرد: ساختار موجود را باید سبک و بهنگام کرد، کار ادغام تا چهار مرحله به جلو پیش رفت ولی کار مهم سبک سازی و چالاکی پیش نیامد لذا این ساختار را می توان تعمیر کرد و به تفکیک نیاز نیست.
فاطمی امین در ادامه برنامه با اشاره به اینکه باید زیر مجموعه وزارت صنعت معدن را سبک کرد اظهار داشت: این ساختار وزارت صنعت معدن و تجارت را باید اصلاح کرد، وزارت بازرگانی سابق 4 حوزه تنظیم بازار ، صادرات ، اصناف و حمایت از مصرف کننده را داشت، عالی ترین محرک جهت صادرات استفاده از صندوق توسعه ملی است و لذا باید نگاه تولیدی داشت.
آل اسحاق عضو اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه اکنون یک وزارتخانه با مسوولیت های متفاوت داریم گفت: قریب به 60-70 درصد از واحدهای صنعتی تعطیل هستند واقعیت های روز کشور را باید دید، یک وزارتخانه نمی تواند از بعد این همه امور برآید.

نباید شرایط کشور عزیزمان ایران را با ژاپن یکی کردو اشتباه گرفت
وی تصریح کرد: واقعیت این است که از یک طرف سبک سازی و چابک سازی گفته می شود و از سوی دیگر دولت لایحه می آورد و می گوید یک وزارتخانه نمی تواند از بعد امور برآید ، اگر دولت به وظایف حاکمیتیش برگردد قطعا باید تفکیک صورت گیرد، مسئله تحریم و برخورد ما با دنیا مگر غیر از کارهای بازرگانی هست، نباید شرایط کشور عزیزمان ایران را با ژاپن یکی کرد و اشتباه گرفت لذا اگر تفکیک صورت گیرد بسیاری از پرسشها حل می شود.
انتهای خبر/

واژه های کلیدی: کمیسیون صنایع و معادن | برنامه ریزی | بازرگانی | صادرات | برنامه | تجارت | وزارت صنعت | ادغام وزارتخانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *