خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

بخوریم یا نخوریم؟! , غذایی که زمین افتاده

باورهای قدیمی می‌گوید، اگر غذایی را که روی زمین افتاده در همان پنج ثانیه‌ اول بردارید، خوردنش اشکالی ندارد!

بخوریم یا نخوریم؟! , غذایی که زمین افتاده

به گزارش گروه وبگردی کلوب خبرنگاران جوان، آخرین باری که غذا از دستتان کف آشپزخانه افتاد و در یک یورش ناگهانی به داخل بشقاب منتقلش کردید، کی بود؟ نکند شما هم معتقدید اگر غذایی را که روی زمین افتاده، زود بردارید، دیگر آلوده نیست و می توانید با خیال راحت نوش جانش کنید؟
جالب است بدانید، نتیجه های پژوهشی که در دانشگاه آستون انگلیس انجام شد، این نحوه تفکر را ثابت کرده است. در این پژوهش مشاهده شد، اگر غذایی را که روی زمین افتاده در همان ثانیه های اول بردارید (حداکثر پنج ثانیه)، احتمال این که آلوده نشده باشد زیاد است، ولی اگر غذا مدت طولانی روی زمین باقی بماند، وقت کافی خواهد داشت تا باکتری هایی مانند اِشریشیاکلی یا اِستافیلوکوکوس اورِئوس را از سطحی که روی آن افتاده، به خود جذب کند.

عبارات مهم : باکتری

در این پژوهش تأکید شده است است، نوع غذا و جنس سطحی را که غذا با آن برخورد کرده، نباید نادیده گرفت. به عنوان نمونه احتمال انتقال باکتری ها به غذا از روی فرش یا موکت در مقایسه با سایر سطوح کمتر است، در حالی که اگر غذایی مرطوب مدتی طولانی تر از پنج ثانیه روی سطوحی مانند پارکت یا سرامیک و کاشی باقی بماند، احتمال آلوده شدنش به باکتری های موجود در سطح زیاد است.
در پژوهشی دیگر که در دانشگاه راتجِرز آمریکا انجام شد، دانشمندان احتمال آلودگی به باکتری اِنتِروباکتِر آئِروژِنز از سطوح متفاوت به انواع غذاها را بررسی کردند. نتیجه های این پژوهش نیز نشان داد، فقط مدت وقت باقی ماندن غذا روی زمین نیست که احتمال جذب باکتری ها را زیاد کردن می دهد، بلکه سایر عوامل از جمله نوع غذا و جنس سطح به همان اندازه حائز اهمیت است. گاهی این قبیل عوامل به حدی تأثیر می گذارند که باکتری های موجود در سطح بلافاصله، حتی در مواردی در کمتر از یک ثانیه، به ماده غذایی انتقال می یابند.

در این پژوهش، چهار نوع ماده غذایی مشمول بر هندوانه، پاستیل، نان خالی و ترکیب نان و کره و سطوحی از جنس استیل ضدزنگ، سرامیک، چوب و موکت مورد آزمایش قرار گرفتند. همان طور که انتظار می رود، هندوانه بیشترین احتمال جذب باکتری و پاستیل کمترین احتمال جذب را دارد. دانشمندان رطوبت را بااهمیت ترین عامل زیاد کردن دهنده سرعت انتقال باکتری ها می دانند. همچنین سطوحی مانند سرامیک و استیل در مقایسه با موکت در انتقال آلودگی موفق تر هستند، ولی احتمال انتقال آلودگی از سطح چوب در مقایسه با سایر سطوحی که در این پژوهش بررسی شدند، متغیرتر است.
براساس نتیجه های یک نظرسنجی تلفنی در آمریکا، شیوع واکنش‌ها برداشتن غذا یا چنگالی که کف زمین افتاده در بین مردان قابل ملاحظه تر است. این یافته در نظرسنجی دیگری که مشمول بر 500 شرکت کننده بود نیز ثابت شد. 81 درصد زنان شرکت کننده به قاعده پنج ثانیه ای پایبند بودند، این در حالی است که فقط 64 درصد جمعیت مردان شرکت کننده به پیروی از این قاعده ادعا کردند. هنوز علت دقیق این تفاوت رفتاری کشف نشده است، ولی می توان نتیجه گرفت که مردان نسبت به تمیزی غذا حساسیت کمتری نشان می دهند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: باکتری | سرامیک | انتقال | افتادن غذا روی زمین | میکروب | قانون3 ثانیه |

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *