خرید کتاب از گوگل

چاپ کتاب PDF

خرید کتاب از آمازون

خرید کتاب زبان اصلی

دانلود کتاب خارجی

دانلود کتاب لاتین

توسعه گلخانه ها بااهمیت ترین برنامه اقتصاد مقاومتی ، آخرین اوضاع ساماندهی شهرک های گلخانه ای

توسعه کشت محصولات گلخانه ای و تولید بازار محور یکی از اولویت های مهم وزارت جهاد در اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.

توسعه گلخانه ها بااهمیت ترین برنامه اقتصاد مقاومتی ، آخرین اوضاع ساماندهی شهرک های گلخانه ای

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی کلوب خبرنگاران جوان، با توجه به کم کردن نزولات آسمانی و خشکسالی های اخیر توسعه کشت محصولات گلخانه ای با روش های نوین کشاورزی یکی از اولویت های مهم وزارت جهاد در جهت اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
با وجود آنکه با استفاده از منابع آب و خاک رشد و تولید محصولات متفاوت کشاورزی در فصول متفاوت سال در فضای گلخانه امکان پذیر است از این رو نقش مهمی در زیاد کردن محصول، کم کردن صرفه جویی آب، حفاظت محصولات در برابر شرایط اقلیمی و توسعه مشاغل کشاورزی دارد.

عبارات مهم : برنامه

البته ناگفته نماند که جهت حضور در بازارهای جهانی ناگریز به احداث واحد های جدید مجهز به تجهیزات نوین و به روز هستیم چرا که با واحد های گلخانه سنتی امکان مسابقه در بازارهای صادراتی وجود ندارد.
از این رو مسئولان با اتخاذ راهکارهای اصولی جهت تبدیل هر چه سریع تر واحد های تولیدی گلخانه سنتی به واحد های پیشرفته باید اقدام نمایند.
در این راستا با رحمت اله پریچهر معاون فنی و اجرایی شرکت شهرک های کشاورزی به گفتگو نشستیم.

راجع به آخرین اوضاع ساماندهی شهرک های گلخانه ای توضیح دهید.
پریچهر: در بحث ساماندهی و ایجاد واحد های جدید، مجتمع ها و شهرک های گلخانه ای موجود در کشور مورد بررسی و پایش قرار می گیرند تا جهت زیرساخت های تولید همانند آب، برق، گاز، خیابان کشی، قطعه بندی و دیوار کشی آماده سازی شوند.
طی همکاری با شرکت جهاد کشاورزی استان و از طریق فراخوان مجتمع های گلخانه ای در ۱۸ استان از قبیل: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران، زنجان، فارس، کرمانشاه، چهارمحال بختیاری، گلستان، لرستان، همدان، خراسان رضوی، کهکیلویه و بویر احمد شناساییو از طریق فراخوان به سرمایه گذاران واگذار شده است است وفعالیت ۲۰ پروژه دیگر در سایر استان ها به زودی شروع خواهد شد.

آیا محدودیتی جهت اخذ تسهیلات ایجاد واحدهای گلخانه ای وجود دارد؟
پریچهر: با توجه به آنکه وزارت جهاد کشاورزی دو عنوان توسعه گلخانه ها و پرورش ماهی در قفس را به عنوان فعالیت های محوری خود در برنامه ششم توسعه مشخص کرده از این رو هیچ گونه محدودیت اعتباری جهت اعطای تسهیلات به متقاضیان وجود ندارد.
براساس برنامه ششم توسعه چه میزان واحد های گلخانه ای باید ایجاد شود؟
پریچهر: براساس برنامه ششم توسعه باید حدود ۱۶ هزار و ۷۰۰ واحد گلخانه در کشور ایجاد شود که ۴۰ درصد این برنامه از طریق ایجاد سازه در مجتمع ها و شهرک های گلخانه ای تامین خواهد شد.
تسهیلات مورد نیاز احداث این شهرک ها از محل صندوق توسعه ملی فراهم شده است و ۷۰ درصد تسهیلات به صورت وام ۶ ساله در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
با توسعه کشت محصولات گلخانه ای چه میزان در مصرف آب می توان صرفه جویی کرد؟
پریچهر: با وجود آنکه صرفه جویی و زیاد کردن بهره وری بااهمیت ترین دستاورد انتقال کشت محصولات سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه است از این رو در هر هکتار گلخانه علاوه بر زیاد کردن ۱۰ برابری تولید نسبت به فضای آزاد به میزان قابل توجهی مصرف آب نیز کم کردن می یابد.
براساس برآوردهای صورت گرفته به طور میانگین جهت تولید هر کیلو گوجه فرنگی در فضای باز ۴۰۰ لیتر آب مصرف می شود و این درحالی است که جهت این میزان تولید در فضای گلخانه مصرف آب به کمتر از ۴۰ لیتر می رسد.
مجموع صرفه جویی آب در فضای گلخانه ای نسبت به فضای آزاد چقدر است؟
پریچهر: با انتقال کشت گوجه وخیار از فضای آزاد به فضای گلخانه امکان صرفه جویی ۳ میلیارد متر مکعب آب وجود دارد ضمن آنکه در هر دوره امکان کشت ۴۰۰ تن گوجه و ۳۵۰ تن خیار وجود دارد.

در خصوص سایر مزیت های توسعه گلخانه توضیح دهید.
پریچهر: علاوه بر آنکه با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی توسعه گلخانه ها یک ضرورت اجتناب پذیر است همواره به باعث ارتفاع حداقل ۵ الی ۶ متری گلخانه ها امکان تولید محصولات درجه یک متناسب با بازارهای صادراتی و امکان اشتغال جهت ۶ تا ۱۰ نفر در هر هکتار نیز وجود دارد.
انتهای پیام/

واژه های کلیدی: برنامه | گلخانه | محصولات | کشاورزی | صندوق توسعه | اقتصادی | گلخانه | سبزی و صیفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *