خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

آموزش برنامه ریزی جهت امتحانات ، چگونه خود را جهت امتحانات آماده کنیم؟

اگر جهت امتحانات خود، با تدبیر برنامه ریزی کنید نه تنها در طول سال، بلکه جهت امتحانات هم آماده خواهید بود.

آموزش برنامه ریزی جهت امتحانات ، چگونه خود را جهت امتحانات آماده کنیم؟

به گزارش گروه وبگردی کلوب خبرنگاران جوان، هدف انسان به منزله چراغی است که راه را به او نشان می دهد و آن را به مقصود می رساند. برنامه زمانبندی جهت دوره امتحانات باید بسیار منطقی و اصولی باشد.

عبارات مهم : اضطراب امتحان
برنامه ریزی:

روشی است به صورت گام به گام که جهت انجام هر چه بهتر و به موقع فعالیت ها و بها دادن به وقت انجام می شود.

ما می توانید با یک برنامه ریزی مناسب :

1. در وهله ی اول باعث ایجاد آرامش و اطمینان در وجود خود شوید.

2. به موقع، به مطالعه ی تمام دروس خود بپردازید.

3. اعتماد به نفس را در خود زیاد کردن دهید.

4. علاقه و عادت به مطالعه را در خود زیاد کردن دهید.

5. اضطراب و نگرانی از امتحان را حتی در شب امتحان و یا کنکور کم کردن دهید.

برای داشتن یک برنامه ریزی مناسب می توانید به موارد زیر عمل کنید:

1. همه ی افراد با یکدیگر تفاوت هایی دارند پس بهتر است با توجه به بهره ی هوشی، شرایط و امکانات و عادت های مطالعه شما جهت خودتان، برنامه ریزی داشته باشید و از افراد دیگر پیروی نکنید.

2.می توانید از افرادی که دارای تخصص در این زمینه هستند و از روحیات شما آگاهی دارند جهت ترتیب دادن یک برنامه استفاده کنید.

3. به ترتیب مطالعه دروس توجه داشته باشید، درس هایی را که به آنها کمتر علاقه دارید اول بخوانید. مخصوصا کنکوری ها می توانند پس از مطالعه ی دو درس اختصاصی حتما یک درس عمومی را مطالعه نمایند.

4. هنگامی که در برنامه ریزی خود درسی را در ساعت معین مطالعه می کنید هر لحظه همین روند را ادامه دهید چرا که بعد از مدتی ذهن شما نسبت به آن عنوان شرطی شده است و در آن ساعت درس مورد نظر را بهتر یاد می گیرید.

5. میزان یادگیری با مدتی که صرف آن می شود رابطه ی نزدیک دارد، پس توصیه می شود جهت مطالعه در روزهای قبل از امتحان، وقت کافی را در نظر بگیرید و روز آخر را صرف دوره کردن مطالب کنید.

6. در برنامه ریزی حتما فرصتی کم را جهت تفریح و انجام کارهای مورد علاقه تخصیص داده شده است دهید.

مطالعه امتحان:

1. در ابتدا می توانید خود را به جای معلم خود قرار دهید. اگر به جای او بودید چه سوالاتی طرح می کردید؟! تجربه نشان داده اکثریت دانش آموزان سوالات را به خوبی آینده نگری می کنند.

2. تلاش کنید ابتدا مطالب را از روی جزوه هایی که در کلاس تدریس شده است مطالعه کنید.

3. سوالات مشکل که قبلا موفق به حل آنها نشده اید، مشخص کنید تا در هنگام مطالعه ی امتحان دوباره حل کنید و بخوانید.

4. می توانید از اطرافیان بخواهید تا در فواصلی مشخص، از شما امتحان بگیرند تا خود را در شرایط آن قرار داده باشید.

5. مطالب سخت را به قسمت های راحت تر و کوچک تری تقسیم کنید.

6. در طول امتحانات استفاده از تلویزیون و سایر سرگرمی ها را به حداقل ممکن برسانید.

7. مقدار خواب مورد نیاز 7 تا 8 ساعت است. برنامه ی روزانه ی خود را طوری تنظیم کنید که «بیش از این ساعت به خواب تخصیص داده شده است پیدا نکند.»

8. وجود آرامش ذهنی و عاطفی شرط مهم مطالعه ی خوب است، تلاش کنید در منزل آرامش کافی برقرار باشد و از مسائلی که موجب اختلاف می شود اجتناب کنید.

اضطراب امتحان:

نوع خاصی از اضطراب است که به آن اضطراب عملکرد تظاهری می گویند. در اضطراب امتحان هر بار که فرد می خواهد امتحان بدهد دچار دلشوره، معده درد، عرق کردن، لرزش و ضربان تند قلب می شود. اصولا اکثر افراد به نوعی دچار اضطراب امتحان می شوند ولی آگاهی از چگونگی مقابله با آن می تواند در جلوگیری از وقوع آن موثر باشد.

چگونه خود را جهت امتحانات آماده کنیم؟/ آموزش برنامه ریزی جهت امحانات

برای خلاص شدن از اضطراب این توصیه ها را به کار ببندید:

الف. همواره باید به خدای بزرگ توکل کرد و هر کاری را با نام او شروع کرد زیرا یاد خدا آرامش دهنده ی دل های مضطرب است.

ب. توانایی های خود را بشناسید و اعتماد به نفس خود را نیرومند کنید.

ج. برنامه ی امتحانی را جایی نصب کنید و پس از هر امتحان روی آن را خط بکشید. این کار انگیزه ی بیشتری جهت درس خواندن و احساس نزدیک شدن به آخر امتحانات به وجود می آورد.

د. به امتحان با این نظر نگاه کنید که انگار فرصتی پیدا کرده اید تا دانسته های خود را نشان دهید. جملات مثبت گزینش کنید و دائم با خود تکرار کنید. مثل «من آرام و راحت هستم و همه چیز را می دانم».

ه. غلبه بر اضطراب امتحان یک مهارت است و به تمرین نیاز دارد و یک شبه به دست نمی آید. اگر بتوانید با آن مقابله کنید و تحت کنترل خود در آورید در سایر مراحل تنش زای زندگی نیز حتما به دردتان می خورد.

و. همانطور که قبلا گفته شد عوامل محیطی و اطرافیان نیز نقش بسزائی در این مساله دارند که در اینجا از خانواده ها و معلمان محترم نیز خواهشمندیم محیط مساعد و آرامی را چه در منزل و چه در جلسه ی امتحان جهت دانش آموزان عزیز فراهم آورند تا اضطراب آنها کم کردن پیدا کند.

متذکر می شویم که اگر مساله ی اضطراب آنقدر در شما جدی است که از امتحان دادن عاجز می شوید، بهتر است با یک مشاور و روانشناس صحبت کنید. آنها می توانند روش هایی مانند آرام سازی(Relaxation) و تکنیک های تنفسی را به شما بیاموزند و به شما جهت مقابله با اضطراب کمک کنند.

شب امتحان:

تا این جا مواردی که به وسیله ی آن ها می توان از یک امتحان، سربلند بیرون آمد بیان شد، ولی درمورد شب امتحان، مهمترین عاملی که باید درمورد آن رعایت شود، اطمینان و آرامش است. در شب امتحان حتما باید تلاش شود از مطالعه ی جدی جهت امتحان فردا خودداری شود، چون تا کنون هر چه آموخته اید، کافیست.

چرا که این زمان، تنها جهت مروری گذرا روی یادگرفته های «قبلی» و اطمینان از دانستن آنهاست. همچنین در این وقت بهتر است از مشاجرات خانوادگی، رفت و آمدهای فراوان، حضور در مکان های شلوغ و پر سروصدا، دیدن و یا شنیدن بیش از حد برنامه های تلویزیونی و سایر عواملی که موجب اتلاف وقت و تشویش خاطر می شوند پرهیز شود.

بهتر است این شب ها کمی زودتر به استراحت بپردازید تا روز بعد با خوش حالی بیشتری در جلسه حضور یابید. صبج قبل از خروج از خانه، حتما صبحانه ی مناسب و یا غذای مختصر و مغذی صرف کنید. بدون تغذیه، مغز شما در انجام فعالیت های مورد نیاز مثل حل مساله دچار مسئله می شود. تلاش کنید زودتر از منزل خارج شوید تا با خیالی آسوده به محل امتحان برسید.

جلسه امتحان:

در انتها، رعایت موارد زیر نیز می تواند در جلسه ی امتحان بافایده واقع شود:

1. به موقع سرجلسه ی امتحان بروید و پیش از شروع امتحان، سر جای خود بنشینید.

2. به محض گرفتن ورقه ی امتحانی به خود قوت قلب بدهید و تلقین کنید که از عهده ی امتحان به خوبی بر می آیید.

3. ابتدا نگاهی اجمالی به سوالات بیندازید و حتما وقت را در نظر بگیرید.

4. با یاد و نام خدا پاسخ به پرسش ها را شروع کنید و اگر سوالات تشریحی است هر اطلاعاتی که در مورد پرسش دارید بنویسید چون یک پاسخ ناقص، بسیار بهتر از ننوشتن پاسخ است ولی در امتحان تستی اگر پاسخ غلط دارای نمره ی منفی بود، نباید به سوالاتی که یقین ندارید، پاسخ دهید.

5. پرسش را خوب و با دقت بخوانید تا مطمئن شوید که پرسش چه چیزی را از شما می خواهد؟!

6. اگر پاسخ سوالی را نمی دانید هرگز روی پرسش ترمز نکنید. زیرا این امر موجب اتلاف وقت و نگرانی شما می شود. کنار سوالاتی که پاسخ آنها را نمی دانید یک علامت (مثلاً .) و در کنار سوالاتی که فکر می کنید می توانید آنها را حل کنید ولی نیاز به وقت زیادتری دارند یک علامت دیگر (مثلا أ—) بزنید.پس از آنکه تمامی سوالات راحت را پاسخ دادید به سراغ سوالات (أ—) و(.) بروید و در کمال آرامش تا آنجا که می توانید پاسخ دهید.

7. با خط خوانا بنویسید و شکل ها را با دقت ترسیم کنید. اگر پرسش چند قسمت دارد، بین سوالات حتما خط بکشید و آنها را از هم جدا کنید. در مجموع به نحوی بنویسید که تصحیح کننده از خواندن آن لذت ببرد و احساس خوبی داشته باشد. این عنوان قطعا در تصحیح برگه ی شما موثر خواهد بود.

8. اگر در جلسه ی امتحان دچار بحران شدید، از تکنیک «وقفه ی آزمون»استفاده کنید. جهت چند دقیقه امتحان را رها کنید و اعمال زیر را انجام دهید: پاها را کف زمین گذاشته و ستون فقرات خود را کاملا عمودی و صاف نگه دارید. نفس عمیقی بکشید، چند ثانیه نگه دارید و بعد به طور کامل و آرام بیرون دهید و تا سه بار تکرار کنید.

9. در پاسخ دادن تلاش کنید بی خود حاشیه نروید.

10. قبل از دادن ورقه ی امتحان، نوشته های خود را مرور کنید.

11. هیچ عجله ای جهت دادن ورقه نداشته باشید و تا آنجا که می توانید فکر کنید و تا آخر وقت صبر کنید.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: اضطراب امتحان | برنامه ریزی | برنامه ریزی | آرامش ذهنی | امتحانات | مطالعه | برنامه | اضطراب | امتحان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *