خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

آموزش انواع غذاها | غذاهای خوشمزه | آموزش آشپزی | آموزش آشپزی | تابستان | خوشمزه | زردچوبه | تابستان | همراه | حرارت | آموزش

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

آموزش آشپزی، غذاهای مخصوص، انواع غذاهای خوشمزه، روش تهیه خورش و آش

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان، غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان، فصل بهار فصلی است که همه به سراغ لباس‌های خنک‌تر، نازکتر و رنگ روشن رفته‌اید و مطمئناً کسی به سراغ لباس های ضخیم و گرم نمی رود. در مورد غذاها هم دقیقاً همین قانون در محیط زیست حاکم است، که در فصل تابستان به سراغ غذاهای گرم می رویم و در فصول بهار و تابستان به سراغ غذاهایی می رویم که یک حس طراوات و شادابی و بهاری در ما ایجاد کنند. این فصول نیز مانند فصل های دیگر زیبایی ها و همچنین میوه ها و سبزیجات خاص خود را دارد و چه بهتر است که در این فصول از این مواد جهت تهیه ی غذا استفاده کنیم که علاوه بر خواص بسیارشان، خوشمزه و خوش‌خوراک هم هستند. در این فصل است که نوبرانه‌هایی همچون گوجه سبز و ریواس و… به بازار می‌آیند خیلی از افراد از این میوه‌ها در طبخ غذاهایشان استفاده می‌کنند. ما در این جا قصد داریم پخت چهار نوع غذا را که مخصوص فصل بهار و تابستان است جهت شما عزیزان آموزش دهیم.

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

طرز تهیه خورش ریواس

طعم ترش ریواس بین مردم طرفداران زیادی دارد و خوشرنگی ساقه‌های گیاه هم به این جذابیت اضافه می‌کند. خورش ریواس، یکی از خورش‌های بهاری است. ریواس از جمله گیاهانی است که به صورت وحشی در اطراف رودخانه ها رشد می‌کرده ولی این روزها در بعضی از مناطق نیز کشت می‌شود.

آموزش انواع غذاها | غذاهای خوشمزه | آموزش آشپزی | آموزش آشپزی | تابستان | خوشمزه | زردچوبه | تابستان | همراه | حرارت | آموزش

مواد لازم

• ریواس: یک کیلوگرم

گوشت بدون استخوان: نیم کیلو گرم

• پیاز: ۲ عدد

• شکر: ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری

• روغن، نمک و فلفل به میزان مورد نیاز

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

• نعنا تازه: ۱۵۰ گرم

• جعفری تازه: ۲۵۰ گرم

روش تهیه

آموزش انواع غذاها | غذاهای خوشمزه | آموزش آشپزی | آموزش آشپزی | تابستان | خوشمزه | زردچوبه | تابستان | همراه | حرارت | آموزش

ابتدا پیازها را پوست کنده، بعد از شستن ریز خرد کنید. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و رو شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

گوشت را بشویید و به صورت قیمه ای خرد کنید، سپس به پیاز داغ اضافه کرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. حالا ۲تا۳لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت کامل گوشت روی حرارت میانگین اجاق گاز صبر کنید.

فاصله ریواس­ها را پوست کنده، بعد از شستن به قطعات ۳سانتی متری یا به اندازه ۲بند انگشت خرد کنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاک کرده، بعد از شستن، ریز خرد کنید.

در یک تابه کوچک، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده است را داخل روغن بریزید و تفت دهید.

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

بعد از آن­که گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده است را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه شکر، نمک و فلفل اضافه کنید و ۱۰۰ دقیقه دیگر حرارت دهید.

نکات

– وقت جوشیدن خورش بعد از اضافه کردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می شود.

– با توجه به اینکه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، مورد نیاز نیست شکر اضافه کنید.

– مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می شود.

طرز تهیه خورش کنگر

یکی دیگر از سبزی‌های ماشین در دشت و صحرا کنگر است. این گیاه بسیار پرخاصیت و غذای آن هم بسیار خوشمزه خواهد شد.کنگر دارای تیغ‌های بسیاری است و باید موقع تمیز‌ کردن آن بسیار مراقب دست‌های خود باشید تا با تیغ‌های کنگر دچار صدمه نشود.

موادلازم

عبارات مهم : آموزش انواع غذاها – غذاهای خوشمزه
• گوشت ماهیچه: 500 گرم
• کنگر: 2 کیلوگرم
• نمک و زردچوبه: به میزان لازم
• آبغوره: ½ پیمانه
• رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپخوری
• غوره : ¼ پیمانه
• پیاز داغ: 2 الی ۳ قاشق غذاخوری
• دارچین: به میزان لازم
• زعفران: به میزان مورد نیاز

روش تهیه

ابتدا گوشت را با کمی نمک و زردچوبه در روغن سرخ می کنیم و سپس مقداری آب جوش روی آن می ریزم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد.
کنگرها را پاک می کنیم و در مقداری روغن، با نمک و زردچوبه سرخ می کنیم.
وقتی گوشت نیم پز شد و کمی آب داشت، کنگرهای سرخ شده است را به آن اضافه نموده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا گوشت و کنگر خوب بپزد.
آبغوره و رب گوجه فرنگی را با هم مخلوط می کنیم و به مواد اضافه می کنیم. سپس غوره را نیز می ریزیم. (اگر غوره تازه بود آبغوره کمتری استفاده کنید.) سپس پیاز داغ و دارچین و زعفران را هم می زنیم و می گذاریم روی حرارت ملایم تا جا بیفتد.

طرز تهیه آش گوجه‌سبز

فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است، متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد. گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود.

مواد لازم
• گوجه‌سبز: 750 گرم
• گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم
• سبزی آش: یک کیلوگرم
• بلغور گندم: 2 پیمانه
• لوبیا قرمز: یک پیمانه
• عدس: یک پیمانه
• نعنا خشک : 3 قاشق سوپ‌خوری
• پیاز: نیم کیلوگرم
• نمک و فلفل به مقدار لازم
• روغن مایع

روش تهیه لوبیا قرمز را در یک کاسه آب به مدت ۲۴ساعت خیس کنید. بلغور و عدس را نیز به صورت جداگانه در آب به مدت یک‌ساعت خیس کنید.
یکی از پیازها را پوست بکنید و پس از خرد کردن، در تابه‌ای حاوی مقداری روغن داغ شده، بریزید تا نیمه‌سرخ شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید. اضافه کردن کمی نمک و فلفل به گوشت را نیز فراموش نکنید. در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد. در این فاصله زمانی، بقیه پیازها را پوست کنده به صورت خلالی خرد کنید.
یک قابلمه بزرگ مخصوص آش آماده کنید و در آن کمی روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. پیازهای خلالی‌شده را داخل روغن سرخ کنید و بعد یک قاشق از نعنای خشک را نیز در روغن تفت دهید؛ البته پیش از آن، کمی از پیاز داغ را جهت تزیین روی آش بردارید. حالا لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه کنید و بگذارید نیم‌پز شود.

پس از آن، عدس و بلغور را اضافه و صبر کنید تا این حبوبات هم نیم‌پز شوند.
در فاصله زمانی مورد نیاز جهت پخت حبوبات، سبزی را پاک کنید و پس از شستن، به صورت درشت خرد کنید. بعد از اینکه همه حبوبات نیم‌پز شدند، سبزی را همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه کنید.
گوجه‌سبزها را شسته و چوب آنها را جدا کنید. بعد از اینکه سبزی پخته شد، گوجه‌ها را همراه گوشت چرخ‌کرده سرخ شده است به آش اضافه کنید. در این مرحله، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد.
در آخر در تابه کوچکی مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس ۲ قاشق باقیمانده نعنا خشک را در آن تفت دهید. حالا روی آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

طرز تهیه آش آلو

آلو به علت داشتن فیبر غذایی، جهت کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش بافایده است. همچنین یکی از منابع غنی پتاسیم است و مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است. آش آلو جهت درمان اختلال حواس و دیابت بافایده هست و در فصل بهار، «بدن و کبد» را پاکسازی می‌کنند.

مواد لازم

• برنج: یک استکان

• گوشت چرخ کرده: نیم کیلو

• سبزی آش: یک کیلو

• پیاز: 3 عدد

• لپه: نصف استکان

• آلوی تازه: یک کیلو

• یا آلوی خشک : 250 گرم

• نمک: به مقدار کافی

زردچوبه: یک قاشق چایخوری

• فلفل: به مقدار کافی

روش تهیه

برای تهیه آش آلو ابتدا پیاز را سرخ کنید و زرد چوبه را به آن بیفزایید. لپه و برنج را با پیاز در آب بریزید و بپزید.

گوشت را با پیاز رنده شده است و نمک و فلفل مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه در آورید. برنج و لپه که نیم پز شدند، سبزی خرد شده است را در آن ها بریزید.

پس از پختن سبزی، کوفته ریزه ها را به مواد قبلی بیفزایید. هسته آلوی تازه را بگیرید و در آخر کار اضافه کنید و بگذارید آش آلو جا بیفتد.

در مورد آلوی خشک باید زودتر آن را درآش آلو ریخت. با نعنا داغ و پیاز داغ روی آش آلو را تزئین کنید. سپس سرو نمایید.

نوش جان

آموزش انواع غذاها

واژه های کلیدی: آموزش انواع غذاها | غذاهای خوشمزه | آموزش آشپزی | آموزش آشپزی | تابستان | خوشمزه | زردچوبه | تابستان | همراه | حرارت | آموزش

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

غذاهای مخصوص فصل بهار و تابستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *