خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

چگونه سوء پیشینه را پاک کنیم؟

در این گزارش، نکاتی راجع به چگونگی پاک کردن سوء پیشینه ذکر شده است هست. حقوقی و قضایی | مراجع قضایی | قانون | صورتی

چگونه سوء پیشینه را پاک کنیم؟

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضاییگروه اجتماعی گروه تحریریه سایت جوان؛ از این پس، شما بازدیدکنندگان محترم می توانید مطالب حقوقی و قضایی را با زبانی راحت و به صورت کاربردی دریافت کنید و در زندگی روزانه به کار بگیرید.
کافی است به سایت گروه تحریریه سایت به نشانی YJC.IR مراجعه و بر روی لینک حقوقی قضایی گروه اجتماعی کلیک کنید تا به پرسشها و مطالب مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید.
در این گزارش، به بیان بعضی نکات مهم راجع به چگونگی پاک کردن سوء پیشینه پرداخته شده است است.

عبارات مهم : حقوقی و قضایی – مراجع قضایی

*پاک کردن سوء پیشینه
تعریف پیشینه: درلغت سابقه هر چیز و هر امرى را گویند مانند سوابق مربوط به پیدایش صنعت نفت یا کشت نیشکر و قند و از این مقوله است (عدم سوء پیشینه). در اصطلاحات حقوق ادارى اوراق مربوط به گذشته یک امر حاضر را که در دست اقدام است گویند.
اسم دیگر آن سابقه هست. قانون در مورد سابقه کیفری چه می گوید: طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ افرادی که مرتکب جرمی بشوند و مجازات آن ها به شرح زیر باشد دارای محکومیت موثر کیفری هستند و تا آخر این موارد نمی توانند گواهی عدم سوء پیشینه بگیرند.
ماده ۲۵ – محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی، بعد از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت وقت مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم می کند:
الف- 7 سال در محکومیت به مجازات های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی
ب- 3 سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده است بیش از نصف دیه مجنیٌ علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه 4
پ- 2 سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده است نصف دیه مجنیٌ علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه 5
تبصره ۱ ـ در غیر موارد فوق، مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می شود، لکن در گواهی های صادره از مراجع ذی ربط منعکس نمی شود، مگر به درخواست مراجع قضایی جهت تعیین یا بازبینی در مجازات
تبصره ۲ – در مورد جرایم قابل گذشت در صورتی که بعد از صدور حکم قطعی با گذشت شاکی یا مدعی خصوصی، اجرای مجازات موقوف شود اثر تبعی آن نیز برطرف می شود.
تبصره ۳ – در عفو و آزادی مشروط، اثر تبعی محکومیت بعد از گذشت مدت های فوق از وقت عفو یا اتمام مدت آزادی مشروط برطرف می شود. محکوم در مدت وقت آزادی مشروط و همچنین در وقت اجرای حکم نیز از حقوق اجتماعی محروم می شود.
نکته: در اجرای تبصره ۱ ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ در خصوص افرادی که سابقه محکومیت کیفری داشته، ولی سابقه آن ها در حال حاضر موثر نیست آیا فرم شماره یک (فاقد سابقه کیفری) یا فرم شماره ۲ (فاقد سابقه موثر کیفری) صادر و به وی تحویل می شود یا خیر؟
با توجه به اینکه صرفاً محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ محکومٌ علیه را در مدت های مقرر در ذیل این ماده از حقوق اجتماعی محروم می کند؛ بنابراین در غیر موارد مذکور در بندهای ذیل این ماده محکومٌ علیه فاقد سابقه کیفری محسوب می شود و لزومی به درج در گواهی صادره نیست و باید گواهی عدم سوء پیشینه کیفری صادر شود.
انتهای پیام/

واژه های کلیدی: حقوقی و قضایی | مراجع قضایی | قانون | صورتی | مجازات | اسلامی | اخبار حقوقی و قضایی | سوء پیشینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *