خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

تهران در روز تحلیف به یک مرکز دیپلماسی جهت پرسشها جهانی تبدیل شد

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه گفت: در حاشیه مراسم تحلیف،کشورهای دیگر نیز با هم ملاقات داشتند.

تهران در روز تحلیف به یک مرکز دیپلماسی جهت پرسشها جهانی تبدیل شد

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی گروه تحریریه سایت جوان؛ «آئین تحلیف؛ بازتاب ها و خبر منطقه‌ای و جهانی آن» عنوان گفتگوی خاص خبری امشب شبکه دو سیما بود که ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه و علاءالدین بروجردی مدیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به بحث و تبادل نظر اطراف آن پرداختند.

در ابتدای این بحث رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه، بعد از انقلاب اسلامی این دومین باری است که مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری در مجلس شورای اسلامی برگزار می شود، گفت: دور اول برگزاری این مراسم مربوط به دور اول ریاست جمهوری آقای روحانی و دور دوم برگزاری این مراسم نیز مربوط به دور دوم ریاست جمهوری وی هست.

تهران در روز تحلیف به یک مرکز دیپلماسی جهت پرسشها جهانی تبدیل شد

وی افزود: در دور اول برگزاری این مراسم ، ۴۷ کشور شرکت کردند، ولی در این دوره ۱۰۶ هیئت از ۹۶ کشور به اضافه ۱۰ نهاد بین‌المللی در این اجتماع حضور داشتند که نخستین هیئت پنج‌شنبه گذشته وارد کشور شد و آخرین هیئت نیز جمعه این هفته از کشور خارج خواهد شد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه گفت: در حاشیه مراسم تحلیف،کشورهای دیگر نیز با هم ملاقات داشتند.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه بیان داشت: علی رغم تلاش‌های آمریکا و عربستان که تلاش داشتند کشور عزیزمان ایران را ایزوله نشان دهند، این گردهمایی سمبلیک نشان داد که خواسته آن‌‌ها تامین نشده و بر تصویر استقبال از جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران در همه ابعاد قابل مشاهده است.

در حاشیه مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری ، ۱۵۰ ملاقات صورت گرفت

رحیم پور با اعلام اینکه در حاشیه برگزاری این مراسم ، ۱۵۰ ملاقات داشتیم گفت: این امر یک صرفه جویی بسیار عالی جهت کشور بود، ضمن آنکه کشورهای دیگر نیز با هم ملاقات های متعددی داشتند، لذا پایتخت کشور عزیزمان ایران به یک مرکز دیپلماسی جهت روابط دو جانبه و پرسشها منطقه ای و جهانی تبدیل شد.

در اجتماع تهران، ۲۶ کشور اروپایی شرکت کردند

تهران در روز تحلیف به یک مرکز دیپلماسی جهت پرسشها جهانی تبدیل شد

وی با اشاره به اینکه در این اجتماع ۲۶ کشور اروپایی شرکت داشتند خاطر نشان کرد: این میزان حضور بعد از انقلاب اسلامی بی سابقه بوده است.

علاءالدین بروجردی مدیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه بیان داشت: برگزاری مراسم تحلیف که در دوره اول ریاست جمهوری روحانی پایه گذاری شد، سنت حسنه ای بود و استمرار برگزاری آن در دور دوم ریاست جمهوری وی، نمایشی از اقتدار جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران و شکست سیاست آمریکا مبنی بر تحمیل انزوا به کشورمان بود.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه گفت: در حاشیه مراسم تحلیف،کشورهای دیگر نیز با هم ملاقات داشتند.

وی یادآور شد: زمانی که ترامپ وارد عربستان شد با تبلیغات گسترده ای عنوان کردند که ۵۰ کشور در عربستان حضور داشتند و تبلیغات گسترده ای را نیز در این خصوص رقم زدند ولی در مراسم تحلیف که در کشورمان برگزار شد ۹۶ کشور حضور پیدا کردند، که هم به لحاظ سطح هیئت‌ها و هم به لحاظ حضور فعال، عملا یک وقت بسیار ارزشمندی در کوتاه ترین وقت ممکن جهت جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران تهیه آن انجام شد تا سران کشور و مسئولین عالی رتبه بتوانند با سران کشورهای دعوت شده است مذاکره داشته باشند.

بروجردی ادامه داد: اینکه به این میزان بتوانیم داد و ستد، اطلاعاتی گام برداشتن در جهت تقویت روابط و تبادل نظر نسبت به تحولات منطقه و روشنگری داشته باشیم گام ارزشمندی بود لذا ما نیز در مجلس از برگزاری این مراسم استقبال کردیم و از این کار خرسند هستیم و گمان می کنم سنت حسنه ای است که باید در آینده نیز استمرار داشته باشد.

تهران در روز تحلیف به یک مرکز دیپلماسی جهت پرسشها جهانی تبدیل شد

رحیم پور در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه از دو ماه و نیم پیش کار دعوت از مهمانان جهت حضور در این مراسم را شروع کردیم اظهار داشت: این کار یک کار مشترکی با مجلس شورای اسلامی بود و مدیر مجلس در سفری که به کره جنوبی جهت حضور در گردهمایی مجالس داشت کار دعوت از مدعوین را شروع کرد.

وی با اشاره به حوادث تروریستی در مجلس گفت: در مجلس ترقه بازی انجام دادند تا پایتخت و مرکز نهاد مردمی ما را ناامن نشان دهند ، ولی دیدید که نقشه های آنها با حضور بیش از ۱۰۰ کشور در این مراسم کاملا خنثی شد و نشان دادیم که استحکام بالایی داریم و مراسم تنفیذ و تحلیف را به خوبی پشت سر گذاشتیم.

رحیم پور با اعلام اینکه در حاشیه برگزاری این مراسم ۱۵۰ ملاقات صورت گرفت ، بیان داشت: لاریجانی ۳۱ ملاقات و روحانی ۲۵ ملاقات داشتند ؛ ضمن آنکه روحانی روز گذشته ۱۴ ملاقات داشت که این خود رکوردی جهت وی بود.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه در خصوص مساله امنیت منطقه، مذاکرات بسیار جدی، خصوصا با کشورهای همسایه انجام شد، گفت: از همسایگان ما جز عربستان، امارات و بحرین که قطع رابطه داریم ، همه در سطح خوبی در این مراسم شرکت کرده بودند.

وی با اعلام این که در دو روز رئیس‌جمهورمان با ۱۲ کشور همسایه مذاکرات فشرده داشتند گفت: هنگامی که به آمار ملاقات ها نگاهی انداخته می شود ، هر سه قوه در سطوح متفاوت با هیئت های دعوت شده است در این مراسم ملاقات داشتند که این حجم ملاقات یک رکوردی بعد از انقلاب اسلامی کشور عزیزمان ایران بود که قبلا این میزان ملاقات را در اجلاس سران کنفرانس اسلامی و سران غیر متعهد ها نداشتیم.

بروجردی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ما با بعضی از همسایگان مانند عربستان دچار مسئله هستیم، گفت: شلیک شش موشک به مرکز تروریسم در خاک سوریه کاری نیست که کشورهای متعدد در دنیا انجام دهند.

وی با اشاره به ثبات جمهوری اسلامی کشور عزیزمان ایران و امنیت پایدار کشور اظهار داشت: ما از تکنولوژی برتر و توانمندی بسیار بالایی برخوردار هستیم و توانستیم از گردنه صعب العبور تحریم های ظالمانه عبور کنیم.

وی افزود: کشورهای دوست ما به علت فشار آمریکا جرأت همکاری با کشور عزیزمان ایران را نداشتند، لذا خروجی کار فشار آمریکا بود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه از وزارت امور خارجه انتظار داریم در دور دوم ریاست جمهوری روحانی تحول بیشتری را در ارتباط با همسایگان ایجاد کنند خاطرنشان کرد: عامل مخرب در ارتباط با همسایگان ما کشوری مانند آمریکا است.

از آثار مثبت مراسم تحلیف همگرایی منطقه ای بود

بروجردی با اشاره به اینکه ایجاد تحول مثبت در تقویت روابط کشورها می تواند بسیاری از گره‌ها را باز کند ادامه داد: از آثار مثبت مراسم تحلیف همگرایی منطقه‌ای بود، لذا باید به حفظ منافع ملی در عرصه سیاست خارجی توجه کرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه باید پیوند عمیق تری با همسایگان داشته باشیم افزود: از مدیر مجلس، وزارت خارجه، سپاه، ناجا، وزارت اطلاعات و مسولين فرودگاه امام خمینی و مهرآباد و سایر دست اندرکاران به علت کارها صورت گرفته جهت مراسم تحلیف قدردانی می کنم، زيرا کار گسترده ای در این وسعت با موفقیت آخر یافت.

وی با اشاره به اینکه ما مکمل دیپلماسی رسمی کشور به نام دیپلماسی پارلمانی هستیم افزود: عوامل مخرب در رابطه با کشورمان زیاد است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به پرسش دیگر مجری برنامه اطراف سلفی گرفتن بعضی از نمایندگان مجلس ادامه داد: اگر این اتفاق رخ نمی داد بهتر بود، شأن نمایندگی خیلی بالاتر از اینهاست.

وی تصریح کرد: البته این امور در همه جا متداول هست، به طوری که بسیاری از روسای کشورها با ظریف وزیر امور خارجه تصویر خودگرفته می‌گرفتند.

رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه در ادامه برنامه با اشاره به اینکه بعضی گره‌ها چند سال طول می کشد تا حل شود گفت: در مذاکرات انجام شده است با کشورها قول و قرارهای خوبی گذاشته شده است هست، و بعضی اوقات بیش از یک سال مذاکره کریدم تا به مرحله امضا رسیدیم.

برای برگزاری مراسم تحلیف ملاحظات امنیتی صورت گرفت

وی با اشاره به اینکه هنگامی که عربستان در ریاض با 50 کشور جلسه گذاشت تا یک هفته قبل ما هم نمی دانستیم گفت: جهت برگزاری مراسم تحلیف ملاحظات امنیتی صورت گرفت و نسبت به مرزهای کشور عزیزمان ایران مانيتورينگ انجام شد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه توصیه مقامات امنیتی بر این بود که مراسم سریع اعلام نشود افزود: هنگامی که موضوعی اعلام می شود، افکار عمومی کشور امانت داری می کنند، ولی غریبه ها امانت دار نیستند.

رحیم پور با بیان اینکه بعضی مواقع ملاحظات متفاوت مانع از در میان گذاشتن حقیقت می شود گفت: 92 درصد مهمانان مراسم رفته اند و8 درصد باقی مانده اند.

وی تصریح کرد: 27 کشور از آسیا، 28 کشور از آفریقا و 29 کشور از اروپا جهت مراسم تحلیف دوازدهمین دوره ریاست جمهوری دعوت شدند.

انتهای پیام/

واژه های کلیدی: مجلس شورای اسلامی | وزارت امور خارجه | وزیر امور خارجه | وزارت اطلاعات | برگزاری مراسم | انقلاب اسلامی | ریاست جمهوری | وزارت خارجه | عربستان | عربستان، | برگزاری

تهران در روز تحلیف به یک مرکز دیپلماسی جهت پرسشها جهانی تبدیل شد

تهران در روز تحلیف به یک مرکز دیپلماسی جهت پرسشها جهانی تبدیل شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *