خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

انتقاد مدیر قوه قضاییه از محتوای همایش‌های حقوق بشری در کشور عزیزمان ایران

به گزارش گروه اجتماعی گروه تحریریه سایت ، آیت الله آملی لاریجانی مدیر قوه قضاییه در نشست اعضای ستاد حقوق بشر با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن مباحث

انتقاد مدیر قوه قضاییه از محتوای همایش‌های حقوق بشری در کشور عزیزمان ایران

به گزارش گروه اجتماعی گروه تحریریه سایت جوان، آیت الله آملی لاریجانی مدیر قوه قضاییه در نشست اعضای ستاد حقوق بشر با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن مباحث حقوق بشری از جنبه های متفاوت و رعایت ابعاد گوناگون عنوان حقوق بشر در مواجهه با غرب، اظهار کرد: یکی از جنبه های مهم این موضوع، ابعاد نظری حقوق بشر و به خاص مبانی آن است که متضمن بحث های دقیق نظری و فلسفی است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بعضی سکولارها پسوند «اسلامی» را جهت حقوق بشر نمی پذیرند، افزود: ما با رجوع به مبانی دینی و معارف قرآنی مشاهده می کنیم که در حوزه های نظری و فلسفی حقوق بشر سخن‌های بسیاری جهت ارائه داریم. به عنوان مثال در اعلامیه جهانی حقوق بشر بحث «کرامت انسانی» مطرح شده است است که بسیاری از ناظران معتقدند اجمال کاملاً مضری در این زمینه وجود دارد و به قدری اختلاف بر سر حقیقت «کرامت انسانی» وجود داشته که مجبور شده‌اند به همین عبارت مجمل بسنده کنند، در حالی که مقوله «کرامت انسانی» بر اساس آموزه های اسلامی و معارف قرآن کریم به خوبی قابل تبیین و تحلیل معقول هست. در حالی که بسیاری از فلسفه‌های مادی و غیر مادی چنین امکانی ندارند.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه نباید تلقی غرب از حقوق بشر همانند وحی منزل قلمداد شود، بسیاری از دعاوی حقوق بشری غرب را قابل نقد فنی دانست و اظهار کرد: ما بر حسب نگاه توحیدی خود نظریّات بسیار عمیق و اساسی در باب حقوق بشر می‌توانیم ارائه کنیم که باید این نکات و همچنین شبهاتی را که غرب در مورد نگاه حقوق بشری ما مطرح می کند در سطح حوزه و دانشگاه و همچنین جهت عموم جامعه تبیین کنیم.

انتقاد مدیر قوه قضاییه از محتوای همایش‌های حقوق بشری در کشور عزیزمان ایران

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت تلاش همه جانبه دستگاه های مرتبط و به خاص رسانه ها برای تبیین مبانی حقوق بشری جمهوری اسلامی، برطرف شبهات و مقابله با تخریب اذهان عمومی جامعه با طرح بعضی پرسشها حقوق بشری اظهار کرد: جهت دستیابی به این امر نیازمند آشنایی دقیق زبان تمدنی و فلسفی غرب هستیم که این عنوان به زحمت و کار زیادی نیاز دارد.

آیت الله آملی لاریجانی بر لزوم برنامه ریزی های دقیق ستاد حقوق بشر جهت محاکمه حقوق بشری غرب، از محتوای بعضی همایش های داخلی در زمینه حقوق بشر انتقاد کرد و گفت: آن چه می خواهیم عرضه کنیم باید با زبان جمهوری اسلامی و ذیل نظر های دین مبین اسلام، پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) باشد و سپس این مفاهیم را باید در حدود فهم مخاطبان گوناگون به زبان های متفاوت بیان کنیم.

موضوعات سیاسی چالش مهم کشور عزیزمان ایران و غرب در زمینه حقوق بشر

رئیس قوه قضاییه یکی از چالش های مهم میان کشور عزیزمان ایران و غرب در زمینه حقوق بشر را فارغ از مباحث نظری و مبنایی، مباحث سیاسی دانست و تصریح کرد: به نظر می رسد که دعوای آمریکا و اروپا با جمهوری اسلامی بر سر رعایت حقوق بشر نیست، لیکن دقیقاً در فاصله بسیار کمی از ایران، کشور بحرین را شاهد هستیم که مردم آن جهت به دست آوردن حق رأی می جنگند، در حالی که 40 سال است در کشور ما انتخابات برگزار می شود. در عربستان سعودی نیز مردم با صندوق رأی آشنا نیستند ولی هیچ یک از هجمه های حقوق بشری غرب علیه کشور عزیزمان ایران را در مورد عربستان نمی بینیم. همه این موارد نشان می دهد که بحث غرب، سیاسی است و قصد دارند از این ابزار جهت تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی استفاده کنند، گرچه گاهی چاشنی های نظری و حقوقی هم به گزارش های خود اضافه می کنند.

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر ضرورت تلاش هرچه زیاد جهت مقابله با توطئه های حقوق بشری غرب علیه کشورمان اظهار کرد: ما باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم ولی حقیقتاً معلوم نیست که چقدر طرف برابر پذیرش داشته باشد، لیکن بسیاری از تلاش ها در چنبره سلطه رسانه ای غرب گرفتار می شود و بسیاری از اوقات می بینیم که هر حرف حقی هم که داشته باشیم نهایتاً علیه ما قطعنامه صادر می کنند، لیکن بنا ندارند سخن حق را بپذیرند.

به گزارش گروه اجتماعی گروه تحریریه سایت ، آیت الله آملی لاریجانی مدیر قوه قضاییه در نشست اعضای ستاد حقوق بشر با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن مباحث

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه ستاد حقوق بشر، وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و رسانه ها باید با هماهنگی و هم افزایی نسبت به هجمه‌های حقوق بشری غرب پاسخ دهند، از بعضی کم کاری ها در این زمینه انتقاد کرد و گفت: همه نهادهای مسئول باید تلاش خود را جهت حضور پررنگ نمایندگان کشور عزیزمان ایران در همه وقت های ممکن در مجامع بین المللی و کشورهای دیگر به کار گیرند. ستاد حقوق بشر نیز باید وقت بندی مناسبی جهت تبیین مباحث حقوق بشری داشته باشد تا کار در این عرصه با یک برنامه دقیق و مدون پیش برود.

رسیدگی مجدد به پرونده‌های مرتبط با موادمخدر

آیت الله آملی لاریجانی همچنین تاکید کرد: با توجه به اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و کم کردن اعدام های مرتبط با قانون سابق، در حال حاضر پرونده‌های بسیاری مجدداً مورد پیگیری قرار می گیرند که این امر تحول بسیار بزرگی هست. بر همین اساس باید چنین تحولاتی در جلسات و مذاکرات حقوق بشری به خوبی جهت طرف برابر تبیین و جهت آن‌ها ترسیم شود. در مباحث مربوط به حقوق کودک و حقوق شهروندی نیز دستاوردهای مهمی داریم که باید همه موارد به خوبی تبیین شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در برابر ادعاهایی نظیر ارتکاب شکنجه به وسیله پلیس کشورمان باید اولاً توضیح داده شود که بسیاری از این موارد صرفاً اتهاماتی است که مخالفان جمهوری اسلامی و منافقان که خود از بزرگترین گروه‌های تروریستی دنیا بوده‌اند، مطرح می‌کنند و اعتبار حقوقی و قضایی ندارد و ثانیاً باید پرسید قتل افراد عادی به ضرب گلوله پلیس در بسیاری از کشورهای غربی از جمله آمریکا چه توجیهی دارد، خاطر نشان کرد: در زمینه بازداشتگاه ها و زندان ها تحولات بسیار مثبتی از نظر حقوق شهروندی صورت گرفته که باید به خوبی توضیح داده شود. علاوه بر این مواردی نظیر حقوق زنان را مطرح می کنند که باید از آن‌ها پرسید آیا در وقت حکومت طاغوت که مورد تایید و حمایت شما بود زنان کشور ما زیاد در جامعه حضور داشتند یا در حال حاضر؟ از سوی دیگر می بینیم که در بسیاری از کشورهای غربی حجاب را به خاص در دانشگاه ها و مدارس ممنوع کرده اند، این چه توجیه حقوق بشری دارد؟

رئیس دستگاه قضا همچنین با اشاره به یکی دیگر از تناقض های حقوق بشری موجود در غرب، اظهار کرد: در بسیاری از این کشورها اگر کسی بحث تاریخی راجع به موضوعی مانند هولوکاست داشته باشد و در مورد این عنوان تردیدهایی را مطرح کند به زندان می افتد. چگونه این مطلب با ادعای حقوق بشری شما سازگار است؟

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه مجموعه کارهای جمهوری اسلامی در زمینه حقوق بشر به لحاظ تقنینی و نظارتی باید تبیین شود، تصریح کرد: یکی دیگر از پرسشها مورد بحث ما، مسئله گزارشگر خاص حقوق بشر است که ما اصل و مبنای انتصاب چنین شخصی را قبول نداریم. علاوه بر این گزارش های گزارشگر خاص فاقد استنادات مورد نیاز و بدون متدولوژی هست. هر آن چه که از سوی ضدانقلاب، منافقان و افراد فراری به عنوان ادعا مطرح شده است به شکل یک سند در این گزارش‌ها مشاهده می شود که هر کدام از گزارش‌ها نیز از گزارش قبلی، شدیدتر و تندتر هست. بر همین مبنا، اولاً به طور کلی مخالف حضور گزارشگر خاص در کشور عزیزمان ایران هستیم و ثانیاً مذاکره با این شخص در خارج از کشور نیز باید مقید به اثرگذاری باشد و ببینیم که چنین مذاکره ای تأثیری در رویّه‌ نادرست آن‌ها دارد یا نه؟

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت تقسیم کار اعضای ستاد حقوق بشر به عنوان یک ستاد فرا قوه‌ای و فعالیت هرچه زیاد رسانه ای، تصریح کرد: ما باید هجمه های فنی حقوق بشری علیه غرب داشته باشیم و منتظر هجمه‌های آن‌ها نباشیم تا منفعلانه صرفاً پاسخ دهیم.

انتقاد مدیر قوه قضاییه از محتوای همایش‌های حقوق بشری در کشور عزیزمان ایران

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه به هر حال در معرض هجوم های بی آخر حقوق بشری از سوی دشمن های هستیم، بر لزوم طراحی برنامه های تازه جهت مقابله با این هجمه ها تاکید کرد و گفت: مذاکرات حقوق بشری با کشورهای دیگر نیز باید همراه طرح پرسشها دو جانبه باشد، یعنی به این شکل که اگر ایرادات حقوق بشری نسبت به ما دارند، باید در زمینه پرسشها متفاوت حقوق بشری خودشان نیز پاسخگو باشند. علاوه بر این باید توجه داشت که در مباحث مطروحه از موضع یکسانی مذاکره شود و از حرمت جمهوری اسلامی و نظام اسلامی صیانت شود.

بر اساس این گزارش، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در ابتدای این نشست گزارشی از عملکرد این ستاد ارائه کرد و بعضی از اعضای ستاد نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام/

صحبت‌های مدیر قوه قضاییه در نشست اعضای ستاد حقوق بشر در بیست و سوم آبان ماه

واژه های کلیدی: کشورهای دیگر | قوه قضاییه | لاریجانی | رسانه ها | رسانه ای | گزارشگر | ایران | اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *