خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

درخواست سیا جهت استفاده از پهپاد در افغانستان چه پیامدی جهت آمریکا دارد؟

نیوزویک درخواست اخیر شرکت سیا جهت کسب مجوز به منظور انجام حملات با پهپاد در افغانستان و پیامد آن جهت آمریکا را بررسی کرد.

درخواست سیا جهت استفاده از پهپاد در افغانستان چه پیامدی جهت آمریکا دارد؟

به گزارش گروه بین الملل گروه تحریریه سایت جوان، به نقل از نشریه نیوزویک، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در تلاش جهت کسب مجوز استفاده از پهپادها جهت انجام حملات علیه تروریست‌ها در افغانستان هست. این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) این ایده را جهت نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان خطرناک خوانده است.

علی‌رغم این نگرانی‌ها، دونالد ترامپ – مدیر جمهور آمریکا – نیز با این پیشنهاد موافق است و جیمز متیس – وزیر دفاع آمریکا – نیز با آن مخالفتی نکرده است.

درخواست سیا جهت استفاده از پهپاد در افغانستان چه پیامدی جهت آمریکا دارد؟

نیوزویک از کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا راجع به این پیشنهاد پرسش‌هایی مطرح کرد، ولی تا وقت انتشار این مطلب، اظهارنظری راجع به آن دریافت نکرده است.

تحت قوانین کنونی آمریکا، آژانس اطلاعات مرکزی قدرت انجام حملات مخفیانه با پهپاد علیه عنصرهای القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی در پاکستان را دارد. با این‌حال، وزارت دفاع آمریکا در انجام حملات با پهپاد در افغانستان، یمن، سومالی، لیبی و دیگر مناطق جنگی پیشتاز است.

پنتاگون آشکارا به حملاتی که با پهپاد انجام می‌دهد اذعان می‌کند و این مشمول بر ارائه گزارش راجع به تلفات غیرنظامیان این حملات نیز می‌شود. ولی آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا از انتشار این گزارش‌ها معاف است.

حال، در صورتی که به شرکت سیا اجازه انجام حملات با پهپادها در افغانستان صادر شود، ممکن است در چنین حملاتی افراد غیرنظامی نیز کشته شوند، ولی این نهاد می‌تواند از ارائه گزارش راجع به آن خودداری کند. بعضی مقامات آمریکایی به طور مکرر اعلام کرده اند چنین ایده‌ای می‌تواند نیروهای آمریکایی که در افغانستان مستقر شده است اند را به خطر بیاندازد؛ لیکن حملات با پهپاد به طور کلی خشم مردم علیه نیروهای این کشور را بر می‌انگیزد، خصوصا هنگامی که در این حملات افراد غیرنظامی جان خود را از دست بدهند. در صورتی که نیروهای آمریکایی در افغانستان از انجام این حملات بی‌خبر باشند، نمی‌توانند خود را جهت تصویر العمل احتمالی مردم این کشور آماده کنند.

نیوزویک درخواست اخیر شرکت سیا جهت کسب مجوز به منظور انجام حملات با پهپاد در افغانستان و پیامد آن جهت آمریکا را بررسی کرد.

دکتر پیتر سینگر – کارشناس پرسشها امنیتی – در گفتگو با نیوزویک گفت اینکه افرادی از داخل پنتاگون نسبت به پیشنهاد شرکت سیا هشدار داده اند، بسیار دلواپس کننده است.

در عین حال، بعضی دیگر نیز معتقدند نباید راجع به پیامدهای احتمالی این حملات قضاوت زودهنگام صورت بگیرد.

مایکل هاروویتز – استاد علوم سیاسی در دانشگاه پنسیلوانیا – در این باره به نیوزویک گفت: «ما نمی‌دانیم آیا زیاد کردن قدرت آژانس اطلاعات مرکزی به ایجاد خطر جهت نیروهای آمریکایی و یا تلفات غیرنظامی منجر خواهد شد یا خیر.»

وی افزود: «به علت پنهانی بودن این حملات، جمع‌آوری اطلاعات دقیق راجع به حملات شرکت سیا بسیار دشوارتر از حملاتی است که نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان انجام می‌دهند.»

به باور هاروویتز، در صورتی که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا در نهایت اجازه انجام حملات با پهپاد در افغانستان را کسب کند، این اقدام جهت زیاد کردن هماهنگی میان گروه‌های جاسوسی آمریکا و نیروهای مستقر در این کشور مورد نیاز خواهد بود.

آمریکا نزدیک به 11 هزار نیروی نظامی در افغانستان دارد. به تازگی دولت ترامپ تصمیم گرفته است 4 هزار نفر دیگر نیز به این کشور ارسال کند.

درخواست سیا جهت استفاده از پهپاد در افغانستان چه پیامدی جهت آمریکا دارد؟

در میان زیاد کردن تعداد نیروهای نظامی آمریکایی در افغانستان، گزارش‌ها نشان می‌دهد مایک پمپئو – مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا – در تلاش جهت متقاعد کردن ترامپ جهت پذیرفتن ارائه مجوز جهت انجام حملات با پهپاد در این کشور آسیایی هست. همچنین به نظر می‌رسد وی نسبت به دریافت چراغ سبز از جانب مدیر جمهور آمریکا اطمینان دارد.

پمپئو به تازگی در گفتگو با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: «هنگامی که درخواست جهت منابع زیاد ارائه می‌کنیم، آن را دریافت می‌کنیم.» وی افزود: «اگر من القاعده بودم، خود را در آخر عمرم می‌دیدم.»

دولت آمریکا از سال 2007 هزینه‌های اطلاعاتی خود را به طور عمومی منتشر کرده هست. با این‌حال، آمریکا راجع به چگونگی تقسیم این هزینه‌ها اطلاعاتی منتشر نمی‌کند. این مسئله به این معنی است که آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا قادر است هر اندازه که بتواند پهپاد خریداری کند و اخبار آن نیز هرگز منتشر نخواهد شد.

استفاده از پهپادها در پرسشها امنیتی و نیز جهت حمله به عنصرهای تروریستی در سال 2002 و در وقت ریاست جمهوری جرج بوش شروع شد. ولی استفاده از این پهپادها بعد از راهیابی باراک اوباما به کاخ سفید، به طور فزاینده‌ای گسترش یافت.

نیوزویک درخواست اخیر شرکت سیا جهت کسب مجوز به منظور انجام حملات با پهپاد در افغانستان و پیامد آن جهت آمریکا را بررسی کرد.

هنگامی که اوباما به ریاست جمهوری رسید، در آمریکا با جامعه‌ای روبرو بود که درخواست مبارزه علیه تروریسم را داشت و در مقابل، مخالف زیاد کردن نیروهای نظامی این کشور در خارج از مرزها بود. به این ترتیب، استفاده از پهپادها راه حل مناسبی جهت این مسئله بود، لیکن این فناوری نیروهای آمریکایی را از خطر نجات می‌داد و ارتش این کشور را قادر می‌ساخت تا با دشمن مبارزه کنند.

با این‌حال، عدم شفافیت و انتشار گزارش‌ها مبنی بر کشته شدن افراد غیرنظامی در حملات آمریکا، استفاده از پهپادها را به یکی از بحث برانگیزترین جنبه‌های ریاست جمهوری اوباما تبدیل کرد.

یک گزارش اطلاعاتی که در ماه ژانویه منتشر شد نشان می‌دهد در 526 حمله صورت گرفته با پهپادهای آمریکایی در مدت ریاست جمهوری اوباما، 117 غیرنظامی کشته شده است اند. این در حالی است که گروه‌های مستقل شمار قربانیان غیرنظامی در این حملات را بسیار زیاد اعلام می‌کنند.

منتقدان باور دارند برنامه آمریکا جهت استفاده از پهپاد، غیرقانونی، غیراخلاقی و بی فایده هست. بعضی دیگر نیز اوباما را به ارتکاب به جرائم جنگی محکوم کرده اند.

درخواست سیا جهت استفاده از پهپاد در افغانستان چه پیامدی جهت آمریکا دارد؟

در این میان، دولت اوباما محدودیت‌ها جهت آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا جهت انجام عملیات در افغانستان و دیگر کشورها را زیاد کردن داد.

در صورتی که ترامپ در جهت مخالف حرکت کند، راه جهت دخالت شرکت سیا در چندین درگیری دیگر، و نه تنها در افغانستان، هموار خواهد شد. بی‌شک این عنوان می‌تواند به کشته شدن غیرنظامیان زیاد در دیگر کشورها نیز منجر شود و دشمنی علیه آمریکا را زیاد کردن داده و جنگ با تروریسم را طولانی‌تر کند.

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: مقامات آمریکا | ریاست جمهوری | دونالد ترامپ | افغانستان | دولت ترامپ | افغانستان | اطلاعات | استفاده | آمریکایی | اوباما | آمریکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *