خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

عربستان جهت جبران شکست‌هایش در منطقه به دنبال بحران‌آفرینی در لبنان است

عضو حزب مردم‌سالاری گفت: استعفای سعد حریری با آل‌سعود مرتبط است و نشانه عربستان جبران شکست‌هایش در منطقه است.

عربستان جهت جبران شکست‌هایش در منطقه به دنبال بحران‌آفرینی در لبنان است

داریوش قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی گروه تحریریه سایت جوان، با بیان اینکه عربستان یکی از عقب‌مانده‌ترین سیستم‌های اجتماعی را به لحاظ بسته بودن در دنیا دارد، گفت: در این نوع حاکمیت آزادی‌های سیاسی و اجتماعی جهت مردم در نظر گرفته نشده است.

عضو حزب مردم‌سالاری با اشاره به بعضی اصلاحات اخیر در عربستان نظیر اجازه رانندگی به زنان، اظهار کرد: این موارد همان انسداد فضای سیاسی و عوض کردن و تحولات اجتماعی است که نشانه پادشاه عربستان از آنها این است که یک ژست دموکراتیک از خود به نمایش گذارد.

وی تصریح کرد: نشانه دیگر ملک سلمان این است که در برابر فشارهایی که از دنیا غرب به این کشور جهت باز کردن فضا وارد می‌شود، وانمود کند که با این عوض کردن و تحولات، کشور را به سمت تغییرات دموکراتیک برده، در صورتی که به لحاظ سیاسی اتفاق خاصی رخ نداده است.

عربستان جهت جبران شکست‌هایش در منطقه به دنبال بحران‌آفرینی در لبنان است

قنبری با اشاره به بازداشت چند نفر از شاهزادگان سعودی، بیان کرد: آنطور که معلوم هست، این شاهزادگان پسران ملک‌سلمان جهت پادشاهی آینده هستند و از طرف دیگر با تغییراتی که داده شده است یک سری آزادی‌های نمایشی به زنان داده تا در جهت ارائه یک صورت به ظاهر اصلاح‌گر از ملک سلمان، بتوانند در آینده قدرت را به آسانی به پسران او انتقال یافته کنند.

قنبری با اشاره به نحوه انتقال قدرت در عربستان که به صورت سنتی در خاندان‌ آل‌سعود به برادران می‌رسد، اظهار کرد: انتقال قدرت به پسران با این سنت در تضاد است و ملک سلمان هم این سنت را عوض کردن داده تا پسرش را روی کار آورد و با ارائه یکسری اصلاحات می‌خواهد فضا را در داخل عربستان جهت آن قشرهایی که خواهان مدرنیسم هستند رضایت‌بخش کند.

وی ادامه داد: ملک سلمان به دنبال این است که جهت خود و پسرش پایگاه اجتماعی در میان قشرهای طرفدار مدرنیسم ایجاد کند و از طرفی دیگر هم این خبر را به غرب بدهد که طرفدار اصلاح جامعه عقب‌مانده عربستان است.

عضو حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه در سال‌های گذشته سرزنش های فراوانی از ناحیه کشورهای غربی به عربستان وارد می‌شد که این کشور هنوز فوق العاده عقب‌افتاده است که حتی به زنان هم اجازه رانندگی نمی‌دهد، گفت: پادشاه عربستان با اقداماتی این چنینی به دنبال کسب پرستیژ در دنیا خارج است تا آن چهره‌ای که از سعودی به عنوان یک کشور فوق‌العاده عقب‌مانده ترسیم شده، به شکل یک کشوری رو به تحول عوض کردن یابد.

عضو حزب مردم‌سالاری گفت: استعفای سعد حریری با آل‌سعود مرتبط است و نشانه عربستان جبران شکست‌هایش در منطقه است.

قنبری با بیان اینکه خاندان سلطنتی تلاش می‌کند با این کارها نام ملک سلمان را در تاریخ عربستان به عنوان چهره‌ای که به دنبال اصلاحات بوده ثبت کند، اظهار کرد: در مجموع این کارها در جهت عضویت ملک سلمان و تسهیل انتقال قدرت در آینده به پسر او انجام خواهد شد.

** تلاش عربستان جهت بحران‌آفرینی در لبنان جهت جبران شکست‌هایش

وی در ادامه به نقش مخرب عربستان در لبنان اشاره کرد و گفت: این کشور با پول دادن به بخشی از اهل سنت در لبنان تلاش می‌کند تا در میان آنها قدرت‌نمایی کند و در نهایت اهل سنت را در لبنان برابر شیعیان قرار دهد و به نوعی وحدت لبنان را متزلزل کند.

عضو حزب مردم‌سالاری با تأکید بر اینکه عربستان همواره این نقش منفی را داشته و این کار را هم از سر حسادت نسبت به ارتباط کشور عزیزمان ایران و لبنان انجام می‌داده هست، اظهار کرد: عربستان از اینکه می‌بیند کشور عزیزمان ایران در میان لبنانی‌ها اعم از اهل سنت، شیعه و مسیحیان دارای جایگاه هست، همواره دلواپس بوده و تلاش می‌کند به عنوان رقیبی جهت کشور عزیزمان ایران در لبنان ظاهر شود.

قنبری با بیان اینکه عربستان در بسیاری از مقاطع تلاش کرده تا بی‌ثباتی را در لبنان حاکم کند، گفت: تا حدودی هم در این ناآرامی‌ها موفق بوده و با خرج دلارهای نفتی، بی‌ثباتی در لبنان را دنبال کرده هست. عربستان الان به دنبال این است که با به هم ریختن اوضاع لبنان و به چالش کشیدن وحدت این کشور شکست‌های خود در منطقه را جبران کند.

** استعفای سعدالحریری بی‌شک مرتبط با آل‌سعود است

وی با تأکید بر اینکه هیچ تردیدی نیست که استعفای سعد حریری با آل‌سعود در ارتباط هست، گفت: این استعفا یکی از استثنایی ترین استعفاهایی بود که احتمال داشت در تاریخ سیاسی یک کشور رخ دهد. اینکه یک مقام سیاسی در یک کشور دیگر استعفا دهد، نشانگر آن است که تحت تأثیر نفوذ و فشار آن کشور بوده و چنین اقدامی انجام داده است.

قنبری نشانه عربستان از تحمیل استعفا به سعد حریری را ناشی از شکست‌های پی در پی آنها در منطقه برشمرد و تأکید کرد: عربستان با این کارها درصدد جبران شکست‌های خود در منطقه است و می‌خواهد با فشار بر سعد حریری و بی‌ثبات کردن لبنان به نوعی، بخشی از این شکست‌ها را جبران کند.

عربستان جهت جبران شکست‌هایش در منطقه به دنبال بحران‌آفرینی در لبنان است

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: عربستان | لبنان | سیاسی | انتقال | استعفا | عربستان | اخبار سیاسی | داریوش قنبری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *