خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

خس خس سینه کودکان نشانه چیست؟

اسپری آسم و نحوه‌ی فشار دادن آن جهت خیلی از ما خاطره‌ی «نرگس» در فیلم «خواهران غریب» را زنده می‌کند.

خس خس سینه کودکان نشانه چیست؟

به گزارش گروه وبگردی کلوب خبرنگاران جوان، ولی این نوستالژی جهت فرزند های مبتلا به آسم تنها یادآور تنگی نفس و سرفه هایشان است. به همین بهانه به سراغ دکتر درخشان فر، متخصص کودکان و نوزادان، رفتیم و با او راجع به این بیماری مرسوم کودکان به گفتگو پرداختیم.

عبارات مهم : فرزند
دکتر درخشان فر، متخصص کودکان و نوزادان، راجع به بیماری آسم می گوید:« آسم از آن دسته بیماری های مزمن کودکی است که گاهی ممکن است به قدری حاد شود که کودک چند روزی از فعالیت هایش باز بماند و یا به مدرسه نرود. مبتلا شدن به آسم و تنگی نفس در سنین قبل از بلوغ، در پسران مرسوم تر از دختران است در حالی که بعد از بلوغ این نسبت در دختران و پسران برابر است.»

دکتر درخشان فر به تشخیص آسم در شیرخواران اشاره می کند و می گوید:« از علائم این بیماری می توان به خس خس سینه در هنگام سرفه کردن اشاره کرد و اگر این سرفه ها با آنتی بیوتیک خوب نشود، شک ما به آسم زیاد می شود و جهت تشخیص دقیق آسم، از ریه های کودک تصویر گرفته می شود. به تنگی نفس در کودکان کمتر از 1 سال برونشیولیت گفته می شود و اگر برونشیولیت تا بعد از 1 سالگی ادامه پیدا کند، تبدیل به آسم می شود. این بیماری در آزمون تنفسی کودکان که قبل از 4 سالگی انجام می شود و یا با فوت کردن کودک در اسپیرومتر مشخص می شود. البته علائم بالینی آسم به قدری قابل تشخیص است که نیاز به اسپیرومتر نیست.»

دکتر درخشان فر با بیان این که30 درصد از فرزند هایی که احتمال دارد به آسم مبتلا شوند، تا 1 سالگی و 90 درصد از آنها تا قبل از 5 سالگی علائم این بیماری را نشان می دهند، می گوید:« بازدم های طولانی، خس خس سینه و سرفه در هنگام دویدن و فعالیت و سرفه های خشک در خواب از جمله علائم آسم هستند. کودکان مبتلا به آسم که به طور مرتب و یا گاه گاه بیماری ارزش عود می کند، ممکن است تا قبل از بلوغ درمان شوند و یا همچنان بعد از بلوغ هم ادامه پیدا کند و به آسم بزرگسالان تبدیل شود.50 درصد از فرزند هایی که مبتلا به آسم هستند تا قبل از بلوغ اصلاح می یابند.»
ابتلا به آسم به دو عامل ژنتیکی و محیطی بستگی دارد. به همین علت دکتر درخشان فر توضیح می دهد:« در خانواده ای که زمینه ی ژنتیکی مبتلا شدن به آسم دارند، اگر یکی از والدین به این بیماری مبتلا باشند، احتمال اینکه فرزندشان هم به آسم مبتلا شود 25 درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر دو آسم داشته باشند، درصد ابتلای فرزندشان به این بیماری به 50 درصد می رسد. باید بدانید که آسم و آلرژی از یک خانواده اند و اگر یکی از والدین یا هر دو دچار آلرژی باشند احتمال بروز آسم هم در کودک هست.»

این متخصص کودکان و نوزادان، راجع به عوامل محیطی که منجر به بروز این بیماری می شوند می گوید:«از عوامل محیطی که منجر به بروز آسم می شوند می توان به وزن کمتر از 2500 گرم نوزاد در هنگام تولد اشاره کرد و همچنین سیگاری بودن مادر، بزرگ شدن در خانواده ی پرجمعیت، قرار گرفتن در معرض آلرژن ها (عوامل حساسیت زا) مانند آلودگی هوا و سن کمتر از 20 سال مادر در هنگام تولد از عوامل دیگر هستند.»

دکتر درخشا ن فر با اشاره به حملات آسمی، راجع به زمینه های افزایش آن می گوید:« در فصل های سرد و مخصوصا در زمستان، حملات آسمی شدت می یابند بنابر این تعدادی از عوامل ویروسی مانند آنفلوآنزا و پارا آنفلوآنزا می توانند زمینه ی مبتلا شدن به آسم و شدت این حملات را در کودکان زیاد کردن دهند. مسائل احساسی و رفتاری هم می توانند منجر به بروز آسم شوند، بنابر این اگر کودکان در محیط هایی که برایش تنش زا و استرس زا باشند، قرار بگیرند، ریسک حملات آسمی در آنها زیاد می شود. همچنین جهت جلوگیری از حملات آسمی در کودکان، نباید رطوبت هوا از 50 درصد زیاد باشد.»

اگر دکتر تشخیص دهد که کودک مبتلا به آسم است، با تصویر ریه می تواند آن را تأیید کند همچنین فرزند هایی که سینه ارزش در هنگام معاینه خس خس می کند و صدای خاصی می دهد، به احتمال زیاد مبتلا به آسم هستند. معمولا این فرزند ها با اسپری ها و دارو های مخصوصی که برایشان تجویز می شود، درمان می شوند.

انواعی از درمان های پایه جهت جلوگیری از تماس با آلرژن ها وجود دارد که دکتر درخشان فر راجع به ی آنها توضیح می دهد:« استفاده از دارو های استنشاقی و ضد آلرژی جهت کم کردن التهاب، دوری از کشیدن سیگار، دوری از دود ناشی از بخاری های چوبی و بوی رنگ دیوار، ننوشیدن نوشیدنی های خیلی سرد و دور بودن از تغییرات ناگهانی دما و رطوبت را مشمول بر می شود.»

دکتر درخشان فر راجع به ی روش های درمان آسم می گوید:« تجویز اسپری و دارو های استنشاقی جهت کودکان مبتلا به آسم بر اساس وزن ارزش انجام می شود و در صورت تشخیص پزشک، کورتون هم ممکن است جهت مدت کوتاهی تجویز شود. در صورتی که پدر و مادر ها نشانه های آسم را در فرزندشان دیدند، حتما باید به دکتر مراجعه کنند و کارها درمان را جهت کودک ارزش انجام دهند. چون آسم، عضلات تنفسی فرزند را خسته می کند و ممکن است باعث ایست تنفسی و فوت او شود. کودکان مبتلا به آسم قبل از انجام فعالیت های ورزشی حتما باید از اسپری استفاده کنند. حتی ممکن است بعضی از غذا ها و خوراکی ها جهت این کودکان ممنوع شود. درمان های خانگی جهت بیماری آسم وجود ندارد چون مکانیسم این بیماری تنگ شدن راه های هوایی است.»

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: فرزند | بیماری | کودکان | درمان آسم | مبتلا شدن | خس خس سینه | تنگی نفس | آسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *