خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

رشد 6 درصدی اقتصاد 500 هزار شغل ایجاد می کند / ربیعی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید، با رشد 6 درصدی اقتصاد می توانیم حدود 500 هزار شغل ایجاد کنیم.

رشد 6 درصدی اقتصاد 500 هزار شغل ایجاد می کند / ربیعی

ربیعی: رشد 6 درصدی اقتصاد 500 هزار شغل ایجاد می کند

عبارات مهم : سرمایه گذاری – اشتغال جوانان

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید، با رشد 6 درصدی اقتصاد می توانیم حدود 500 هزار شغل ایجاد کنیم.

بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور عزیزمان ایران در سال 1395 را به قیمت های ثابت سال 1390 معادل 12.5 درصد اعلام کرد.

رشد 6 درصدی اقتصاد 500 هزار شغل ایجاد می کند / ربیعی

بر اساس محاسبات اولیه و مقدماتی انجام شده، تولید ناخالص داخلی کشور در سال 1395 (به قیمت های ثابت سال 1390) به 6691.1 هزار میلیارد ریال رسیده که در مقایسه با رقم دوره مشابه سال قبل (5946.7 هزارمیلیارد ریال)، معادل 12.5 درصد زیاد کردن یافته است.

به گزارش ایرنا، «علی ربیعی» روز شنبه در حاشیه نخستین کارگاه بین المللی مطالعات بازار کار که در مجموعه تلاش برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: مدیریت بازار کار دانش است که در کشور عزیزمان ایران کمتر به آن پرداخته شده است هست. در کشور عزیزمان ایران تصوری وجود دارد مبنی بر اینکه اگر تولید راه بیاندازیم، رشد شکل می گیرد و در کنار آن اشتغال ایجاد می شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید، با رشد 6 درصدی اقتصاد می توانیم حدود 500 هزار شغل ایجاد کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سه دهه است چنین تفکری در کشور جاریست ولی این تفکر صحیح نیست، با تاکید بر مدیریت بازار کار گفت: امروز نیاز به برنامه ریزی به سمت عرضه و تقاضا داریم. نبود کیفیت سرمایه گذاری یکی از پرسشها سال های اخیر است.

وی تاکید کرد: حتی جهت گیری وام های بانکی در سال های گذشته به سوی رشد و توسعه نبود. سرمایه گذاری ما در بازار سرمایه و جذب سرمایه گذاری خارجی بسیار اندک است.

به گفته ربیعی، نبود سرمایه گذاری باعث ایجاد مسئله در رشد اقتصادی می شود. همچنین در سال های اخیر ما کم کردن قدرت خرید داشتیم که مصرف داخلی با مسئله مواجه شده است و از سوی دیگر اتصال به بازار جهانی جهت اینکه سهمی از مصرف جهانی را در تولید داخلی بیاوریم به علت تحریم اتفاق نیفتاده است.

رشد 6 درصدی اقتصاد 500 هزار شغل ایجاد می کند / ربیعی

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، ارتباط عمودی با بازار جهانی نداشتیم و به همین علت رشد مبتنی بر تولید را با مسئله مواجه کرد و بخشی از اشتغال باید از این وادی صورت می گرفت .

ربیعی زیاد کردن نیافتن قیمت همکاری زنان و ورود دانش آموختگان و نبود مهارت را مهمترین پیچیدگی های بازار کار کشور عنوان کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید، با رشد 6 درصدی اقتصاد می توانیم حدود 500 هزار شغل ایجاد کنیم.

وی تاکید کرد: برنامه رشد فراگیر را باید توسعه دهیم و کانون محوری برنامه رشد فراگیر رفتن به سمت رسته های پر کشش هست. در بخش خدمات رسته های فناوری اطلاعات( آی تی IT) ، فناوری اطلاعات و ارتباطات ( آی سی تیICT ) و بسته بندی را داریم که باید هزینه و کمک کنیم این رسته ها شکل بگیرد.

به گفته ربیعی، همچنین باید بتوانیم نظام تامین مالی را جهت این رسته ها تعریف کنیم. تجارب دنیا نشان می دهد ٢.٢ درصد از تولید ناخالص داخلی جهت مدیریت بازار کار تخصیص می یابد.

رشد 6 درصدی اقتصاد 500 هزار شغل ایجاد می کند / ربیعی

وی گفت: اگر نیم درصد ارزش تولیدناخالص داخلی (gdp جی دی پی) را جهت مدیریت بازار کار تخصیص دهیم رقم خوبی است و اگر بخواهیم ١.٢ درصد تخصیص دهیم هفت هزار میلیارد تومان به سیاست گذاری بازار کار تخصیص داده شده است خواهد یافت.

ربیعی گفت: امسال 1500 میلیاردتومان جهت توسعه بازار کار آینده نگری کردیم و بعضی بودجه های دیگر در قالب وزارتخانه هم هست.

وی اظهار داشت: همچنین صندوق های نوآوری شکوفایی ،کمیته امداد و بهزیستی هم دارای بودجه جهت توسعه بازار کار هستند و اینها غیر از ١٥٠٠ میلیارد تومان است.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اگر بتوانیم مدیریت کنیم دو تا سه سال دیگر در رشد هم تاثیر می گذارد.

وی به مدیریت بازار کار با مشوق های کارفرمایی جهت جذب نیروی کار نظیر مشوق های بیمه ای، سهیم کردن دولت در مزد کارگر هم به نوعی جهت آماده سازی جذب نیروی کار اشاره کرد.

ربیعی گفت: با اقدام های انجام شده است در امسال می توانیم تجربه خوبی داشته باشیم ولی در سال های آتی باید خود را به بازار جهانی متصل کنیم .

عضو کابینه دولت دوازدهم بااشاره به اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی در دولت یازدهم خوب بود، تاکید کرد: سرمایه گذاری مستقیم یا شریک شدن سرمایه در کشور عزیزمان ایران تاثیرش بهتر هست، این گام شروع شده است و باید بتوانیم با همه دنیا آنگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کرده اند رابطه خوبی داشته باشیم که این خبر ارزشمندی است.

وی با اشاره به طرح کارورزی گفت :این طرح در سال 1395 هم اجرا شده است ، الان داریم آرام حرکت می کنیم نگرانی که دارد ایجاد می شود این است که نیروی کار به کارگاه هایی می رود که از مزد مناسب برخوردار نیستند و از قانون کار هم خارج هستند.

ربیعی گفت: نیروی قدیمی که سابقه بیمه داشته باشد نمیتواند در طرح کارورزی بیاید. در این طرح از نیروی کار اول استفاده می شود .نظارت در این طرح انجام می شود و فرآیندی را طی می کند که استقبال هم می شود، ٧٠ درصد این طرح جذب بازار کار می شوند.

وی بیان کرد: این طرح در تمام کشورهایی که مثل ما بودند اجرا شده است و طرح ما در مقایسه با کشورهای اسیایی از حمایت و امنیت شغلی بیشتری برخوردار است.

به گزارش ایرنا، طرح کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی و راه اندازی سامانه کارورزی در جلسه نهم فروردین 1393 شورای عالی اشتغال به تصویب رسید و اجرای آزمایشی آن در سال 1394 جهت هشت استان گلستان، کردستان، ایلام، قزوین، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و کهگیلویه و بویراحمد در دستور کار قرار گرفت.

طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی (به عنوان یکی از طرح های ذیل کارانه اشتغال جوانان -کاج) یک دوره آموزشی تلقی می شود و هیچگونه حقی جهت کارورز و تعهدی جهت واحد پذیرنده کارورز جهت شمولیت قوانین کار و تامین اجتماعی ایجاد نمی کند.

در دستورالعمل طرح طول دوره کارورزی دستکم 4 ماه و حداکثر 6 ماه جهت هر کارورز بر اساس استاندارد های مصوب آموزشی مهارت تعیین می شود. همچنین جهت کارورزان مشمول طرح، کمک هزینه کارورزی نظر گرفته شده است است.

بنگاه های اقتصادی متقاضی نیز با رعایت مفاد آیین نامه در سامانه عضویت کرده و از شرکت فنی و حرفه ای مجوز آموزشی می گیرند و به پذیرش کارورزان اقدام می کنند.

سامانه عضویت به نشانی karvarzi.mcls.gov.ir جهت کارورزان و واحدهای پذیرنده کارورزان فعال است که می توانند آمادگی خود را جهت اشتغال یا جذب متقاضیان اعلام کنند.

مرکز آمار کشور عزیزمان ایران اعلام کرد:بررسی قیمت بیکاری افراد 10 ساله و بیش تر نشان می دهد که 12.6 درصد از جمعیت فعال کشور در بهار امسال بدون کار بوده اند.

روند تغییرات این قیمت حاکی از آن است که این شاخص نسبت به بهار 1395 معادل 0.4 درصد و نسبت به زمستان 1395 معادل 0.1 درصد زیاد کردن داشته است.

در بهار امسال 40.6 درصد جمعیت 10 ساله و بیش تر از نظر اقتصادی فعال بوده اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته اند. بررسی تغییرات قیمت همکاری اقتصادی حاکی از آن است که این قیمت نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1395) 1/1 درصد و نسبت به فصل قبل (زمستان 1395)، 1.7 درصد زیاد کردن داشته است.

نرخ بیکاری جوانان 15 تا 29 ساله حاکی از آن است که 26.4 درصد از فعالان این گروه سنی در بهار 1396 بدون کار بوده اند.

بررسی تغییرات فصلی قیمت بیکاری این افراد نشان می دهد، این قیمت نسبت به فصل مشابه در سال قبل (بهار 1395)1.5 درصد و نسبت به فصل قبل (زمستان 1395)، 0.9 درصد زیاد کردن یافته است.

بررسی سهم اشتغال ناقص نشان می دهد که در بهار 1396معادل 10.2 درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش تر و…) کم تر از 44 ساعت در هفته کار کرده و آماده جهت انجام کار اضافی بوده اند.

این در حالی است که 40.9 درصد از شاغلین 15 ساله و بیش تر، 49 ساعت و بیش تر در هفته کار کرده اند.

بررسی اشتغال در بخش های عمده اقتصادی نشان می دهد که در بهار 1396، بخش خدمات با 49.8 درصد بیش­ ترین سهم اشتغال را به خود تخصیص داده شده است داده است.

در مراتب بعدی بخش های صنعت با 5.31 درصد و کشاورزی با 18.7 درصد قرار دارند .

اخبار اقتصادی – ایرنا

واژه های کلیدی: سرمایه گذاری | اشتغال جوانان | اخبار اقتصادی | بازار کار | علی ربیعی | مدیریت | اقتصادی | بازار | ایران | اشتغال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *