خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

سناریویی آمریکایی که نباید رنگ واقعیت بگیرد , عراق جدید

طرح عراق جدید، سناریویی آمریکایی جهت تجزیه این کشور است که نباید اجرایی شود.

سناریویی آمریکایی که نباید رنگ واقعیت بگیرد , عراق جدید

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی گروه تحریریه سایت جوان؛ حدود دوازده سال پیش «جو بایدن»، نماینده سابق کنگره آمریکا و معاون اوباما طرح تقسیم عراق به سه کشور کردنشین، سنی‌نشین و شیعه‌نشین را ارائه داد که به تصویب کنگره آمریکا رسید و در طول این سال‌ها آمریکا تلاش بسیاری کرد تا این طرح را در عراق پیاده کند که نتیجه ای جز ناکامی و شکست به همراه نداشت.

شکست و ناکامی آمریکایی‌ها در اجرای طرح بایدن، آنها را وادار به ارائه شکل و قالب نوینی از این طرح کرد که «مک تورنبر»، مدیر کمیته نظامی مجلس سنا آن را ارائه داد و در آن از بغداد خواست به اهل سنت و کُردهای عراق نقش مهم‌تر و بزرگتری در عرصه سیاسی و دستگاه‌های حکومتی به خاص در حوزه مبارزه با داعش دهد.

سناریویی آمریکایی که نباید رنگ واقعیت بگیرد , عراق جدید

اولین رهاورد اجرای این طرح نقشه‌ای بود که به «عراق جدید» معروف شد تا به موجب آن آمریکایی‌ها نقشه پرواز ممنوع در آسمان عراق بعد از اشغال این کشور به وسیله آمریکا و اعلام شروع روند سیاسی را ترسیم کردند، نقشه‌ای که در آن ساختار و ترکیب سیاسی عراق براساس سهم‌بندی میان طوایف و اقلیت‌ها و از بین بردن مفهوم شهروندی ترسیم شده است بود.

در این راستا و در طول این سال‌ها آمریکایی‌ها برنامه نابودی، فروپاشی هدفمند و برنامه‌ریزی شده است حکومت، دولت، انحلال، تضعیف ارتش و نیروهای مسلح عراق و در رأس آن حشدالشعبی و از بین بردن عراقی‌های معارض اشغالگری نظامی آمریکا، جنبش و شدت یافتن روح انتقام‌گیری و احساس کینه میان طوایف متفاوت عراق را پیاده کردند و در برابر تمام این هرج و مرج و آشوب خلاق در عراق، واشنگتن نه تنها سکوت اختیار کرد، بلکه «دونالد رامسفلد»، وزیر وقت دفاع آمریکا آن را برداشتن گام‌های اولیه جامعه عراق به سمت دموکراسی توصیف کرد.

در ادامه جهت تسریع در اجرای طرح عراق جدید، سنای آمریکا کمک‌های نظامی آمریکا به عراق را منوط به زیاد کردن همکاری اهل‌سنت و کردها در عراق کرد و خواستار تدوین قانون گارد ملی عراق شد و ترساندن کرد، در صورت عدم اقدام بغداد، کنگره آمریکا کمک‌های خود را به صورت مستقیم جهت اقلیت‌های عراقی ارسال خواهد کرد.

طرح عراق جدید، سناریویی آمریکایی جهت تجزیه این کشور است که نباید اجرایی شود.

در آن وقت کنگره آمریکا صراحتا اعلام کرد که 25 درصد کمک‌های نظامی این کشور به اقلیت‌های عراقی تخصیص داده شده است خواهد یافت تا در ادامه خاطر نشان کند که 60 درصد از کمک‌های تخصیص داده شده است یافته به اقلیت‌های عراق مستقیما به کردها و اهل‌سنت داده خواهد شد.

نکته بسیار خطرناک نهفته این بود که تصمیمات آمریکایی‌ها بیانگر خواست و میل کاخ سفید در تعامل با نیروهای پیشمرگه و مبارزان عشایر اهل‌سنت به عنوان دو کیان و موجودیت جدا و مستقل از ارتش و نیروهای مسلح عراق بود تا آمریکا بتواند به صورت مستقیم و بدون نیاز به کسب موافقت دولت مرکزی به کردها و اهل‌سنت یاری کند که در واقع نشانه از آن فراهم کردن زمینه اجرای طرح بایدن در عراق هست، به خاص آنکه به این نیروها وظیفه تأمین امنیت مناطق‌شان نیز داده می‌شد تا بار دیگر ثابت شود، آمریکایی‌ها همچنان در پی تقسیم عراق هستند که طرح آن از سال 1990 میلادی کلید خورده است.

آنچه به حساسیت و پیچیدگی اوضاع امنیتی و سیاسی عراق دامن می‌زند، تحرکات سران اقلیم کردستان هست. منابع کُرد در این خصوص از تحرکات «مسعود بارزانی»، مدیر اقلیم کردستان سخن می‌گویند که در تلاش جهت ائتلاف و هم‌پیمانی با ترکیه و عربستان و دیگر شیوخ عرب حاشیه خلیج فارس از جمله امارات متحده و قطر بر علیه دولت مرکزی در بغداد و حزب ائتلاف ملی کردستان و احزاب شیعی مانند مجلس اعلی و جریان صدر و برگزاری رفراندوم استقلال اقلیم کردستان است.

ایالات متحده آمریکا، کشورهای مرتجع عربی و ترکیه به عنوان اصلی‌ترین کشورهای ذینفع در جریان تحولات عراق، هر کدام دارای اهداف و منافعی در عراق هستند و با گروه‌های مختلفی پیوند و همگرایی دارند. آمریکا خواستار ایجاد توازن قوا بین گروه‌های عراقی و ممانعت از تسلط یک گروه و هدایت روند سیاسی به وسیله آن، حمایت از گروه های سکولار- لیبرال و اسلام آمریکایی مثل داعش در برابر گروه‌های اسلام‌گرا بویژه اسلام‌گرایان شیعی متمایل به جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران و ایجاد دولتی میانه‌رو و سازگار با منافع آمریکا و اسراییل در منطقه هست. در این راستا، آمریکایی‌ها هر روز خوابی تازه جهت ملت عراق می‌بینند. یک روز به قدرت رساندن گروه لیبرال «ایاد علاوی» در دستور کار قرار می‌گیرد، روز دیگر تقویت تروریست‌های میانه‌روی داعش!!! روی میز می‌آید و روز دیگر استقلال کردستان.

منافع بازیگران خارجی در عراق به همراه شکاف‌های قومی-مذهبی در این کشور باعث شده است است که اتحادی طبیعی و الزامی بین هر یک از گروه‌های اجتماعی عراق و بازیگران خارجی شکل بگیرد. این امر باعث زیاد کردن تردید و بدبینی گروه‌های عراقی و طرف‌های خارجی جهت دستیابی به توافقی پایدار در خصوص پرسشها عراق شده است هست. آمریکا کردها را مهم‌ترین متحد قابل اعتماد در عراق تلقی می‌کند و کردها نیز به نوبه خود جهت پیشبرد اهداف و برنامه‌های خود چون فدرالیسم با آمریکا همکاری می‌کنند.

سناریویی آمریکایی که نباید رنگ واقعیت بگیرد , عراق جدید

جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران و دولت مردمی عراق با توجه به سوابق، اهداف و قطب‌بندی قدرت منطقه‌ای، متحدان طبیعی و راهبردی یکدیگر محسوب می‌شوند. دولت‌ها و مردم عرب منطقه خواستار زیاد کردن نقش و قدرت گروه‌های اعراب سنی بوده و از قدرت‌یابی هر چه شیعیان و برهم خوردن توازن قدرت منطقه‌ای دلواپس هستند. این نگرانی باعث حمایت سیاسی و عملی اعراب از شورش تکفیری‌ها در عراق و زیاد کردن خشونت‌های فرقه‌ای شده است است.
شاید وقت آن رسیده باشد تا همه گروه‌های موجود در عراق از کرد گرفته تا شیعه و سنی، همه و همه این اتحادی که جهت زمین زدن داعش ایجاد شده است بود را حفظ و تقویت کنند و اسیر بازی‌های کدخدا نشوند. تجربه نشان داده که در هر عرصه‌ای، اتحاد رمز اول و آخر پیروزی هست. قطعا عراق یکپارچه راحت‌تر به حیات خود ادامه می‌دهد تا عراق تازه که فقط یک عروسک خیمه‌شب بازی خواهد بود؛ لیکن سیاست آمریکایی انگلیسی همین است که می‌گوید تفرقه بینداز و حکومت کن.

گزارش از حمیدرضا قربانی

انتهای پیام/

طرح عراق جدید، سناریویی آمریکایی جهت تجزیه این کشور است که نباید اجرایی شود.

واژه های کلیدی: نیروهای مسلح | اجرای طرح | آمریکایی | برنامه | آمریکا | کردستان | سیاسی | خارجی | بغداد | اسلام | برنامه

سناریویی آمریکایی که نباید رنگ واقعیت بگیرد , عراق جدید

سناریویی آمریکایی که نباید رنگ واقعیت بگیرد , عراق جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *