خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر+ زرشک پلو با مرغ

مخلوط کن | استفاده | استفاده | حرارت | ادویه | زعفران | زرشک پلو

روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر+ زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ + روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر

زرشک پلو زرشک پلو با مرغ زرشک پلو با مرغ ریش ریش زرشک پلو با مرغ مجلسی زرشک پلو با مرغ در فر بهتر است اگر زرشک پلو با مرغ سرو میشود در یک دیس جا دار اول مرغ ها را بچینید و مقداری از آب مرغ را روی مرغ ها بریزید و بعد پلو را روی مرغ ها بکشید و بعد نسا رو روی پلو راحت بریزید

روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر+ زرشک پلو با مرغ

طرز تهیه زرشک پلو

عبارات مهم : مخلوط کن – استفاده

مواد مورد نیاز جهت 6 نفر :
برنج 8 پیمانه
زرشک 2 لیوان خیس خورده
شکر یک قاشق غذا خوری
زعفران آب کرده 1 استکان
روغن به مقدار لازم
کره 25 گرم
خلال بادام و بسته جمعا نصف استکان
پیاز داغ 2 قاشق غذا خوری

مخلوط کن | استفاده | استفاده | حرارت | ادویه | زعفران | زرشک پلو

زرشک پلو

برنج را با مقدار زیادی نمک و آب سرد به مدت حداقل 5 ساعت بگذارید خیس بخورد .قبل از خیس کردن برنج بهتر است برنج را بدون اینکه زیاد با دست هم بزنید چند بار با آب سرد کامل بشوئید تا آب روی آن کاملا زلال شود و بعد نمک را اضافه کنید و بگذارید بماندبرای خیس کردن برنج به مقدار زیاد ( بیش از 10 پیمانه ) بهتر است از سنگ نمک پیچیده شده است لای تنظیف استفاده کنید در یک قابلمه مناسب با اندازه کل برنج ، تا دو سوم آب بریزید و بدون نمک آب را جوش آورید هنگامی که آب جوشید 1 قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کنید و هنگامی که آب دوباره به جوش آمد ، آب روی برنج را کاملا خالی کنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید . ( شعله زیر قابلمه زیاد باشد )

روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر+ زرشک پلو با مرغ

( جهت اینکه آب داخل قابلمه سر نرود میتوانید قبل از اضافه کردن برنج ، دیواره های قابلمه را با مقدار کمی روغن چرب کنید ) وقت آب کش کردن برنج بستگی به نوع آن دارد ولی به طور کلی یک روش جهت تشخیص این وقت وجود دارد که میشود به آن استدلال کرد : معمولا 5-7 دقیقه بعد از جوشیدن برنج ، دانه های برنج در آب حالت شناور پیدا میکنند اگر در همین وقت یک کفگیر را داخل برنج ببرید و مقداری از برنج را ( حدود 20-30 دانه ) با کفگیر بردارید ، آب آن را خالی کنید و کفگیر را برگردانید ، اگر وقت آبکش کردن برنج باشد ، برنج ها از روی کفگیر نمیریزند و به کفگیر میچسبند . معمولا این مناسب ترین وقت آبکش کردن برنج است .( از این روش جهت تشخیص مناسب ترین وقت آب کش کردن ماکارونی هم میتوان استفاده کرد )

مخلوط کن | استفاده | استفاده | حرارت | ادویه | زعفران | زرشک پلو

هنگام آبکش کردن برنج ، دقت کنید که یک کاسه زیر آبکش قرار دهید تا کف آبکش با سطح سینک ظرفشویی تماس نداشته باشد تا آب برنج کاملا خارج شود و برنج خمیر نشود . بعد از اینکه برنج را آبکش کردید چند دقیقه صبر کنید تا حرارت داخل برنج کمی خارج شود و بعد مقداری آب سرد روی برنج باز کنید تا نشاسته خارج شده است به صورت مایع از داخل دانه های برنج ، شسته شود و برنج کاملا زنده درآید .کف قابلمه را روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را بچینید و برنج را داخل قابلمه بریزید

کمی حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا برنج بخار کند و بعد یک استکان آب جوش را با یک قاشق غذا خوری روغن مخلوط کنید و به آرامی کناره های قابلمه بریزید و با ته کفگیر چند حفره روی سطح برنج ایجاد کنید تا بخار خارج شود و برنج را خمیر نکند و بعد از اینکه برنج بخار کرد ، اول دم کنی و درب قابلمه را ببیندید و بعد حرارت را کم کنید تا پلو دم بکشد .برای این مقدار برنج بهتر است 2 ساعت وقت جهت دم کشیدن آن در نظر بگیریدبعد از اینکه برنج دم کشید ، مقداری روغن داغ کنید ( کاملا داغ ) و با آب جوش مخلوط کنید ( مقدار آب جوش نصف مقدار روغن باشد بهتر است ) و قبل از هم زدن پلو روی آن بریزید و بعد برنج را با کفگیر از هم باز کنید و در ظرف مورد نظر بریزید

روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر+ زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو

یک تابه را روی حرارت بگذارید و کره را داخل آن بیندازید به محض اینکه کره شروع به ذوب شدن کرد ، زرشک را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید و بلافاصله شکر را اضافه کنید . اگر آب مرغ در دسترس دارید یک الی دو قاشق آب مرغ را به مخلوط زرشک و شکر اضافه کنید و بعد از اینکه مواد با هم مخلوط شدند حرارت زیر تابه را خاموش کنید .به اندازه یک الی یک و نیم کفگیر از برنج را جداگانه با زعفران مخلوط کنید و بعد به زرشک اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنج ها نشکنند . اگر از خلال پسته و بادام استفاده میکنید ، خلال ها را از یک ساعت قبل در آب سرد خیس کنید تا نرم شوند و در این مرحله به مخلوط اضافه کنید . البته استفاده از این خلال ها داخل نسا زرشک پلو زیاد مرسوم نیست به علت اینکه خلال ها کمی سفت هستند و هنگام میل کردن غذا حالت زیاد جالبی ندارند ولی در مجالس رسمی معمولا از این روش استفاده میشود

بهتر است اگر زرشک پلو با مرغ سرو میشود در یک دیس جا دار اول مرغ ها را بچینید و مقداری از آب مرغ را روی مرغ ها بریزید و بعد پلو را روی مرغ ها بکشید و بعد نسا رو روی پلو راحت بریزید .در اکثر نواحی استان آذربایجان به خصوص شهر تبریز معمولا جهت مجالس رسمی ، هنگام تهیه زرشک پلو ، از یک الی دو قاشق پیاز داغ داخل نسا نیز استفاده میکنند که این حالت جهت کسانی که به مزه پیاز داغ علاقه دارند بسیار دلچسب خواهد بود . به شرط اینکه پیاز داغ را کاملا مجلسی سرخ کنید .یعنی پیاز ها یک اندازه خلال شده است باشند و روی حرارت ملایم سرخ شوند و بعد از سرخ شدن آنها را داخل یک آبکش قرار دهید تا روغن اضافه آنها چیده شود و بعد پودر زعفران را روی آنها بپاشید و آنها را هم بزنید و بگذارید سرد شود . این حالت باعث میشود پیاز ها کاملا جدا از هم باشند و ظاهری کاملا قشنگ و یکدست داشته باشند

.

زرشک پلو

برای ته دیگ زرشک پلو با مرغ بهتر است از ته چین استفاده کنید . ( که اندازه ها و روش کار قبلاتوضیح داده شده است است ) به این ترتیب که ماست و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید ، به تناسب مواد مقداری از برنج داخل آبکش هم به مواد اضافه کنید همراه زعفران. حدود یک چهارم سینه مرغ پخته را داخل مواد به صورت اسلایس های نازک بریزید و + دو قاشق روغن مخلوط کنید . مقداری روغن ته قابلمه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود ، بعد مواد ته چین را روی روغن بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا مواد کمی ببندند و بعد از 2 الی 3 دقیقه پلو راحت را روی آن بریزید و …

نکته:

دقت کنید که آماده کردن زرشک حداکثر 3-5 دقیقه زیاد طول نکشد . در غیر این صورت زرشک به سرعت عوض کردن رنگ میدهد ( تیره میشود ) و ظاهر و طعم ناخوش آیندی به غذا میدهد .برنج راحت را هرگز داخل تابه زرشک نریزید . به علت اینکه ممکن است خمیر شود . بهتر است حرارت زیر تابه زرشک را خاموش کنید ، برنج را جداگانه با زعفران مخلوط کنید و بعد برنج و زرشک را با هم مخلوط کنیداستفاده از شکر به ذائقه افراد بستگی دارد ولی معمولا جهت این مقدار زرشک همین مقدار شکر کافی است که نه طعم غذا خیلی شیرین شود و نه خیلی ترش .

بهتر است جهت کوتاه تر کردن وقت آب شدن شکر در زرشک ، شکر را چند دقیقه بسائید و بعد به زرشک اضافه کنیدبرنج هرچه زیاد خیس بخورد ، مقاومت آن در برابر مراحل پخت زیاد میشود و احتمال خرد شدن آن کم کردن میابد . ولی اگر عجله دارید جهت تهیه برنج ، برنج را بعد از شستشوی کامل با مقداری آب جوش خیس کنید و به مدت 15 دقیقه درب ظرف حاوی برنج را بگذارید و دوباره آب برنج را عوض کنید و آب جوش روی آن بریزید و بعد مراحل را ادامه دهید

.

12 راز زرشک پلو:

1.برای اینکه غذای‌تان طعم بهتری داشته باشد، قبل از طبخ، تکه‌های مرغ را در روغن سرخ و بعد از طلایی شدنشان، به آن‌ها پیاز و ادویه و آب اضافه کنید
2.پیازی که به مرغ اضافه می‌شود باید درسته باشد به همین علت پیازهای کوچک را گزینش کنید و 2 تا 3 عدد از آن‌ها را در ظرف حاوی مرغ بیندازید
3.ادویه‌های مورد نیاز جهت طبخ مرغ فقط زردچوبه و کمی نمک هست. مرغی که جهت این غذا استفاده می‌شود باید زردرنگ باشد، به همین علت افزودن زعفران و رب گوجه‌فرنگی را به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنم جهت آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و هنگامی که کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند لیکن این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد

4.مرغ باید آبدار باشد، البته آب غلیظ شده. آب مرغ را باید در کاسه‌ای جدا از مرغ سرو کرد
5. روغنی که جهت سرخ کردن زرشک استفاده می‌کنید باید تازه باشد و البته کره جهت این کار بهتر است.
6.شکر را باید به زرشک در حال حرارت دیدن افزود لیکن هم باعث می‌شود زرشک‌ها روی برنج بچسبند، هم غذا طعم ترش و شیرین پیدا کند

7.زرشک را باید روی حرارت ملایم تفت داد لیکن حرارت دیدن بیش از اندازه آن باعث خشک شدنش می‌شود و هنگام خوردن به دندان‌ها می‌چسبد

طرز تهیه زرشک پلو

8.برای آنکه زعفران خوب رنگ بدهد، آن را در هاون سنگی یا چوبی آسیاب کنید نه در دستگاه آسیاب برقی لیکن با این کار عطر و بوی خود را از دست خواهد داد
9.برای آنکه زعفران کاملاً رنگ بدهد، کره را قبل از اینکه کاملاً آب شود با زرشک، زعفران و شکر در تابه‌ای بریزید و هنگامی که کمی حرارت دید، نصف استکان آب به آن اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید. نگذارید زعفران روی حرارت زیاد بماند لیکن این کار عطر این ادویه را کم خواهد کرد.
10.برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب کرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌کنند. این کار کاملاً اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و جهت افزودن به غذا مناسب نباشد
11.بهترین نوشیدنی همراه این غذا یک لیوان دوغ، شربت گلاب یا بهارنارنج است که به شما پیشنهاد می‌کنم

12.برای زیباتر شدن این غذا، بعد از سرو آن روی زرشک‌ها یک قاشق غذاخوری خلال پسته نیز بریزید. رنگ سبز آن در کنار قرمزی زرشک، ظاهر قشنگی به زرشک‌پلو خواهد داد

زرشک پلو , روش تهیه زرشک پلو با مرغ , زرشک پلو با مرغ ریش ریش , زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو , روش تهیه زرشک پلو با مرغ , زرشک پلو با مرغ ریش ریش , زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو , روش تهیه زرشک پلو با مرغ , زرشک پلو با مرغ ریش ریش , زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو , روش تهیه زرشک پلو با مرغ , زرشک پلو با مرغ ریش ریش , زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو , روش تهیه زرشک پلو با مرغ , زرشک پلو با مرغ ریش ریش , زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو

واژه های کلیدی: مخلوط کن | استفاده | استفاده | حرارت | ادویه | زعفران | زرشک پلو

روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر+ زرشک پلو با مرغ

روش تهیه زرشک پلو جهت 100 نفر+ زرشک پلو با مرغ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *