خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

چه مردانی دست بزن دارند؟

موضوع پرخاشگری مردان در خانواده یا به اصطلاح “دست بزن داشتن” از جمله مسائل مهم بعضی از خانواده‌هاست که در بسیاری مواقع عامل مهم طلاق به شمار می‌رود.

چه مردانی دست بزن دارند؟

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی کلوب خبرنگاران جوان؛ کم نیستند زنانی که از پرخاشگری های شوهران خود و کتک خوردن های گاه و بیگاه گلایه دارند و چه بسا اغلب زنان در دادگاه خانواده مهم ترین علت طلاق خود از شوهرشان را کتک خوردن بیان می کنند.
وقتی گفته می شود مردی دست بزن دارد و همسرش را کتک می زند یعنی این فرد جهت رسیدن به خواسته های خود به زور و پرخاشگری متوسل شده است تا حرف خود را به کرسی بنشاند.

عبارات مهم : پرخاشگری
این افراد قادر به خودکنترلی نبوده و در هنگام خشم توانایی درست فکر کردن را از دست داده و دست به انجام کارهایی می زنند که در حالت عادی آن ها را انجام نمی دهند.

اگر زنی دائما از شوهرش کتک می خورد و این امر به یک معضل بزرگ در خانواده تبدیل شده است است و همسرش نیز این عدم خود کنترلی را باور دارد جای نگرانی نیست، زیرا می توان با مراجعه به روانشناس و روانپزشک راهکارهای مقابله با خشم و اصول خودکنترلی را یاد گرفت.

قوی بودن شخصیت بالغ در مردان
جالب است بدانید سه طیف از شخصیت در طول روز با افراد کار می کند که از کودکی یعنی از بدو تولد تا هفت سالگی در انسان شکل گرفته است.

زمانی که به آسانی حرف می زنیم، می خندیم و شوخی می کنیم یا به آسانی گریه می کنیم در واقع شخصیت کودک ما در آن لحظه کار می کند و فعال است و زمانی که غرایز برایمان مهم است، تصمیمی گرفته و ریسک می کنیم و یا از خود پرخاشگری نشان می دهیم در آن لحظه شخصیت بالغ فعال است و نهایتا زمانی که از کسی حمایت می کنیم و جمله ای میگوییم تا کسی خوشحال شود آن لحظه شخصیت والد افراد کار می کند که جهت بعضی از افراد این طیف شخصیتی در طول روز متفاوت است.

مرجان محمدیان دکترای روانشناسی عمومی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی کلوب خبرنگاران جوان با اشاره به غالب شخصیت مردان بالغ؛ اظهار داشت: مردانی که این طیف شخصیت در آن ها ضعیف است افرادی هستند که آرام بوده و خیلی ریسک نمی کنند و در واقع حرکات آن ها شبیه زنان است و خیلی ملایم هستند، ولی این که بعضی از مردان دست بزن دارند می تواند چند علت داشته باشد.

وی افزود: یکی از علت ها این است که غالب شخصیت مردان بالغ است و پرخاشگری در شخصیت بالغ نمود می کند، ولی مانند یک نمودار در کنار آن است یعنی اگر شخصیت بالغ یک مرد در درجه بالایی واقع شده است است در کنار آن شخصیت والد و کودک هم می تواند اوج باشد یعنی خیلی مرد شوخ طبعی باشد.
وی با بیان این که دست بزن داشتن می تواند ثبیت یعنی یک اختلال در شخصیت بالغ باشد، ادامه داد: مردانی که تثبیت در شخصیت بالغ دارند خیلی خود رای و خود محور بوده و به خودشان خیلی توجه می کنند و غرایز خودشان برایشان مهم است بنابراین دیگران را در نظر ندارند به عنوان نمونه ناهار باید راس ساعت حاضر و آماده باشد وگرنه به داد و هوار می انجامد که نشان از تثبیت در شخصیت بالغ آن ها دارد.
این دکترای روانشناسی در بیان شکل گیری تثبیت در مردان گفت: پسرانی که در سن دو تا پنج سالگی یک اتفاق مهیج برایشان افتاده یا حتی خیلی نازپرورده بوده و یا برعکس خیلی کم توجهی دیده اند، می توانند ثبیت در آن مرحله را داشته باشند.
در برابر مردانی که دست بزن دارند چه رفتاری باید نشان داد؟
هر گونه واکنش‌ها و برخورد غیر منطقی با شوهرانی که دست بزن دارند می تواند موجب افزایش این اوضاع و بدتر شدن بنیان خانواده شود و متاسفانه بسیاری از زنان نیز با پنهان کاری این نوع واکنش‌ها ها تلاش در اصلاح اوضاع دارند که کاری غیر اصولی است، زیرا نه تنها اصل مسئله از بین نمی رود بلکه می تواند در دراز مدت به بدتر شدن اوضاع موجود هم دامن بزند.

محمدیان افسردگی را یکی دیگر از عوامل دست بزن داشتن بعضی مردان دانسته و عنوان کرد: زمانی که انتقال دهنده عصبی در مغز یعنی میزان سروتونین (این ماده نزد افکار عمومی به عنوان جاری کنندهٔ «احساس خوب» آشنا شده است است) کم کردن یابد افراد جنبش پذیر شده است و تمرکز خود را از دست می دهند بنابراین خود کنترلی از بین رفته و در نتیجه شاهد زیاد کردن شدت پرخاشگری و کتک کاری بین همسران می شویم.

وی تصریح کرد: باید شرح حال کاملی از مردانی که دست بزن دارند به وسیله روانشناس یا روانپزشک گرفته شود تا مشخص شود در گذشته و دوران مجردی هم این نوع واکنش‌ها ها را داشته اند البته ناگفته نماند در زنان هم هنگامی که افسردگی شدید شده است و سروتونین کم کردن یابد این نوع پرخاشگری ها دیده می شود.

خانواده ها باید بدانند که نباید عواملی را که باعث خشم و پرخاشگری در این نوع مردان می شود، جنبش کنند و نشانه ها و حالات خشم را در فرد به خوبی شناسایی کنند تا بتوانند با مدیریت صحیح او را آرام کرده و در وقت مناسب با کمک گرفتن از افراد متخصص نسبت به برطرف این تعارضات اقدام کنند.
روانکاوی عاملی مهم در آشنایی دست بزن داشتن مردان

به گفته این دکترای روانشناسی عمومی یکی دیگر از عوامل دست بزن داشتن بعضی مردان به دوران کودکی و ناخود آگاه ذهن باز می گردد که حتی خود فرد هم ممکن است آن را به یاد نیاورد که می تواند ناشی از تحقیرهای مادر در کودکی شکل گرفته باشد به عنوان نمونه مادر قهر کرده و پسر فرزند خود را ندیده است و در نتیجه یک خشم درونی از زن می تواند این حالت را بوجود آورد.
محمدیان افزود: آشنایی علل روانی در ارائه راهکار و مقابله با حالات خشم و کتک کاری بسیار موثر است، زیرا بعضی مردان به علت های فوق الذکر نسبت به همسر خود نوعی همزاد پنداری و همسانی با مادر خود را پیدا می کنند که درصدد جبران آن خشمی هستند که خودشان نیز به یاد ندارند.
وی با تاکید بر این که جهت ریشه یابی علت کتک زدن مردان باید شرح حال از آن ها گرفته شود، تصریح کرد: باید علت های روانی این امر بررسی شود که آیا فرد از ابتدا این گونه بوده و ارتباطش با سایرین چگونه است و ریشه آن آشنا و درمان و راهکارهای مورد نیاز به این افراد ارائه شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مردانی که دست بزن دارند خطرناک هستند؛ بیان کرد: یکی از علت هایی که می تواند دست بزن داشتن مردان را نمایان کند و در واقع خیلی نمود داشته و خطرناک است، زندگی با مردانی است که بیمار روانی بوده و دچار روان پریشی هستند و اصطلاحا به آن ها سایکوتیک گفته می شود مانند اسکیزوفرنی ها که از نوع پارانوئید باشند یا دو قطبی ها و حتی شخصیت های مرزی و اختلالاتی که ریشه های خیلی درونی دارند.
محمدیان یاد آورشد: این افراد حتما باید به روانشناس و روانپزشک مراجعه کرده و با دادن شرح حال کارها مورد نیاز درمانی را دریافت کنند و در صورتی که از قبل این حالات در شخص وجود نداشته می تواند از افسردگی و عوامل محیطی باشد که انتقال دهنده عصبی را در مغز کم می کند و در نهایت موجب می شود که شخص خود کنترلی را از دست بدهد که ناگفته نماند استفاده از مواد روانگردان نیز می تواند چنین مشکلاتی را در افراد ایجاد کند.

باید به این توصیه توجه داشته باشیم که خشم و پرخاشگری در همه افراد وجود دارد، ولی دامنه آن متفاوت بوده و اگر فرد هیچ نوع کنترلی بر روی این نوع رفتارهای خود نداشته باشد با کوچکترین ناملایمت یا مخالفت در زندگی به پرخاشگری و کتک زدن همسر یا فرزندان خود روی می آورد که بهتر است با مدیریت صحیح و کمک از روانشناسان و روانپزشکان با این اختلال رفتاری مقابله کرد.

گزارش از زهرا رحیمی

واژه های کلیدی: پرخاشگری | مردان | پرخاشگری | خشونت مردان | دست بزن داشتن | طلاق | خشم | بیماران روانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *