خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

اصولگرایان در برزخ

مناظره‌هایی که اصولگرایان ائتلافی برایش لحظه شماری می‌کردند، برگزار شد؛ ولی آن گونه که از ظاهر امر برمی‌آید، نخستین بحث و جدل انتخاباتی بر تردیدهای این گروه افز

اصولگرایان در برزخ

اصولگرایان در برزخ

عبارات مهم : قالیباف

مناظره هایی که اصولگرایان ائتلافی برایش لحظه شماری می کردند، برگزار شد؛ ولی آن گونه که از ظاهر امر برمی آید، نخستین بحث و جدل انتخاباتی بر تردیدهای این گروه افزوده است؛ چه یک سو محمدباقر قالیباف واقع شده است است که با تمسک به شیوه های آزموده شده است محمود احمدی نژاد، کوشید میدانداری کند و یک سو سیدابراهیم رئیسی ایستاده است که اکثریت معیارهای اصولگرایان ائتلافی جهت «گزینه مطلوب»، او را نشان می دهد.

به گزارش کشور عزیزمان ایران آنلاین؛دو نامزدی که علاوه بر مشهدی بودن، در یک اردوگاه فکری و سیاسی ریشه دارند و پشتیبانی می شوند؛ با این تبصره که حمایت های اصولگرایان ائتلافی از دو نامزدشان حداقل تا پیش از مناظره ها، برابر نبود.هر چند که عاملان «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» تأکید کرده اند بعد از آخر وقت تبلیغات بویژه مناظره ها به قضاوت میان قالیباف و رئیسی خواهند نشست، ولی شبکه رسانه ای منتسب به این گروه، با ایما و اشاره قالیباف را میهمان میدان مسابقه معرفی کرده و نامزد مهم را ابراهیم رئیسی عنوان می کردند؛ گزینه ای که در هر دو رأی گیری داخلی اصولگرایان ائتلافی بالاترین رأی را کسب کرد.

اصولگرایان در برزخ

اصولگرایان ائتلافی پیش از ورود به مصادیق، عالی ترین گزینه جهت پیروزی بر حسن روحانی را صورت ای می دانستند که اولاً در کارنامه اجرایی اش توصیه قابل نقد چندانی دیده نشود؛ با دولت قبلی علقه و پیوندی نداشته باشد؛ در عین داشتن گرایش های اصولگرایی، خارج از دسته بندی های مرسوم این طیف تعریف شود تا جهت افراد خارج از اردوگاه اصولگرایی هم جاذبه داشته باشد و در مناظره ها لحن آرامش را حفظ کرده و آرای خاکستری را به نفع حسن روحانی جنبش نکند. سنجه هایی که بیش از آنکه آدرس قالیباف را بدهد،نشانی ابراهیم رئیسی را می داد. در این میان اصولگرایانی چون سعید جلیلی، سعید مرتضوی و محمد مهدی زاهدی و طیفی از وزرا و مدیران ارشد دولت محمود احمدی نژاد چون علی نیکزاد و مسعود میرکاظمی منتظر تصمیم «جمنا» نماندند و ضمن اعلام پشتیبانی از رئیسی، هم و غم خود را بر پیروزی وی گذاشتند.

مجموعه رویدادهایی که قالیباف را در اردوگاه خود، دست خالی تر نشان می داد؛ بویژه که او دوبار در مسابقه هایی مشابه شکست خورده بود و مدیریت 12 ساله اش در پایتخت نکات مبهم و تاریک و روشن متعددی از جمله «املاک نجومی» و اتفاق پلاسکو دارد؛ او در دومین رأی گیری درون گروهی «جمنا» از مهرداد بذرپاش و علیرضا زاکانی هم کمتر رأی آورد و همین نتیجه بود که رئیسی را به نسبت قالیباف گزینه قابل تأمل تری جهت اصولگرایان ائتلافی نشان می داد. گروهی که به اعتبار تجربه انتخابات ریاست جمهوری سال 92، معتقدند تکثر نامزدها قطعاً به پیروزی رقیب منجر خواهد شد و از ماه ها پیش هم و غم خود را بر سر گزینش و معرفی نامزد واحد گذاشته اند.

مناظره‌هایی که اصولگرایان ائتلافی برایش لحظه شماری می‌کردند، برگزار شد؛ ولی آن گونه که از ظاهر امر برمی‌آید، نخستین بحث و جدل انتخاباتی بر تردیدهای این گروه افز

اما علی الظاهر اوضاع، آن گونه که اصولگرایان ائتلافی آینده نگری کرده اند، پیش نرفت. اصلاح طلبان و حامیان دولت از مدت ها پیش مطرح می کردند، قالیباف که حال شهرداری پایتخت ایران را هم از دست رفته می بیند، جهت جبران مافات آنچه در مناظره های سال 92 بر وی گذشت، با هر آنچه که دارد و ندارد وارد مناظره می شود که چنین نیز شد؛ ولی به اعتقاد ناظران شیوه میدانداری او علاوه بر اینکه آرای خفته حسن روحانی را بیدار کرد، تلاش جهت جلب نگاه اصولگرایان ائتلافی و هدایت پایگاه رأی محمود احمدی نژاد به سمت سبد خود بود.بعد از اتمام مناظره ها، قالیباف که تنها اندکی بیش از مصطفی میرسلیم از رسانه های منتسب به ائتلاف اصولگرایان بهره داشت، به متن بازگشت؛ چنانکه خبرگزاری تسنیم به استناد نظرسنجی های جدید از رشد آرای قالیباف و توقف آرای رئیسی خبر داد. این در حالی بود که به اعتقاد ناظران جلب «توجه» با جلب «آرا» تفاوت دارد. مؤلفه ای که منشتر شدن خبر اعلام حمایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از ابراهیم رئیسی، آن هم تنها چند ساعت پس از آخر مناظره ها، پررنگ تر شد. صبح دیروز بود که آیت الله محسن فقیهی به تسنیم خبر داد: «امروز (شنبه) جلسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد و اکثریت اعضا بر حمایت از حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری تأکید کردند.»

تحولاتی که چند سؤال را به صورت جدی مطرح می کند؛ نخست اینکه آیا محمدباقر قالیباف به حمایت تشکیلاتی اصولگرایان چشمداشتی دارد یا نه؟تنها خود قالیباف جواب درست این سؤال را می داند ولی مروری بر چند خبر می تواند نشانه هایی از پاسخ احتمالی او باشد. شهردار اصولگرای پایتخت ایران ماه ها پیش از آنکه نام ابراهیم رئیسی مطرح شود، شرط کرده بود تنها در صورتی نامزد می شود که جمیع اصولگرایان بر حمایت از او همپیمان باشند. نقل قولی که هیچ گاه از سوی او تکذیب نشد ولی باوجود تشکیل نشدن چنین وفاقی، او نامزد انتخابات شد. مروری بر سرخط اخبار بعد از اعلام نتیجه بررسی صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری، حاکی از این است که وی در یارگیری از اردوگاه اصولگرایان، از رئیسی عقب تر است؛ ولی بنا به ادعای حامیان ستادی او، در نظرسنجی ها وضعیتی بهتر از رقیب اصولگرای خود دارد.

نظرسنجی هایی که نتیجه اش با نظرسنجی درون گروهی «جمنا» تفاوت چشمگیر و معناداری دارد و این گمانه را به ذهن متبادر می کند که قالیباف، بنا دارد به تأسی از احمدی نژاد در نحوه عمل و طرح شعارها و ساختن دوقطبی غنی و فقیر یا ظالم و مظلوم، با بدنه رأی اصولگرایان به صورت مستقیم ارتباط برقرار کند؛ هدفی که در صورت تحقق اصولگرایان را لابد ناگزیر از حمایت او می کند و اگر هم چنین نشد، عدم پشتیبانی ائتلافی ها تغییری در سبد رأی وی نخواهد داشت. سؤال دیگر اینجاست که آیا پایگاه رأی محمود احمدی نژاد که در سال 84 و 88، متعاقب شعارها و وعده هایی در حوزه معیشت و دوقطبی غنی و فقیر، پشت او ایستاد، سیمای جدید قالیباف را باور خواهد کرد؟ صورت ای که سال 84 با بیرون آوردن لباس نظامی و تن کردن کت و شلواری شیک و مدرن ،تلاش داشت خود را به عنوان یک مدیر تکنوکرات معرفی کند.

اصولگرایان در برزخ

اگر سیمای جدید قالیباف بتواند علی رغم گذشته، او را به بدنه اجتماعی اصولگرایان پیوند دهد، تصمیم ابراهیم رئیسی جهت ادامه روند مسابقه جهت اصولگرایان تعیین کننده است. البته همان گونه که مناظره اول، فضای حاکم بر اردوگاه اصولگرایان را تغییر داد، دو مناظره بعدی نیز می تواند چنین اثری داشته باشد. اگر ابراهیم رئیسی آن گونه که خود تأکید کرده قصد دارد تا آخر کار در میدان بماند، یا باید محمدباقر قالیباف را به حاشیه براند، یا اینکه همه چیز را به شانس و اقبال و کشیده شدن انتخابات به دور دوم بسپارد. هر چه است قالیباف روز جمعه در قامت نامزدی ظاهر نشد که قصد دارد به نفع دیگری کنار بکشد.

مناظره‌هایی که اصولگرایان ائتلافی برایش لحظه شماری می‌کردند، برگزار شد؛ ولی آن گونه که از ظاهر امر برمی‌آید، نخستین بحث و جدل انتخاباتی بر تردیدهای این گروه افز

واژه های کلیدی: قالیباف | اردوگاه | انتخابات | اصولگرایان | احمدی نژاد | نامزد انتخابات | محمود احمدی نژاد | محمدباقر قالیباف | انتخابات ریاست جمهوری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *