خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

نیمار و رونالدو بدانید/ تمام چیزهایی که باید راجع به فرار مالیاتی مسی

مسی, نیمار و رونالدو ستاره های دنیای فوتبال بخاطر فرار مالیاتی به زندان محکوم شده است اند, ولی علت این امر چیست؟

نیمار و رونالدو بدانید/ تمام چیزهایی که باید راجع به فرار مالیاتی مسی

مسی, نیمار و رونالدو ستاره های دنیای فوتبال بخاطر فرار مالیاتی به زندان محکوم شده است اند, ولی علت این امر چیست؟

چرا ستاره های لالیگا به زندان محکوم می شوند؟

مسی و نیمار به ۲ سال حبس محکومند و رونالدو اگر نتواند ادعایش مبنی بر عدم فرار مالیاتی را ثابت کند ۷ سال زندان پیش رو خواهد داشت.

اسپانیا ۳ ستاره برتر فوتبال دنیا را در خود جای داده هست؛ کریستیانو رونالدو در رئال مادرید، لیونل مسی و نیمار در بارسلونا. ولی طی چند سال اخیر، هوادران فوتبال به خواندن اخباری مبنی بر اتهامات مالیاتی این ۳ بازیکن در دادگاه‌های اسپانیا شنیده‌اند.

نیمار و رونالدو بدانید/ تمام چیزهایی که باید راجع به فرار مالیاتی مسی

این بازیکنان تنها بازیکنان شاغل در فوتبال اسپانیا نیستند که پایشان به دادگاه بازشده هست. در سال ۲۰۱۶، خاویر ماسچرانو، هم‌بازی مسی در تیم ملی آرژانتین و بارسلونا نیز به خاطر فرار مالیاتی به یک سال زندان محکوم شد.

عبارات مهم : فرار مالیاتی – لیونل مسی

سه بازیکن، سه دادگاه

لیونل مسی و پدرش خورخه به فرار از پرداخت ۴٫۱ میلیون یورو مالیات محکوم شدند. این مالیات مربوط می‌شد به حق تصویر لیونل مسی که در اختیار کمپانی‌هایی در بلیز و اروگوئه مربوط می‌شد.
پدر و پسر از سوی دادگاه عالی اسپانیا به ۲۱ ماه زندان محکوم شدند. حالا دادگاه بارسلونا باید راجع به محکومیت این ۲ که بار اول است مجرم آشنا می‌شود تصمیم بگیرد.

دادستان‌ها خواهان ۲ سال زندان و پرداخت ۱۰ میلیون یورو جریمه جهت نیمار هم بودند. کسی که در پرداخت مالیات طی انتقالش در سال ۲۰۱۳ از سانتوس به برزیل قصور کرده بود.
حالا هم که رونالدو آخرین نفر از این مثلث بزرگ است که پایش به این پرسشها باز شده. یک منبع نزدیک به رونالدو به بی‌بی‌سی گفته:«او خیلی ناراحت هست. دیگر نمی‌خواهد در اسپانیا بماند. در این لحظه او فقط به رفتن فکر می‌کند».

چرا بهشت بازیکنان جهنم شد؟

مسی, نیمار و رونالدو ستاره های دنیای فوتبال بخاطر فرار مالیاتی به زندان محکوم شده است اند, ولی علت این امر چیست؟

در سال ۲۰۰۳، هنگامی که دیوید بکام تازه به اسپانیا رفته بود، داشت از معافیت مالیاتی‌اش که بر اساس قانونی جهت جذب استعدادهای جهانی به اسپانیا در نظر گرفته شده است بود لذت می‌برد. آن قانون به «قانون بکام» معروف شده است بود چون یکی از نخستین بازیکنانی بود که بعد از تصویب آن قرارداد بسته بود و طی ۶ سال حضور در رئال مادرید از ۲۴ درصد پرداخت مالیات معاف بود.

اسپانیا در رکود بود و فاصله‌ای با ورشکستگی نداشت ولی آسمان کهکشانی رئال مادرید با ستاره‌هایی از جمله زین‌الدین زیدان، لوییز فیگو، رونالدوی برزیلی و بقیه پر بود و هنوز کریستیانو رونالدو و لیونل مسی را کسی نمی‌شناخت.

اما در سال ۲۰۱۰ قانون بکام جهت کسانی که بیش از ۶۰۰ هزار یورو دستمزد می‌گرفتند برداشته شد. جهت همین بازیکنان دست به یک فعالیت پیچیده مالی زدند و جهت دور زدن مالیات پول‌هایشان را حواله می‌کردند به شرکت‌های تجاری که در بهشت‌های مالیاتی دایر هستند. ولی بسیاری از این شرکت‌ها فعالیت واقعی ندارند و فقط جهت فرار ستاره‌ها از مالیات ثبت شده‌اند.

کارلوس کروسادو، رییس اتحادیه بازرسان مالیاتی «گستا» می‌گوید:«خط بین اجتناب و فرار در این پرونده‌ها خیلی واضح هست. طی چند سال اخیر، آژانس‌های مالیاتی نظارتش را روی بازیکنان و کمپانی‌هایشان اوج برده است تا ببیند که آیا این کمپانی‌ها صرفا ثبت شده‌اند یا واقعا دارند فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند».

پرونده علیه این ۳ بازیکن

نیمار با ۲ نفر دیگر متفاوت هست. پرونده او مشمول بر تخلفاتی علیه شخص طرف قراردادش و مربوط به قیمت نقل و انتقالش می‌شود. این مهاجم در کشورش به خاطر فرار مالیاتی از درآمدی که از سانتوس داشت محکوم است.

پرونده‌های مسی و رونالدو ولی مثل هم هست. هر دو متهمند به دوری از پرداخت مالیات فروش حقوق تصاویرشان. آن هم با استفاده از ثبت شرکت‌هایی خارج از اسپانیا. با این حال، ستاره پرتغالی به عنوان یک مالیات‌پردازی که اقامت اسپانیا ندارد و از قانون بکام بهره می‌برد آشنا شده است در حالی که مسی یک مقیم اسپانیا به حساب می‌آید و مانند هر اسپانیایی دیگری باید مالیات دهد.

رونالدو؛ پردرآمدترین ورزشکار

دادستان‌ها می‌گویند ۱۴٫۷ میلیون یورویی که ستاره رئال مادرید بدهکار است مربوط می‌شود به مالیات بر درآمد فروش حق انتشار تصویرش بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ و از طریق شرکتی به نام «تولین» – Tollin Associates – که در جزایر «بریتیش ویرجین» ثبت شده است بود.

تیم اسپانیایی که روی این پرونده تحقیق می‌کرد می‌گوید مالک این کمپانی رونالدو است ولی فقط جنبه نمایشی داشته و هیچ فعالیت اقتصادی‌ای ندارد. فقط یک بار حق تصویر رونالدو رو خریده و بعد بلافاصله آن را واگذار کرده به یک شرکت ثبت شده است در ایرلند که کلا فروش تمامی حقوق مربوط به رونالدو را مدیریت می‌کند.

دادستان‌ها همچنین می‌گویند پولی که رونالدو بابت فروش حق استفاده از تصاویرش گرفته به نادرست اعلام شده است تا مالیات کمتری به آن تعلق بگیرد.

تفاوت پرنده‌ها

نیمار و رونالدو بدانید/ تمام چیزهایی که باید راجع به فرار مالیاتی مسی

تفهیم اتهام لیونل مسی از سوی دادگاه طوری صورت گرفته که او دیگر اجازه دفاع، رد یا دادخواست مجدد ندارد چون تنها پدرش بوده که از مدیریت پول‌های او خبر داشته.

نیمار هم هر گونه تخلف را رد می‌کند و به دادگاه گفته گروه تجسس دارند روی پرونده‌ای کار می‌کنند که ارتباطی به آن‌ها ندارد.

وکلای رونالدو و تیم حقوقی او نیز می‌گویند اشتباه فقط در مبلغ بوده و اتهام فرار مالیاتی کاملا رد هست. در بیانیه آن‌ها که بی‌بی‌سی آن را منتشر کرده آمده:«طرح مسئله فرار او از پرداخت مالیات رد هست. هرگز قصدی جهت مخفی کاری وجود نداشته».

استدلال آن‌ها این است که او در هر صورت ۲۰ درصد مالیاتش را به اسپانیا به خاطر فروش حق تصویرش پرداخت کرده در حالی که چون رونالدو یک صورت جهانی است بیش از ۹۰ درصد این تصویرهای خارج از اسپانیا استفاده شده.

کوردازو هم می‌گوید:«آژانس مالیاتی کاملا اعتقاد ست که اگر او بابت پوشیدن کفش، لباس یا کلاه خاصی در اسپانیا پول می‌گیرد نمی‌تواند بگوید این پول‌ها از خارج تامین شده است است.»

کسی زندانی می‌شود؟

مسی, نیمار و رونالدو ستاره های دنیای فوتبال بخاطر فرار مالیاتی به زندان محکوم شده است اند, ولی علت این امر چیست؟

قانون اسپانیا می‌گوید جهت محکومیت‌های زندان جهت مدت کمتر از ۲ سال نیاز به اجرا ندارد و محکوم می‌تواند بیرون از زندان ولی تحت نظر کامل پلیس به زندگی ادامه دهد. این جهت نیمار و مسی صدق می‌کند.

برای رونالدو ولی شرایط تفاوت نمی‌کند. ۳ مورد از ۴ مورد فرارهای مالیاتی او مشمول بر «تشدید» می‌شود و انتظار می‌رود جهت او حکم ۷ سال زندان صادر شود.
با این حال قاضی جهت صدور این حکم نیاز به اتهامات براق و دقیق دادستان‌ها دارد. پروسه کاری او ماه‌ها و شاید یک سال طول بکشد.

در این شرایط هم باز رونالدو انتخاب‌های دیگری دارد که لزوما به زندان نرود. او می‌تواند به جرمش اعتراف کند، مالیات‌ها و جرایمش را بپردازد و مدت زندانش را به نصف یا حتی یک چهارم کم کردن دهد. در این صورت می‌تواند مدتش را به ۲ سال کم کردن داده و فقط تحت نظر باشد.

برای ستاره‌های فوتبال که مدام در تلویزیون دیده می‌شوند، تحت نظر بودن معنای خاصی ندارد. چون پلیس از پای تلویزیون هم می‌تواند ببیند که او فرار نکرده است.

گردآوری:گروه ورزش سیمرغ
seemorgh.com/sport
منبع: khabaronline.ir


واژه های کلیدی: فرار مالیاتی | لیونل مسی | رونالدو | اسپانیا | بازیکنان | قانونی | فوتبال | زندانی | دادگاه | رونالدو | اسپانیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *