خواص عناب و ارزش تغذیه ای آن
جلوگیری از سرماخوردگی | درمان کم خونی | درمان کبد چرب | درمان بیماری | درمان یبوست | درمان سرطان | نرم کننده | درمان سرفه | ویتامین | استفاده | دستگاه
خواص عنابو ارزش تغذیه ای آن
خواص عناب,مضرات عناب,خواص عناب جهت پوست,خواص عناب جهت زنان باردار,طریقه مصرف عناب,طرز تهیه چای عناب,عناب و فشار خون,عناب سرد است یا گرم؟,طبع عناب
خواص عناب و ارزش تغذیه ای آن
عناب میوه ای کوچک و درعین حال با خواصیت هایی بزرگ
عناب میوه ی درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می رسد. میوه براق و زیتونی شکل عناب که دارای فواید دارویی بسیار زیادی است در ابتدا سبز بوده و بعد از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می خورد. میوه عناب هم به صورت تازه مصرف می شود و هم به صورت خشک.
عبارات مهم : جلوگیری از سرماخوردگی – درمان کم خونی این میوه سرشار از ویتامین C می باشد. در حالت تازه ۷۴/ ۳۶ درصد و در حالت خشک 65 الی ۷۷/۷۱ درصد قند دارد و به همین علت از آن در تولید کمپوت و شیرینی استفاده می شود میوه عناب دارای فواید طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای متفاوت جایگاه خاص ای جهت کمک به سلامت و درمان امراض دارد.
جلوگیری از سرماخوردگی | درمان کم خونی | درمان کبد چرب | درمان بیماری | درمان یبوست | درمان سرطان | نرم کننده | درمان سرفه | ویتامین | استفاده | دستگاه
مکان های پیدایش عناب
عناب از میوه های بسیار بافایده است که علاوه بر فواید تغذیه ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی هست. .این میوه که می توان درختان آن را از کشور عزیزمان ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی هست. در هند و پاکستان آن را ایناب و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند. عناب خشک بهتر از عناب تازه است و محیط زیست معتدل متمایل به سرد دارد . حرارت بدن را فرو می نشاند و خنک هست، عناب تازه مانند میوه های دیگر مصرف می شود و اثر ملین دارد .حضرت علی (علیه السلام) فرموده اند :عناب خواب آور است و بی خوابی را برطرف می کند و تب را می برد هسته عناب خواب آور است خستگی شدید را برطرف می کند رشد موی سر را زیاد می کند.جویدن برگ تازه عناب به علت وجود ماده ساپونین در برگها حس چشایی را موقتا مختل می کند و از این خاصیت جهت عدم احساس مزه نامطبوع بعضی داروها می توان استفاده کرد .عناب هم میوه ای خوشمزه است وهم دارویی گیاهی موثری به شمار میرود . این میوه به زیاد کردن وزن بدن کمک میکند ، قدرت ماهیچه ها را زیاد نموده و بنیه بدن را زیاد کردن میدهد .در داروهای چینی این میوه به عنوان ماده ای مقوی در فعال ساختن جگر و درمان کم خونی استفاده میشود .
خواص عناب
۱٫ میوه های خشک شده است آرامبخش ،ضد سرطان ،ضر بیماری های تنفسی ،تب بر ،مسکن ، اشتها آور ، بند آورنده خون ومقوی هستند . تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند .عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب ،خستگی اعصاب ،عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند .
۲٫ عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
۳٫ ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
۴٫ عناب آرام کننده اعصاب است .
۵٫ خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است .
۶٫ جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
۷٫ آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
۸٫ ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه بافایده است .
خواص عناب و ارزش تغذیه ای آن
۹٫ جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه بافایده هستند.
۱۰٫ آب عنا ب با کاهو جهت درمان سرطان بافایده است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
۱۱٫ برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند .
۱۲٫ برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
۱۳٫ جوشانده عناب جهت سرفه و درد سینه و گرفتگی صدا بافایده است .
۱۴٫ جهت برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید
۱۵٫ دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
۱۶٫ حافظه را تقویت می کند .
۱۷٫ کم اشتهایی را برطرف می کند .
۱۸٫کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.
جلوگیری از سرماخوردگی | درمان کم خونی | درمان کبد چرب | درمان بیماری | درمان یبوست | درمان سرطان | نرم کننده | درمان سرفه | ویتامین | استفاده | دستگاه
برخی فواید دیگر عناب
* در کم فشاری خون و نازایی بافایده است.
* عناب آرامش بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که باعث کم کردن اضطراب می شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می کنند.
* اگر با کره خورده شود از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز هست. این چای باعث ترمیم بافت های آسیب دیده و تقویت عضلات می شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم ها و بریدگی ها باعث سرعت بخشیدن به اصلاح آن ها می شود.
* به علت محتوای فلور در استحکام دندان ها موثر هست.
خواص عناب و ارزش تغذیه ای آن
ارزش تغذیه ای
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای مواد معدنی هست. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کم کردن چربی و قند خون هست. چربیکمی دارد. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب اوج هست، بنابراین متخصصین تغذیه می توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.
عناب و دستگاه گوارش
عناب در وقت مبتلا شدن به اسهال می تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کم کردن دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می باشد. حتی تأثیر آن جهت کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی متفاوت به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست زحمت می برند توصیه می شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و بعد از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن جهت برطرف پرسشها متفاوت گوارش را نشان داده هست. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر هست.
مصارف خوراکی
در بریتانیا عناب را به صورت خشک شده است و یا به صورت آبنباتهای طعمدار همراه با چای عصر میل مینمایند.
در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار میدهند.
در بعضی مناطق از عناب جهت تهیه سرکه استفاده میشود و در آفریقا از آن کیک درست میکنند.
عناب کنسرو شده است و چای با طعم عناب نیز در دنیا استفاده میشود، ولی در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را زیاد به صورت خشک شده است استفاده مینمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده میشود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.
در شرق آسیا عنابهای بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگهای متفاوت از جمله مشکی و قرمز به عمل میآید.
میوه عناب دارای فواید طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای متفاوت جایگاه ویژهای جهت کمک به سلامت و درمان بیماریها دارد.
عناب آرامشبخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که باعث کم کردن اضطراب میشود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده میکنند
خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی عناب
عصاره آن موجب مهار اثر رادیکالهای آزاد (به عنوان عامل زیاد کردن التهاب) میگردد. حاوی آنتیاکسیدانهای طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید هست. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
عناب و قند خون
ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کنندهای در زیاد کردن قند خون هست. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تریگلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک میکند.
عناب و سرماخوردگی
در طب سنتی کشور عزیزمان ایران نیز مصرف جوشانده عناب جهت درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است هست. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب میشود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک میکند. اگر دچار سرماخوردگی شدهاید و از خشکی سینه و سرفه زحمت میبرید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی هست. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C هست. عناب به علت داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف میکند. جهت تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
ارزش تغذیهای
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی هست. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کم کردن چربی و قند خون هست. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم هست. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب اوج هست، بنابراین متخصصین تغذیه میتوانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.
عناب و دستگاه گوارش
عناب در وقت مبتلا شدن به اسهال میتواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کم کردن دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین میباشد. حتی تأثیر آن جهت کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی متفاوت به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست زحمت میبرند توصیه میشود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و بعد از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویتکننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن جهت برطرف پرسشها متفاوت گوارش را نشان داده هست. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر هست.
حفاظت از کبد
مصرف عناب به طور معنیداری سطوح آنزیمهای کبدی را کم کردن میدهد. این آنزیمها نشانگر آسیب بافتی هستند.یافتههای بافت شناسی نشان میدهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماریهای کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز بافایده هست.
خواص عناب و ارزش تغذیه ای آن
واژه های کلیدی: جلوگیری از سرماخوردگی | درمان کم خونی | درمان کبد چرب | درمان بیماری | درمان یبوست | درمان سرطان | نرم کننده | درمان سرفه | ویتامین | استفاده | دستگاه