خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

رونق گراني

تابستان در حالي رو به پايان است که خبرهاي ضد و نقيضي راجع به بازار مسکن به گوش مي‌رسد. گويي با پايان‌يافتن تکاپوي مردم براي خريد ملک و حتي

رونق گراني

رونق گراني

عبارات مهم : سرمايه گذاري – تابستان

تابستان در حالي رو به پايان است که خبرهاي ضد و نقيضي راجع به بازار مسکن به گوش مي رسد. گويي با پايان يافتن تکاپوي مردم براي خريد ملک و حتي رهن و اجاره، هنوز اين بازار به آرامش نرسيده و خبرها حکايت از خروج از رکود و رونق مسکن مي کنند؛ خبرهايي که حالا از بازشدن دوباره پاي دلالان به اين بازار حکايت کرده و به نظر مي رسد اين بازار باز هم درگير ماجراهاي تازه اي هست.

تابستان امسال پر بود از خبرهاي مسکني؛ از خبرهايي که از بالارفتن قيمت مسکن مي گفتند و از رکودي که به نظر مي رسد ديگر در حال کشيدن نفس هاي آخر است.

رونق گراني

نگاهي به قيمت هايي که هنوز هم در آخرين روزهاي فصل گرم سال، سوداي بالارفتن دارند و تمايل زياد مردم براي خريد، حکايت از رسيدن روزهاي رونق به اين بازار مي کنند ولی با بازشدن پاي دلالان به اين بازار، به نظر مي رسد که هنوز هم نمي توان به طور قطع از بازگشت رونق به اين بازار خبر داد. ماجراي اين تکاپوها و استقبال بيشتر مردم از خريد مسکن، با کم شدن قیمت سود بانکي بود که شروع شد و حالا که تابستان رو به اتمام هست، باز هم مي توان حکايت افزايش قيمت ها در پايتخت را شنيد؛ همان روزهايي که فايل هاي رهن در بنگاه هاي ملک به نحوه عجيبي ناياب شد و سرمايه ها به جاي انباشتگي در بانک ها به سمت مسکن رفتند.

اين درحالي است که به اعتقاد برخي از کارشناسان بازار مسکن، افزايش منزل هاي خالي در بازار زمينه ساز گراني در اين بازار و تندتر شدن ضربان قيمت ها ست. حالا سؤالي که بيش از همه به ذهن مي رسد اين است که با اين تابستان شلوغ و پر از خبرهاي مسکن که گويي هنوز هم خيال تمام شدن ندارد، به راستي رونق به بازار برگشته يا نه و باز هم ماجراي اين شلوغي ها بي ارتباط با بازشدن پاي دلالان به اين بازار نيست؟ آن طور که بيت الله ستاريان، يکي از کارشناسان مسکن به «وقايع اتفاقيه» مي گويد: «از مدت ها قبل پيش بيني مي شد که در ميانه هاي همين امسال، بازار مسکن رونق مي گيرد ولی با اتفاقاتي که در اقتصاد کشور افتاد و برجامي که تأثير خود را با تأخير در فضاي اقتصادي نشان داد، عنوان بازگشت رونق به بازار مسکن به تعويق افتاد.» ستاريان در ادامه از بازگشت رونق به اين بازار سخن گفته و اين طور ادامه مي دهد: «با توجه به اينکه درآمدهاي دولت با فروش بيشتر نفت افزايش يافته و بخشي از نقدينگي در اقتصاد کشور به بخش مسکن تزريق شده؛ بنابراين به نظر مي رسد که رونق به اين بازار بازگشته و پيش بيني مي شود روند فزاينده قيمت ها در اين بازار ادامه يابد.»

تابستان در حالي رو به پايان است که خبرهاي ضد و نقيضي راجع به بازار مسکن به گوش مي‌رسد. گويي با پايان‌يافتن تکاپوي مردم براي خريد ملک و حتي

او در ادامه پيش بيني هاي خود از بازار مسکن اين طور توضيح مي دهد: «قبلا پيش بيني مي شد که در آخرهای سال 95، مسکن رونق مي گيرد ولی با تأخير در اجراي برجام و پرسشها ديگر، اين عنوان کمي به تأخير افتاد که با تزريق نقدينگي به اين بازار، حالا مي توان نشانه هاي رونق در آن را ديد. به نظر مي رسد که اين روند تا اواسط سال آينده ادامه خواهد يافت و قيمت ها بالاتر بروند.» او راجع به نگراني از ورود دلالان به اين بازار هم اين طور توضيح مي دهد: «هرگونه اظهارنظر راجع به سوداگري در بازار مسکن، کاملا غيرکارشناسي است و اين اصطلاح درستي در این بازار نيست.»

به گفته ستاريان، «اگر مردم براي سرمايه گذاري به بخش مسکن جذب شده است و قيمت مسکن افزايش مي يابد، اين بالارفتن قيمت به علت استقبال آنها از خريد نيست، بلکه افزايش قيمت مسکن ناشي از پتانسيل نهفته در خود اين بخش بوده که زمينه ساز گراني در اين بازار است.» به گفته اين کارشناس، مسکن همچون ديگر کالاهاي اقتصادي نيست که با خريد بيشتر و حتي احتکار آن، گران تر شود؛ بنابراين هر گروه سوداگري و احتکار در اين بازار زمينه علمي ندارد و نبايد گراني مسکن را ناشي از مواردي از اين قبيل دانست.

کاهش سود بانکي در نهايت به نفع مسکن و حتي بانک ها ست

اينکه با رسيدن قیمت سود سپرده هاي بانکي به 15درصد، سرمايه ها از بانک ها خارج شده است و روانه بازار مسکن مي شود، ديگر خبر تازه اي نيست. حالا ديگر حدود 10 روزي از اجراي اين قانون بانکي مي گذرد و به نظر مي رسد تکاپوي مردم براي خريد مسکن هنوز هم با پايان يافتن تابستان ادامه دارد. آن طور که اظهارنظرهاي کارشناسان نشان مي دهد، برنامه جديد بانک ها براي کم شدن قیمت سود با اينکه باعث خروج سرمايه هاي مردم از بانک ها شده است و به احتمال زياد در بخش مسکن جايگزين شود ولی اين برنامه در نهايت به نفع بانک ها خواهد بود. آن طور که ستاريان مي گويد: «با کم شدن قیمت سود بانکي، گرايش مردم براي خريد مسکن بيشتر شده است ولي خروج سرمايه ها از بانک ها به ضرر آنها نيست؛ چون در اقتصاد در هر سرمايه اي و در هر بازاري در نهايت به خود بانک ها برمي گردد.»

رونق گراني

رشد 23,8 درصدي حجم معاملات مسکن در آخرين ماه تابستان

تابستان؛ همان فصل گرم جابه جايي ها درحالي رو به اتمام است که گويي مسکن کمي رونق گرفته و فضاي بازار با تکاپوي مردم براي خريد، گرم تر شده است هست. اين را مي توان از اوج گرفتن تعداد معاملات در آخرين ماه تابستان که نشان از رشد 23,8 درصدي حجم معاملات دارد، به خوبي درک کرد. آن طور که مهر گزارش کرده، اداره کل برنامه ريزي و اقتصاد مسکن معاونت امور مسکن و ساختمان وزارت راه وشهرسازي در گزارش تحولات بازار مسکن و اجاره بهاي واحدهاي مسکوني آپارتماني شهر پایتخت کشور عزیزمان ایران در مرداد ۱۳۹۶ از افزايش 23,8 درصدي حجم معاملات مسکن در اين ماه نسبت به ماه قبل از آن (تير ۹۶) خبر داد.

تابستان در حالي رو به پايان است که خبرهاي ضد و نقيضي راجع به بازار مسکن به گوش مي‌رسد. گويي با پايان‌يافتن تکاپوي مردم براي خريد ملک و حتي

در اين گزارش با اشاره به معامله ۱۸ هزار و ۳۰۱ واحد مسکوني در پایتخت کشور عزیزمان ایران در ماه گذشته، اين تعداد معامله 5,9 درصد بيشتر از مدت مشابه سال گذشته (مرداد ۹۶) عنوان شده است هست. بر اساس گزارش وزارت راه و شهرسازي، منطقه پنج پایتخت کشور عزیزمان ایران با انجام دو هزار و ۶۹۸ فقره معامله بيشترين و منطقه ۱۹ با داشتن تنها ۱۰۹ فقره معامله، کمترين تعداد خريدوفروش مسکن را به خود تخصیص داده شده است داده اند. همچنين بيشترين رشد از نظر تعداد معاملات مسکن را منطقه ۶ پایتخت کشور عزیزمان ایران با رشد 39,1 درصدي ثبت کرد و کمترين قیمت رشد معاملات مسکن را منطقه ۱۶ با 19,9 درصد رشد پشت سر گذاشت.

هر متر آپارتمان در پايتخت، 4 ميليون و ۶۰۰ هزار تومان

بر اساس اعلام دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسکن (بام) وزارت راه و شهرسازي، میانگین قيمت هر مترمربع آپارتمان مسکوني در پايتخت در طول يک ماه گذشته، چهار ميليون و ۶۰۰ هزار تومان برآورد مي شود که نسبت به تير رشد 0,7 درصدي داشته ولی نسبت به مرداد سال گذشته، اين رشد معادل 6,3 درصد برآورد مي شود.

رونق گراني

گفتني هست؛ منطقه يک پایتخت کشور عزیزمان ایران با میانگین قيمت هر مترمربع ۹ ميليون و ۹۵۰ هزار تومان و منطقه ۱۸ با دو ميليون و ۲۵۰ هزار تومان براي آپارتمان، به ترتيب بيشترين و کمترين قيمت خريدوفروش را به نام خود زده اند. بااين حال، منطقه دو نسبت به مرداد ۹۵ بيشترين افزايش قيمت را داشته که 12,7 درصد رشد بوده است ولی منطقه ۱۲ پایتخت کشور عزیزمان ایران کم کردن دو درصدي میانگین قيمت هر مترمربع واحد مسکوني نسبت به پارسال را تجربه کرد.

مسکن همچنان گران مي شود

مسکني که حالا ديگر بيش از چهار سال از خواب سنگين آن گذشته، اين روزها در حال رسيدن به روزهاي رونق هست. قيمت هر مترمربع زمين در پایتخت کشور عزیزمان ایران در گرم ترين فصل سال نسبت به سال هاي قبل و حتي ماه هاي قبل افزايش يافته و به نظر مي رسد که کم شدن قیمت سود بانکي، اين بازار را از سال ها خواب سنگين جدا کرده هست. آن طور که کارشناسان معتقدند اين روند رو به رشد به اين زودي ها تمام شدني نيست و قيمت ها تا اواسط سال آينده روبه رشد خواهد ماند.

آن طور که علي اصغر بدري به مهر گفته است: «با توجه به سيکل هاي رونق و رکود بازار مسکن، متوجه مي شويم در طول ماه هاي گذشته شوک هاي ريز قيمتي در بازار مسکن از قبيل افزايش صدور پروانه هاي ساختماني، افزايش معاملات و افزايش ملايم ميانگين قيمت هر مترمربع را از تابستان پارسال تا به حال تجربه کرده ايم که با احتساب تورم، اين افزايش با شيب ملايم را مي توان به توقف افزايش قيمت ها همراه با افزايش معاملات نسبت داد که نشان دهنده تمايل مردم به افزايش خريد مسکن مصرفي است.»

او با اشاره به توقف رشد مسکن در ماه هاي ابتدايي امسال به دليل همزماني با برگزاري انتخابات رياست جمهوري و سپس ادامه روند رو به رشد آن، گفت: ماه هاي گذشته بازار مسکن آرامشي را تجربه کرد که برخي به اشتباه از آن با عنوان رکود ياد مي کنند، درحالي که روند صعودي افزايش معاملات مسکن را شاهد بوده ايم. دليل آن هم عدم انجام معاملات سفته بازانه و تقاضاي دلالي مسکن بوده است.

اين اقتصاددان با اشاره به باقي ماندن سرمايه هاي سرگردان در بانک ها به شکل سپرده هاي بانکي براي کسب سود، تصريح کرد: از سيگنال هاي مثبتي که بازار مسکن در طول ماه هاي گذشته به دلالان نشان داده و همچنين مشکلاتي که مؤسسات مالي و اعتباري غير مجاز داشته اند و از سويي اصرار بانک مرکزي نسبت به رعايت افتتاح سپرده هاي بانکي ای با سود ۱۵ درصد در بانک ها، چنين برآورد مي شود که احتمال بازگشت دلالان و سفته بازان به بازار مسکن در ماه هاي آتي وجود دارد.

وي يکي ديگر از دلايل بازگشت دلالان به بازار مسکن را احتمال زیاد کم کردن سود تسهيلات در پي کم کردن تورم و سود سپرده ها دانست و خاطرنشان کرد: بازارهاي هم عرض به ويژه ارز و طلا اگرچه درحال حاضر از سوي سفته بازان نشانه رفته اند ولی تجربه نشان مي دهد اين بازارها ويژه سرمايه گذاري کوتاه مدت هستند و در دو تا سه ماه آينده انتظار داريم تا سرمايه هاي سرگردان از بازار مسکن سردر بياورند.

اين تحليلگر بازار مسکن با اشاره به وجود ۵۰۰ هزار منزل خالي در پایتخت کشور عزیزمان ایران و ۵۰۰ هزار واحد مسکوني در دست ساخت از يک سو و 2,5 ميليون منزل خالي و همين تعداد واحد در دست ساخت در کشور، گفت: بنابراين فعلا باوجود پيش بيني ورود دلالان به بازار مسکن، با مازاد عرضه مواجه هستیم که اين منزل هاي خالي مي توانند بخشي از سرمايه سرگردان دلالان و سفته بازان را به خود جذب کنند. در نتيجه اگرچه با افزايش شديد تقاضا ممکن است مواجه شويم ولی اين افزايش ناگهاني تقاضا به افزايش ناگهاني و شوک آور قيمتي مسکن منجر نخواهد شد زيرا منزل هاي خالي بخشي از سرمايه هاي سرگردان را به خود جذب کرده و اين اقدام ضرباهنگ افزايش ناگهاني و شوک آور مسکن را خواهد گرفت و باعث مي شود تا با افزايش ۵۰ يا ۶۰ درصدي قيمت مسکن که در پايان دهه ۸۰ شاهد آن بوديم، مواجه نشويم.

اخبار اقتصادی – وقایع اتفاقیه

واژه های کلیدی: سرمايه گذاري | تابستان | تابستان | بازگشته | بازار | ایران | بازگشت | اخبار اقتصادی و بازرگانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *