خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

شایعات اخیر ارزش پاسخگویی ندارد ، هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت سد کردن راه

رئیس قوه قضاییه گفت: شایعات اخیر در مورد اینجانب و خانواده‌ام، ارزش پاسخگویی ندارد و هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت کارها این دستگاه جهت مقابله با فتنه 88 و سد کردن راه نفوذ دشمن های است.

شایعات اخیر ارزش پاسخگویی ندارد ، هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت سد کردن راه

به گزارش گروه اجتماعی گروه تحریریه سایت جوان؛ آیت الله صادق آملی لاریجانی مدیر قوه قضاییه در مراسم شروع سال تحصیلی 97-96 دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری که با حضور جمعی از مسئولان دستگاه قضایی و استادان و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد، با تسلیت ایام حزن و اندوه اهل بیت (ع) و شیعیان، اظهار کرد: همگی باید قدردان مردم ولایت مدار کشور و همچنین شیعیان در کل دنیا باشیم که مراسم عزای ابا عبدالله الحسین (ع) را به عالی ترین وجه اقامه کردند.

رئیس قوه قضاییه افزود: علامه طباطبایی از استاد خود آیت الله قاضی نقل می کردند که ایشان می فرمود دو وسیله و ابزار جهت ترقی انسان در سیر الی الله موثر هست؛ یکی سجده‌های طولانی با ذکر یونسیّه و دیگری توسل به ساحت حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) است.

آیت الله آملی لاریجانی اظهار کرد: این ایام و اقامه عزای ابا عبدالله الحسین (ع) آثار پر برکت فرهنگی و اجتماعی دارد، از جمله آن که در پیشگیری از وقوع جرم بسیار موثر است و طبق آمارها جرایم در ایام محرم و ماه مبارک رمضان کم کردن می یابد.

شایعات اخیر ارزش پاسخگویی ندارد ، هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت سد کردن راه

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به گزارش عملکرد دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری که از سوی مدیر این دانشگاه ارائه شد، این گزارش را امیدوار کننده خواند و خاطرنشان کرد: نخبگانی که جذب این دانشگاه می شوند، سرمایه بزرگ علمی جهت قوه قضاییه و کل کشور هستند. مطمئناً توسعه فضای فیزیکی و اصلاح امور مالی و اوضاع معیشتی بسیار مهم هست، ولی مهم‌تر تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد است که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد.

آیت الله آملی لاریجانی ضمن تقدیر از رئیس، اعضای هیئت علمی، استادان مدعو و دانشجویان دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، ابراز امیدواری کرد که مجموعه تلاش‌های انجام شده است در این دانشگاه منشأ برکات فراوان جهت کشور، نظام جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی باشد.

ثبت هر سال 15 میلیون پرونده در دستگاه قضایی

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز طبق آمار مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه حدود 15 میلیون پرونده سالیانه در دستگاه قضایی ثبت می شود، تصریح کرد: البته این آمار به علت آن است که یک پرونده به هر نقطه ای از قوه قضاییه که وارد می شود، یک شماره جداگانه جهت آن در نظر می گیرند، ولی به هر حال این رقم نشان می دهد که 15 میلیون نقطه در قوه قضاییه مشغول پیگیری است و این عدد فوق العاده زیادی است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: مطمئناً اوج بودن آمار پرونده ها در دستگاه قضایی امر مطلوبی نیست، ولی ناامیدکننده هم نیست، بلکه باید با یک تحلیل صحیح در پی یافتن ریشه های آن باشیم. به عنوان مثال یکی از دلایل زیاد کردن مراجعات به دستگاه قضایی این است که فرهنگ عفو و بخشش آن گونه که باید نهادینه نشده و شهروندان به محض وقوع هر دعوا و یا نزاعی هر چند کوچک به دستگاه قضایی مراجعه می کنند.

رئیس قوه قضاییه گفت: شایعات اخیر در مورد اینجانب و خانواده‌ام، ارزش پاسخگویی ندارد و هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت کارها این دستگاه جهت مقابله با فتنه 88 و سد کردن راه نفوذ دشمن های است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه بار بسیار سنگینی بر دوش قوه قضاییه هست، خطاب به دانشجویان گفت: نخستین وظیفه شما پیگیری به دعاوی و شکایات مطابق با اصول قانونی و شرعی است که لازمه آن فراگیری علوم و تحصیل اخلاق حسنه و فضایل است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه پیگیری صحیح قضایی علاوه بر داشتن دانش حقوقی، قضایی و فقهی، به استحکام شخصیت و تقویت جنبه‌های معنوی نیز نیاز دارد، تأکید کرد: لغزش همواره در کمین قضات است و این امر جهت قضات نسبت به دیگران سنگین تر و قبیح تر هست. بر این اساس باید حسابی جداگانه جهت تقویت و استحکام شخصیت خود برداریم تا بتوانیم از لغزش هایی که بنا به مقتضیات کار قضایی ممکن است پیش آید مصون بمانیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اصل 156 قانون اساسی و سایر اصول در فصول دیگر این قانون، وظیفه قوه قضاییه را فراتر از فصل خصومت دانست و با برشمردن خدمات و وظایف دستگاه‌های گوناگون در قوه قضاییه از قبیل شرکت بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری، شرکت ثبت، پزشکی قانونی و غیره خاطرنشان کرد: به عنوان مثال سازمان زندان‌ها گر چه به ظاهر وظیفه نگهداری مجرم را برعهده دارد، ولی کار این شرکت واجد ابعاد فراوان حقوقی و قضایی هست. سازمان زندان‌ها خوشبختانه در سال‌های اخیر کاری فراتر از وظیفه خود انجام داده و مسئولان این شرکت در سراسر کشور با یک ساماندهی مناسب تلاش کرده اند که با برطرف نقص پاره‌ای از پرونده‌ها هیچ فردی افزون بر میزان محکومیت خود بی علت در زندان نباشد.

صیانت از حقوق عامه یکی از مهم‌ترین وظایف قوه قضاییه

آیت الله آملی لاریجانی یکی از مهم‌ترین وظایف قوه قضاییه را بر اساس تصریح اصل 156 قانون اساسی صیانت از حقوق عامه دانست و اظهار کرد: متأسفانه حقوق عامه تا حدی مغفول واقع شده است هست. به عنوان مثال مباحث مربوط به محیط زیست با اهمیت بالایی که در زندگی مردم دارد در زمره حقوق عامه هست. امروز فضای تنفسی شهری مانند پایتخت کشور عزیزمان ایران را می بینید. قطعاً بخشی از این اوضاع مربوط به عملکرد بعضی مدیران هست. اقداماتی نظیر فروش طبقات در شهرداری‌ها و عملکرد نهادهایی مانند شرکت محیط زیست، نیروی انتظامی و خود قوه قضاییه در این زمینه تأثیرگذار هست. قطعاً قوه قضاییه باید بابی خاص در این زمینه و سایر مواردی که با حقوق عامه سر و کار دارد بازکند و به این مباحث توجه بیشتری داشته باشد.

رئیس دستگاه قضا با ذکر مثالی دیگر به عنوان وضعیت بزرگراه ها و حوادث مرگبار بزرگراه ای اشاره کرد و افزود: ما نمی گوییم تصادفات می‌تواند صفر شود، لیکن بسیاری از حوادث ناشی از خطای خود رانندگان هست، ولی آیا اوضاع بزرگراه ها در این میزان کشته های حوادث بزرگراه ای دخیل نیست؟ آیا اوضاع مهندسی و فیزیکی خودروها در وقوع این حوادث دخالت ندارد؟ بی تردید قوه قضاییه با در اختیار داشتن اهرم های قانونی نظیر شرکت بازرسی کل کشور می تواند به سراغ نهادهای مسئول مانند وزارت راه برود و از دستگاه‌های اجرایی جهت جلوگیری از تکرار حوادث تلخ بزرگراه ای بازخواست کند.

برقراری امنیت اقتصادی در گرو برخورد با فساد مدیران

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به نقش دستگاه قضایی در تأمین امنیت در ابعاد اجتماعی و اقتصادی نیز تصریح کرد: امروز مسئله اقتصاد یک مسئله بسیار مهم و اساسی جهت کشور هست. گر چه عمده کار بر عهده قوه مجریه هست، ولی قوه قضاییه نیز نقشی جدی در این زمینه دارد. تأمین امنیت اقتصادی به وسیله دستگاه قضایی واجد دو جنبه مهم است که عبارتند از برخورد با فساد مدیران یا مردم و دیگری حمایت از سرمایه گذاری سالم. در این مسیر اگر بتوانیم موانع انسانی سرمایه گذاری را برطرف کنیم، قطعاً به نشانه خود در تحقق امنیت اقتصادی دست یافته ایم. گاهی همه تشریفات مربوط به سرمایه گذاری جهت یک کسب و کار سالم طی شده است است و در این میان یک مدیر یا مقام مسئول در مسیر کار سنگ اندازی می کند. مطمئناً قوه قضاییه همان گونه که در سال‌های اخیر نیز نشان داده است با چنین موانعی برخورد قانونی خواهد کرد.

شایعات اخیر ارزش پاسخگویی ندارد ، هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت سد کردن راه

رئیس قوه قضاییه افزود: چندین سال است که روسای کل دادگستری سراسر کشور بخش خاص ای را جهت حمایت از سرمایه گذاری‌ های سالم تشکیل داده اند که البته باید میزان عملکرد این بخش ها مورد ارزیابی قرار گیرد. علاوه بر این در موضوعاتی نظیر معوقات بانکی، باید میان افراد متخلفی که تسهیلات دریافتی را در محلی غیر از محل قانونی خود صرف کرده اند و صاحبان تولید و صنعت که به علت رکود نتوانسته اند تسهیلات دریافتی را بازپرداخت کنند، قائل به تفکیک باشیم تا در این میان اجحافی در حق فعالان اقتصادی صورت نگیرد.

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به عنوان «حقوق شهروندی»، این مقوله را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: گرچه مدیر جمهور نیز در سال‌های اخیر اقداماتی در این زمینه داشته هست، ولی به هر حال بعد از سال 83 و بخشنامه مدیر وقت قوه قضاییه راجع به حقوق شهروندی، قانونی در این راستا به تصویب رسید که در حال حاضر اجرا می شود.

اصل قضا بر عدالت استوار است

رئیس قوه قضاییه یکی از مباحث مهم در مسیر فعالیت های دستگاه قضایی را توجه به عنوان «عدالت» دانست و با بیان اینکه اصل قضا بر عدالت استوار هست، اظهار کرد: جامعه ای که در آن ظلم وجود داشته باشد، استمرار نخواهد یافت. هنگامی که امیرالمومنین علی (ع) انباشت ثروت به وسیله اغنیاء را نشان دهنده تجاوز به حق محرومان می داند، یعنی در همه عرصه ها باید به حمایت از محرومان و اجرای عدالت توجه داشت. بر این مبنا دستگاه قضایی چه در عرصه پیگیری و چه در میدان نظارت باید عدالت را محور و نشانه قرار دهد. حال اینکه عدالت از منظر فلسفی چگونه حقیقتی است و چه رابطه ای میان حکم قاضی، قوانین و عملکرد قوه قضاییه از جهت عدالت وجود دارد، بحث های مهم و دقیقی است که باید در جای خود به آن پرداخته شود.

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه به عنوان «امنیت ملی» پرداخت و گفت: در اصل 156 قانون اساسی آن گونه که موضوعاتی نظیر پیگیری به دعاوی، حفظ حقوق عامه و پیگیری به امور حسبی مورد تصریح قرار گرفته هست، حراست از امنیت ملی در زمره وظایف دستگاه قضایی ذکر نشده هست، ولی نباید فراموش کرد که مقوله امنیت ملی مستقیماً با حفظ اصل نظام ارتباط دارد. همه مسئولان و مردم، عقلاً، شرعاً و قانوناً موظف به حفظ اصل نظام هستند. حتی اگر قانون را در نظر نگیریم ولی همگی ما اعتقاد داریم که از جهت وجهه ایمانی باید حکومت و نظامی را که با خون شهدا و جهاد مجاهدان مستقر شده است است حفظ کنیم. در این راستا قوه قضاییه یکی از ارکان اساسی حفظ اقتدار و امنیت ملی است و در این زمینه نقش پر رنگی دارد.

رئیس قوه قضاییه گفت: شایعات اخیر در مورد اینجانب و خانواده‌ام، ارزش پاسخگویی ندارد و هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت کارها این دستگاه جهت مقابله با فتنه 88 و سد کردن راه نفوذ دشمن های است.

قوه قضاییه، مجاهدانه در میدان مقابله با فتنه گران ایستاد

رئیس دستگاه قضایی با اشاره به کارها قوه قضاییه در جریان فتنه 88 تأکید کرد: گر چه بصیرت و حضور مردم موجب برچیده شدن بساط فتنه شد، ولی قوه قضاییه به عنوان یک بازوی مقتدر، حرکت مردم را قاطعانه پشتیبانی کرد و مجاهدانه در میدان مقابله با فتنه گران ایستاد. اوباما پیش از فتنه 88 نامه محرمانه و مخفیانه جهت مقام معظم رهبری ارسال کرد، مبنی بر اینکه حاضریم با گفتگو پرسشها را حل کنیم و در این تصمیم جدّی هستیم. ولی تا بوی فتنه به مشامش رسید به فتنه گران خبر حمایت داد و کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا نیز در حمایت از فتنه گران صحبت کرد. از سوی دیگر کانال‌های ماهواره ای فارسی زبان میزان پخش برنامه های خود را چند برابر کردند و حتی چند شبکه فارسی زبان تازه شروع به فعالیت کردند. بنده کاری به اهداف سران فتنه ندارم، ولی آن چه در کوی و برزن داشت اتفاق می افتاد، در مسیر براندازی بود. اراذل و اوباش هم بر این موج سوار شدند و ضمن حمله به مسجد و پایگاه بسیج و به شهادت رساندن مردم، علیه نظام و ولایت فقیه شعار دادند. هتک حرمت عاشورا نیز یکی دیگر از اقداماتی بود که صورت گرفت و مردم در برابر آن ایستادند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دستگاه قضایی یکی از مولفه های مهم اقتدار نظام هست، خاطرنشان کرد: در تمام مباحث حقوق بشری که علیه جمهوری اسلامی مطرح می شود، می بینیم که عمدتاً علیه قوه قضاییه سخن به میان آمده هست. به عنوان مثال، مجازات شرعی قصاص را بهانه‌ای جهت حمله به قوه قضاییه قرار می دهند، در حالی که این مجازات برگرفته از نص صریح قرآن کریم و حق شخصی اولیای دم هست. اگر قوه قضاییه هم حکم به قصاص می دهد، در واقع قانون را اجرا می کند. نه تنها در این مورد بلکه در هر زمینه دیگر، قوه قضاییه مجری قانونی است که وضع شده است هست. گر چه ما قوانین مصوب در کشور را نیز صحیح می دانیم، ولی به هر حال مجری قانون هستیم.

آیت الله آملی لاریجانی با ذکر مثالی دیگر در این زمینه تصریح کرد: در مورد اعدام های مربوط به جرایم مواد مخدر گفتند که مدیر قوه قضاییه مخالف لغو اعدام هاست که این خلاف هست. بنده مخالف کم کردن اعدام های مربوط به جرایم مواد مخدر نبوده ام، ولی تأکید داشته ام که همه جوانب امر را باید با هم دید و آثار زیان بخش توزیع مواد مخدر در جامعه را هم باید مورد توجه قرار داد و سپس تصمیمی عاقلانه در این زمینه اتخاذ کرد.

رئیس قوه قضاییه یکی دیگر از کارها بسیار مهم دستگاه قضایی را سد کردن مسیر نفوذ دشمن دانست و با اشاره به سختى ها و آسانى ها های نزدیک به 40 ساله بعد از انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در سال‌های ابتدایی انقلاب، حکومت نوپای جمهوری اسلامی از همه جهت تحت هجمه و فشار قرار داده شد و دشمن های تمام تلاش خود را جهت جنبش اقوام متفاوت در جهت برهم زدن امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور به کار گرفتند. بر همین مبنا نظام مجبور شد ارتش و سپاه را به سمت مناطق ملتهب اعزام کند و این افراد نیز با رشادت‌های خود توانستند بسیاری از پرسشها را برطرف کنند. این کارها دقیقاً در دورانی بود که امام(ره) نیز بیانیه های بسیار قاطعانه‌ای بر علیه آشوب ها صادر می کرد. در ادامه با جنبش دشمن بعثی، جنگ بر کشور تحمیل شد و در سال‌های بعد از آن نیز کشور عزیزمان ایران را تحت بدترین تحریم ها قرار دادند. نظام با همه این پرسشها پیروز و سرافراز از امتحانات مختلف، بیرون آمد. این در حالی است که امروز نظام جمهوری اسلامی بسیار قدرتمندتر و توانمندتر در عرصه های گوناگون نسبت به سال‌های ابتدایی انقلاب است و به علت حمایت از مستضعفان و محرومان، در قلوب مردم دنیا جای دارد. چنان که در یمن، سوریه و عراق، مردم این کشورها بودند که از کشور عزیزمان ایران درخواست یاری داشتند، البته مردم و ارتش سوریه و عراق نیز در میدان هستند، ولی اگر حمایت های کشور عزیزمان ایران نبود توفیقی حاصل نمی شد.

شایعات اخیر ارزش پاسخگویی ندارد ، هجمه‌ها به دستگاه قضایی به علت سد کردن راه

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به تلاش دشمن در عرصه جنگ نرم جهت به نتیجه رساندن پروژه نفوذ، اظهار کرد: آن‌ها می خواهند در فکر مدیران نظام اینگونه القا کنند که جز با دوستی و مصالحه با آمریکا نمی توان کاری از پیش برد. گاهی یک فرد را به عنوان جاسوس به جایی می‌فرستند، ولی ما امروز با جاسوس‌های رسمی طرف نیستیم، بلکه با افرادی سر و کار داریم که تلاش می کنند که فکر مدیران را جهت ترغیب به سمت مسیر مطلوب دشمن عوض کردن دهند. جمهوری اسلامی در برابر این نفوذ ایستاده است و قوه قضاییه رکن اساسی این مقابله بوده است.

شایعه پردازان از زمره اراذل و اوباش فراری فتنه 88اند

رئیس قوه قضاییه افزود: دشمن با سیلی محکمی که در فتنه 88 و پروژه نفوذ از دستگاه قضایی خورده هست، طبیعی است که علیه قوه قضاییه، مسئولان دستگاه قضایی و شخص مدیر قوه قضاییه شایعاتی را منتشر کند. اخیراً نیز شاهد انتشار بعضی شایعات بودیم که عده ای به بنده گفتند به این شایعات پاسخ بدهید. به عقیده من این شایعات ارزش پاسخگویی ندارد. شایعه پردازان که کاملاً شناسایی شده‌اند و از زمره اراذل و اوباش فراری فتنه 88‌اند و اجیر بیگانگان شده‌اند و در ازای خباثت و سخافت کاری‌شان، پول دریافت می‌کنند، حقیرتر از آن هستند که بخواهیم پاسخی به آنان بدهیم. البته به اربابان آن‌ها می گوییم که اگر هدفتان عقب نشینی جمهوری اسلامی و مسئولان قضایی از خدمت به مردم و حفظ نظام هست، بسیار در اشتباهید. مومن همچون کوه استوار هست. تاریخ از این پرسشها زیاد دیده هست. امیرمومنان، علی بن ابی‌طالب (ع) که امیر همه عوالم بود، به حدی علیه ایشان تبلیغات مسموم وجود داشت که هنگامی که در مسجد به شهادت رسیدند و خبر آن پیچید، مردم شام از یکدیگر می پرسیدند مگر علی نماز هم می خواند؟ این تبلیغات سخیف هر لحظه بوده است و نباید در استواری و استقامت مومن خدشه‌ای وارد کند.

رئیس دستگاه قضایی با بیان چند توصیه اخلاقی خطاب به دانشجویان، تصریح کرد: زندگی دنیا هر قدر هم که طولانی باشد در مسیر بی نهایت، یک نقطه به شمار می آید. باید باورمان بیاید که انسان جهت بقاء، خلق شده است است نه جهت فنا. تصور بسیاری از ما از موت، تصور صحیحی نیست. اینکه گمان کنیم فوت نیستی هست، فکر نادرستی هست. فوت در واقع کنار گذاشتن بدن همچون یک پوسته است و انسان حسب آیات و روایات مدام در حال سیر و تطور هست. باید به این عنوان فکر کنیم که آیا عاقلانه است در این مسیر بی نهایت، ما مشغول امور دنیوی دور و بر خود باشیم؟

یک ساعت تفکر بهتر از 70 سال عبادت است

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به روایت مشهور یک ساعت تفکر بهتر از 70 سال عبادت هست، افزود: همه مقامات و جایگاه‌های دنیوی تمام می شود و ما باید جهت مسیری که در پیش رو داریم فکر عاقلانه ای کنیم. بر این اساس باید غفلت ها را زودود و امیدواریم که خداوند متعال نیز توفیق طاعت خود، دوری از گناه و همچنین سعادت خدمت به مردم را جهت تقرب به وجود خود به عنوان سلطان حقیقی به همه ما اعطا کند. باید از خداوند بخواهیم که ظرف وجودی ما را گسترش دهد تا گنجایش دریافت فیوضات حق تعالی را داشته باشیم.

بر اساس این گزارش، شریعت باقری مدیر دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در ابتدای این مراسم با خیر مقدم به رئیس قوه قضاییه و مسئولان قضایی و همچنین تسلیت ایام شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، به ارائه گزارش عملکرد و بعضی آمارها پرداخت و تصریح کرد: این دانشگاه از بدو تأسیس تاکنون 5600 فارغ التحصیل داشته هست. 130 نفر از دادستان های کشور در حال حاضر از فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضایی هستند و 2500 نفر از قضات شاغل در دستگاه قضایی نیز از این دانشگاه فارغ التحصیل شده است اند. در حال حاضر 1300 دانشجو داریم که 900 نفر از آنان تعهد خدمت دارند و امسال نیز 200 فارغ التحصیل خواهیم داشت و تعداد قابل توجهی از افراد جذب شده است جهت تحصیل در این دانشگاه، از میان نخبگان‌اند.

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: دیوان عدالت اداری | حقوقی و قضایی | انقلاب اسلامی | قانون اساسی | قوه قضاییه | امنیت ملی | دانشگاه | لاریجانی | قانونی | دستگاه | مسئولان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *