خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

واردات ماهی فقرا متوقف می شود؟ ، تولیدخاویار پرورشی در حد شعار باقی ماند

تولید خاویار پرورشی قصه پرغصه‌ای است که علی رغم تکنولوژی، دانش فنی و امکانات موردنیاز تولید تنها درحد شعار باقی مانده است.

واردات ماهی فقرا متوقف می شود؟ ، تولیدخاویار پرورشی در حد شعار باقی ماند

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی کلوب خبرنگاران جوان، گرچه مروارید سیاه ایرانی حرف اول در دنیا را می زند، ولی این روز ها بی رمق روزگار سپری می کند چرا که بعضی رقبا اعم از چین تواستند جای ما در بازارهای نشانه را اشغال نمایند.
از این رو مورد نیاز است که دولت با اعمال کارها حمایتی تولیدکنندگان وارد عرصه نماید.

عبارات مهم : آخرین

چند سالی است که ماهی تیلاپیا مهمان ناخوانده سفره های ایرانی در سبد غذایی خانوار ها جا خوش کرده و درنهایت موجب شد تا هر سال میلیون ها دلار صرف واردات این محصول شود، ولی از آنجا که این ماهی تاثیر مستقیمی بر تولید قرل آلا دارد باید نسبت به توقف واردات آن گام های جدی برداشته شود.
در این راستا با ارسلان قاسمی مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان گفتگویی ترتیب داده ایم:
درباره آخرین اوضاع تولید محصولات شیلاتی توضیح دهید.
قاسمی: تولید محصولات شیلاتی در سال ۹۵ نسبت به سال ماقبل خود با رشد ناچیزی همراه بوده به طوریکه براساس آمار شیلات مجموع تولید صید و پرورش آبزیان یک میلیون و ۵۰ هزارتن و طبق آمار ما حدود ۸۰۰ هزارتن بوده است.
سال گذشته مجموع محصولات شیلاتی با ارزش بالغ بر ۵۰۰ میلیون دلار به ۲۰ کشور دنیا از جمله ویتنام، امارات، عراق، افغانستان و ماهیان غیر موکول به کره جنوبی صادر شد.
بااهمیت ترین موانع صادراتی محصولات شیلاتی به روسیه چیست؟
قاسمی: علی رغم بیانات مسئولان وزارت جهاد مبنی بر نبود انحصار باید گفت: انحصار وزارت جهاد و شرکت دامپزشکی موجب شده است تا صادرکنندگان نتوانند وارد بازار روسیه شوند و انتظار می رود امسال با برطرف این موانه بتوانیم وارد بزرگترین بازار مصرفی شویم.
در خصوص عوامل موثر در داشتن بازار پایدار توضیح دهید.
قاسمی: تعرفه بالای صادراتی به اتحادیه اروپا و چین بااهمیت ترین مانع صادراتی محصولاتی شیلاتی کشورما به این دو بازار سنتی است که انتظار می رود در سال کارآفرین این امر مرتفع شود چرا که تولید پایدار مستلزم داشتن بازار پایدار است که می توان به سرعت تولید را گسترش داد.
در خصوص آخرین اوضاع تولید خاویار پرورشی توضیح دهید.
قاسمی: تولید خاویار پرورشی قصه پرغصه ای است که علی رغم تکنولوژی، دانش فنی و امکانات موردنیاز تولید تنها د رحد شعار باقی مانده است.
میزان تولید سال گذشته خاویار پرورشی بیش از یک میلیون تن بوده که همه آن نیز صادر شد و این درحالی است که تولید خاویار پرورشی چین به ۱۰۰ تن رسیده از این رو مورد نیاز است که دولت با حمایت های خاص تولیدکنندگان را وارد این عرصه نماید.
در زمینه پرورش ماهی در قفس به کجا رسیدیم؟
قاسمی: گرچه پرورش ماهی در قفس تنها برنامه اقتصاد مقاومتی شرکت شیلات بود که به باعث وابستگی تجهیزات آن به خارج ازکشور مخالف بودیم، ولی انتظار می رود که با وجود پتانسیل ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نواحی ساحلی الزامات آن فراهم شود.

در شرایط کنونی تعداد قفس های نصب شده است در دریا قابل قبول نیست از این رو با فراهم شدن زیرساخت ها و تجهیزات مورد نیاز طی یک برنامه کوتاه مدت امکان تولید بیش از یک میلیون تن ماهی در قفس وجود دارد.
درخصوص آخرین اوضاع تولید قزل آلا توضیح دهید.
قاسمی: سال گذشته حدود ۹۰ هزارتن قزل آلا در کشور تولید شد که این میزان نسبت به سال ماقبل خود با ثبات بوده است.
درخصوص آخرین اوضاع واردات تیلاپیا توضیح دهید.
قاسمی: گرچه با واردات تیلاپیا به باعث فقدان ارزش غذایی مناسب مخالف هستیم، ولی به باعث آنکه سود بالایی جهت واردکنندگان در بر دارد از این رو آن ها این ماهی را با قیمت نازلی از چین خریداری و سپس چند برابر قیمت در بازار عرضه می نمایند.
براساس آمار گمرک سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ماهی تیلاپیا که دردنیا به ماهی فقرا معروف است، وارد کشور شد که این امر بیانگر رشد ۱۰ میلیون دلاری واردات نسبت به سال ماقبل است از این رو انتظار می رود از آنجا که این مساله تاثیر مستقیمی بر تولید قزل آلا دارد پرونده واردات آن با اعمال تعرفه سنگین بسته شود.
در خصوص اوضاع بازار ماهی توضیح دهید.
قاسمی: طبق روال همه ساله در فروردین و اردیبشهت شرایط بازار ماهی با ثبات است چرا که شب عید ماهی زیادی به بازار عرضه می شود و درنهایت این امر موجب می شود اتفاق خاصی در بازار رخ ندهد.
آخرین اوضاع شیوع بیماری لکه سفید در میگو را شرح دهید.
قاسمی: بیماری همراه با پرورش آبزیان، دام و طیور وجود دارد از این رو همانند سایر کشورها با استفاده از راهکارهای متفاوت و آموزش باید به تولید ادامه دهیم.
براساس آمار شیلات آینده نگری می شود که در امسال تولید میگو به 30 هزارتن برسد و این درحالی است که طبق آمار اتحادیه تنها 20 هزارتن میگو تولید خواهد شد.
انتهای پیام/

واژه های کلیدی: آخرین | بازار | میلیون | واردات | ارسلان قاسمی | اقتصادی | خاویار | تیلاپیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *