خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

گروه‌های تروریستی به ابزاری در دست بعضی دولت‌های منطقه تبدیل شده‌اند

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشور عزیزمان ایران گفت: بعضی کشورهای منطقه از گروههای تروریستی به عنوان ابزاری جهت پیشبرد اهداف خود بهره می‌گیرند.

گروه‌های تروریستی به ابزاری در دست بعضی دولت‌های منطقه تبدیل شده‌اند

به روایت بخش سیاست خارجی گروه سیاسی گروه تحریریه سایت جوان، کمال خرازی در دومین اجلاس سازمانها و نهادهای غیردولتی و مطالعاتی کشورهای عضو تعامل و اعتمادسازی آسیا موسوم به «سیکا» در شهر پکن پایتخت چین سخن می گفت، اظهار داشت: علاوه بر بعضی از کشورهای منطقه، غرب و بویژه آمریکا نیز با دخالت‌های نظامی خود چه در عراق و چه در سوریه، فضاهای گسترده ای را جهت فعالیت‌های گروههای تروریستی بوجود آورده اند.

وی افزود: دخالت قدرت های منطقه‌‎ای و فرامنطقه‌ای جهت عوض کردن نظام ها در منطقه نه تنها وقت تغییرات سیاسی مناسب را از مردم می گیرد، بلکه در بعضی از کشورها همچون سوریه، لیبی، عراق و یمن چنان بی ثباتی، ناامنی و آوارگی گسترده و فقر و گرسنگی را بوجود آورده که بعید است چشم انداز امیدوار کننده‌ای در کوتاه مدت و حتی میان مدت جهت این کشورها متصور شد.

او گفت که واقعیت این است که ساختارهای سیاسی در بعضی از کشورهای عرب جنوب خلیج فارس به نحوی است که از تولیدات فکری آنها چیزی جز گروههایی همچون داعش، القاعده و بوکوحرام و مشابه آنها بیرون نخواهد آمد.

گروه‌های تروریستی به ابزاری در دست بعضی دولت‌های منطقه تبدیل شده‌اند

وی ادامه داد: این گروهها محصول ترکیبی افراط گرایی مذهبی همچون وهابیگری و نوعی از حاکمیت قبیله ای است.

خرازی خاطر نشان کرد که تزریق این تفکر به وسیله مسلمانان تندروی سلفی در مساجد و پشتیبانی مالی از جوانان که به جز گروه مذهبی خود، بقیه پیروان مذاهب و ادیان را کافر می دانند و باید گردن زده شوند، دور نمای امید بخشی از آخر این خشونت ها ارائه نمی دهد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد که در هر حوزه جغرافیایی یا منطقه جغرافیایی مسایل و تنش های بین کشورهای آن منطقه باید بدون دخالت قدرت های فرامنطقه ای و به وسیله کشورهای همان منطقه حل و فصل گردد.

وی ادامه داد: البته شرکت ملل نیز می تواند به این پروسه کمک نماید و مداخله نظامی جهت ساقط کردن نظام ها حتی اگر نظام‌های غیردموکراتیک باشد راه حل مناسبی نخواهد بود؛ همچنان که امروزه در یمن، لیبی، عراق، افغانستان و سوریه شاهد نتیجه های آن هستیم.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشور عزیزمان ایران گفت: بعضی کشورهای منطقه از گروههای تروریستی به عنوان ابزاری جهت پیشبرد اهداف خود بهره می‌گیرند.

خرازی همچنین یادآور شد که نمی توان تجربه موفق در یک منطقه را با زور در دیگر مناطق به اجرا در آورد لیکن کشورها با یکدیگر از منظرهای گوناگون بویژه وجوه فرهنگی متفاوت هستند و می توان گفت هر منطقه دنیا منحصر به فرد است و با پرسشها بخصوصی روبروست به گونه ای که رویارویی با معضلات امنیتی آن منطقه روش خاص خود را می طلبد.

او با بیان اینکه غرب آسیا با پرسشها جدی بویژه از نقطه نظر اقتصادی و ساختارهای سیاسی روبروست، یادآور شد: فائق آمدن بر پرسشها سخت خواهد بود مگر اینکه با همکاری جمعی و گفت وگوهای چند جانبه؛ راه حلی مناسب جهت آن یافت.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد که امنیت منطقه خاورمیانه بدون خاتمه یافتن بحران فلسطین قابل حل نیست و باید راهی جهت احقاق حقوق مردم فلسطین که از سال 1948 میلادی تاکنون تحت فشارهای طاقت فرسای رژیم اسرائیل قرار دارند، پیدا کرد. راه حل های درست مراجعه به آرای عمومی و تشکیل یک دولت دمکراتیک متشکل از مسلمانان، مسیحیان بومی این سرزمین است.

وی تصریح کرد که خاورمیانه از تفکر با «حاصل جمع صفر» در رابطه با پرسشها امنیتی زحمت می برد و به همین خاطر باید رهیافت «حاصل جمع برابر» در منطقه برقرارشود.

خرازی ادامه داد: گرچه ممکن است همه دستاوردها در هر موضوعی برابر نباشد ولی باید همه دستاوردی مناسب در زمینه امنیت کسب نمایند و این از طریق پذیرش نظم و امنیت منطقه میسر است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح بزرگراه ابریشم جدید چین و اجرای طرح موسوم به «یک کمربند – یک راه» اشاره کرد و گفت: با بهره گیری از امکانات همه کشورهای قرار گرفته در مسیر این جاده، می توان این پروژه عظیم را به خوبی اجرایی کرد.

گروه‌های تروریستی به ابزاری در دست بعضی دولت‌های منطقه تبدیل شده‌اند

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد نقش موثری را در اجرای این طرح به سهم خود بر عهده بگیرد، به موقعیت مناسب کشورمان در منطقه اشاره کرد و یادآور شد: کشور عزیزمان ایران در میان دو منطقه ژئو استراتژیک خلیج فارس و آسیای مرکزی و قفقاز طرح های کلانی را در دستور کار توسعه دارد که کریدور شمال – جنوب که دسترسی کشورهای سواحل دریای عمان و اقیانوس هند را به افغانستان، آسیای مرکزی و روسیه تسهیل می کند از جمله این طرح ها است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی یادآور شد: علاوه بر این، شاهراهها و خط ریلی شرقی به غرب کشور عزیزمان ایران می تواند از یکسو ارتباط با ترکیه و اروپا و از سوی دیگر از طریق عراق با خاورمیانه و دریای مدیترانه را ممکن سازد.

وی اضافه کرد: توصیه مهم این است که با توسعه بندر گوادر در پاکستان احداث کریدور کاشغر به گوادر به وسیله چین امکان و با اتصال این بندر در پاکستان به بندر چابهار ایران می توان ارتباط زمینی چین به شمال و غرب کشور عزیزمان ایران را هم فراهم ساخت.

خرازی البته به عنوان امنیت و همکاریهای امنیتی کشورهای قرار گرفته در مسیر بزرگراه ابریشم نوین نیز اشاره و آن را در توسعه و پیشبرد برنامه های این طرح مهم دانست.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی کشور عزیزمان ایران گفت: بعضی کشورهای منطقه از گروههای تروریستی به عنوان ابزاری جهت پیشبرد اهداف خود بهره می‌گیرند.

دومین اجلاس شرکت ها و نهادهای غیردولتی و مطالعاتی کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا موسوم به «سیکا» از امروز با حضور نمایندگان بیش از 30 کشور دنیا و محمد خدادی مدیرعامل ایرنا در شهر پکن گشایش یافت.

در این اجلاس که فردا به کار خود آخر می دهد، حدود 200 نفر از اعضای دولت های عضو، سیاستمداران، سفرای خارجی مقیم چین و همچنین کارشناسان بین المللی شرکت دارند.

دستور کار این نشست 25 سالگی سیکا، امنیت و توسعه جهت آسیا است و شرکت کنندگان در نشست راجع به توسعه آسیا، اوضاع امنیتی این قاره، توسعه پایدار قاره آسیا، اعتمادسازی متقابل و چگونگی دستیابی به امنیت پایدار و همه جانبه و جامع در این قاره با یکدیگر بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

برنامه توسعه هزاره شرکت ملل، طرح راه ابریشم نوین چین، مبارزه با تروریسم، مقابله با حملات سایبری، نقش رسانه ها در سیکا و در دنیا و تحولات اقلیمی از مهمترین محورهای مورد گفت وگو در این نشست خواهد بود و نقش سیکا در عرصه جهانی نیز مورد مشورت قرار می گیرد.

گروه‌های تروریستی به ابزاری در دست بعضی دولت‌های منطقه تبدیل شده‌اند

انجمن مردمی وزارت خارجه و شهرداری پکن با همکاری وزارت امور خارجه و انجمن دیپلماسی عمومی چین این اجلاس را برگزار می کنند.

انتهای پیام/

امنیت منطقه خاورمیانه بدون خاتمه یافتن بحران فلسطین قابل حل نیست

واژه های کلیدی: خاورمیانه | سیاسی | خارجی | ایران | امنیت | اجلاس | کشورها | گروه های تروریستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *